ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πισίνα Παιδιά: Οι τυχαίοι πνιγμοί ανησυχούν καθώς η πανδημία ανέβαλε τα μαθήματα κολύμβησης

Πισίνα Παιδιά: Οι τυχαίοι πνιγμοί ανησυχούν καθώς η πανδημία ανέβαλε τα μαθήματα κολύμβησης

Το PoolSafely.gov προσφέρει επίσης συμβουλές για το πώς να διδάξετε στα παιδιά πώς να κολυμπούν με ασφάλεια και διαθέτει εφαρμογές που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλέστερα στις πισίνες και το νερό."

Πισίνα Παιδιά: Ένας οργανισμός λέει ότι η εκμάθηση κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού κατά 88% για παιδιά ηλικίας 1-4 ετών Τον Ιούνιο του 2020, η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση που διαπίστωσε ότι οι πνιγμοί παιδιών αποτελούν την κύρια αιτία ακούσιου θανάτου μεταξύ παιδιών ηλικίας 1 έως 4 ετών. Τώρα, με την αύξηση των εγκαταστάσεων πισίνας στο σπίτι και την ακύρωση ή καθυστέρηση μαθήματος κολύμβησης για νέους που σχετίζονται με την πανδημία, ορισμένοι ανησυχούν ότι ο αριθμός των πνιγμών θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

“Αυτό το καλοκαίρι, θα δούμε μια αύξηση των τυχαίων πνιγμών”, δήλωσε σε δήλωσή του ο Rowdy Gaines, τρεις φορές κολυμβητής ολυμπιακών χρυσών μεταλλίων που συνεργάστηκε με την Pool & Hot Tub Alliance (PHTA).

«Όσο ενθουσιασμένοι καθώς πρόκειται να επιστρέψουμε στο νερό, είναι σημαντικό να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στις ασφαλείς συμπεριφορές της πισίνας.

Οι γονείς πρέπει να παρακολουθούν στενά τα παιδιά τους το 100% του χρόνου, ακόμα και όταν οι ναυαγοσώστες βρίσκονται κοντά».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ενημέρωσαν τελευταία την καθοδήγηση για ιούς κορωνοϊού για δημόσιες πισίνες, υδρομασάζ και παιδικές χαρές, την 1η Φεβρουαρίου και ενημέρωσαν ότι οι ναυαγοσώστες που παρακολουθούν ενεργά τους κολυμβητές δεν έχουν επίσης την ευθύνη για την επιβολή κοινωνικών αποστάσεων, τη χρήση μάσκας ή άλλα μέτρα πρόληψης.

Διαθέτει επίσης έναν οδηγό για το πώς να παραμείνετε ασφαλείς στο νερό, που περιλαμβάνει να βεβαιωθείτε ότι ο καθένας έχει βασικές δεξιότητες κολύμβησης, όπως πλωτό και πέλμα νερού, φροντίζοντας τα παιδιά να φορούν σωσίβια μέσα και γύρω από τα φυσικά νερά, στενότερη επίβλεψη, γνωρίζοντας τα σημάδια της δυσφορίας σε έναν κολυμβητή, γνωρίζοντας πώς να κάνετε CPR και να κρατάτε τα παιδιά μακριά από πισίνες ή υδρομασάζ όταν δεν κολυμπούν.

Αλλά με πολλές εσωτερικές και δημόσιες πισίνες να μειώνεται ο αριθμός των επιλογών μαθήματος που διατίθενται για κολυμβητές για πρώτη φορά, η εξασφάλιση ότι όλοι έχουν τις σωστές δεξιότητες θα μπορούσε να είναι περίπλοκη.

Ένας ιδιωτικός εκπαιδευτής κολύμβησης στη Φλόριντα είπε ότι πλημμύρισε με αιτήματα μαθήματος στο σπίτι τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ζούμε στη Φλόριντα και περιτριγυριζόμαστε από νερό και χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να πνιγεί ένα παιδί», δήλωσε ο Allison Clowes στο WPTV.com.

«Όταν ξεκίνησαν όλα, όλοι ήταν κάπως κλειδωμένοι και ήμουν σαν,« Αυτά τα μωρά πρέπει ακόμα να μάθουν, το ξέρετε; »

Έχουμε ακόμα λίμνες στις αυλές και τα κανάλια μας και αυτό δεν θα πάει μακριά. Απλώς λέω, «Ποτέ δεν ξέρεις.» Συμβαίνει στα καλύτερα των γονέων. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα.»

Σύμφωνα με το PHTA, που βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία «Step Into Swim», η εκμάθηση κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού κατά 88% για παιδιά ηλικίας 1-4 ετών που παρακολουθούν επίσημα μαθήματα κολύμβησης.

Το PoolSafely.gov προσφέρει επίσης συμβουλές για το πώς να διδάξετε στα παιδιά πώς να κολυμπούν με ασφάλεια και διαθέτει εφαρμογές που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλέστερα στις πισίνες και το νερό.”

Είμαστε όλοι έτοιμοι να επιστρέψουμε έξω και να απολαύσουμε την πισίνα – είτε στις αυλές μας είτε σε μια δημόσια πισίνα ή σε διακοπές – αλλά η ασφάλεια εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα”, δήλωσε η Sabeena Hickman, πρόεδρος της PHTA. «Μαζί, αλλά ακολουθώντας τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας, όλοι μπορούμε να απολαύσουμε την εποχή της πισίνας του 2021».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Χειμερινή κολύμβηση με ασφάλεια

Τα εντυπωσιακά οφέλη της κολύμβησης για τα βρέφη

Αλήθειες και μύθοι παιδικής χειμερινής κολύμβησης

Καλοκαίρι χωρίς στερήσεις με θαλάσσια σπορ

Συμβουλές για να προστατέψετε το παιδί σας στην θάλασσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νόσου

Αθλητισμός: Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.