ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πισίνα Παιδιά: Οι τυχαίοι πνιγμοί ανησυχούν καθώς η πανδημία ανέβαλε τα μαθήματα κολύμβησης

Πισίνα Παιδιά: Οι τυχαίοι πνιγμοί ανησυχούν καθώς η πανδημία ανέβαλε τα μαθήματα κολύμβησης

Το PoolSafely.gov προσφέρει επίσης συμβουλές για το πώς να διδάξετε στα παιδιά πώς να κολυμπούν με ασφάλεια και διαθέτει εφαρμογές που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλέστερα στις πισίνες και το νερό."

Πισίνα Παιδιά: Ένας οργανισμός λέει ότι η εκμάθηση κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού κατά 88% για παιδιά ηλικίας 1-4 ετών Τον Ιούνιο του 2020, η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση που διαπίστωσε ότι οι πνιγμοί παιδιών αποτελούν την κύρια αιτία ακούσιου θανάτου μεταξύ παιδιών ηλικίας 1 έως 4 ετών. Τώρα, με την αύξηση των εγκαταστάσεων πισίνας στο σπίτι και την ακύρωση ή καθυστέρηση μαθήματος κολύμβησης για νέους που σχετίζονται με την πανδημία, ορισμένοι ανησυχούν ότι ο αριθμός των πνιγμών θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

“Αυτό το καλοκαίρι, θα δούμε μια αύξηση των τυχαίων πνιγμών”, δήλωσε σε δήλωσή του ο Rowdy Gaines, τρεις φορές κολυμβητής ολυμπιακών χρυσών μεταλλίων που συνεργάστηκε με την Pool & Hot Tub Alliance (PHTA).

«Όσο ενθουσιασμένοι καθώς πρόκειται να επιστρέψουμε στο νερό, είναι σημαντικό να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στις ασφαλείς συμπεριφορές της πισίνας.

Οι γονείς πρέπει να παρακολουθούν στενά τα παιδιά τους το 100% του χρόνου, ακόμα και όταν οι ναυαγοσώστες βρίσκονται κοντά».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ενημέρωσαν τελευταία την καθοδήγηση για ιούς κορωνοϊού για δημόσιες πισίνες, υδρομασάζ και παιδικές χαρές, την 1η Φεβρουαρίου και ενημέρωσαν ότι οι ναυαγοσώστες που παρακολουθούν ενεργά τους κολυμβητές δεν έχουν επίσης την ευθύνη για την επιβολή κοινωνικών αποστάσεων, τη χρήση μάσκας ή άλλα μέτρα πρόληψης.

Διαθέτει επίσης έναν οδηγό για το πώς να παραμείνετε ασφαλείς στο νερό, που περιλαμβάνει να βεβαιωθείτε ότι ο καθένας έχει βασικές δεξιότητες κολύμβησης, όπως πλωτό και πέλμα νερού, φροντίζοντας τα παιδιά να φορούν σωσίβια μέσα και γύρω από τα φυσικά νερά, στενότερη επίβλεψη, γνωρίζοντας τα σημάδια της δυσφορίας σε έναν κολυμβητή, γνωρίζοντας πώς να κάνετε CPR και να κρατάτε τα παιδιά μακριά από πισίνες ή υδρομασάζ όταν δεν κολυμπούν.

Αλλά με πολλές εσωτερικές και δημόσιες πισίνες να μειώνεται ο αριθμός των επιλογών μαθήματος που διατίθενται για κολυμβητές για πρώτη φορά, η εξασφάλιση ότι όλοι έχουν τις σωστές δεξιότητες θα μπορούσε να είναι περίπλοκη.

Ένας ιδιωτικός εκπαιδευτής κολύμβησης στη Φλόριντα είπε ότι πλημμύρισε με αιτήματα μαθήματος στο σπίτι τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ζούμε στη Φλόριντα και περιτριγυριζόμαστε από νερό και χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να πνιγεί ένα παιδί», δήλωσε ο Allison Clowes στο WPTV.com.

«Όταν ξεκίνησαν όλα, όλοι ήταν κάπως κλειδωμένοι και ήμουν σαν,« Αυτά τα μωρά πρέπει ακόμα να μάθουν, το ξέρετε; »

Έχουμε ακόμα λίμνες στις αυλές και τα κανάλια μας και αυτό δεν θα πάει μακριά. Απλώς λέω, «Ποτέ δεν ξέρεις.» Συμβαίνει στα καλύτερα των γονέων. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα.»

Σύμφωνα με το PHTA, που βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία «Step Into Swim», η εκμάθηση κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού κατά 88% για παιδιά ηλικίας 1-4 ετών που παρακολουθούν επίσημα μαθήματα κολύμβησης.

Το PoolSafely.gov προσφέρει επίσης συμβουλές για το πώς να διδάξετε στα παιδιά πώς να κολυμπούν με ασφάλεια και διαθέτει εφαρμογές που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλέστερα στις πισίνες και το νερό.”

Είμαστε όλοι έτοιμοι να επιστρέψουμε έξω και να απολαύσουμε την πισίνα – είτε στις αυλές μας είτε σε μια δημόσια πισίνα ή σε διακοπές – αλλά η ασφάλεια εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα”, δήλωσε η Sabeena Hickman, πρόεδρος της PHTA. «Μαζί, αλλά ακολουθώντας τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας, όλοι μπορούμε να απολαύσουμε την εποχή της πισίνας του 2021».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χειμερινή κολύμβηση με ασφάλεια

Τα εντυπωσιακά οφέλη της κολύμβησης για τα βρέφη

Αλήθειες και μύθοι παιδικής χειμερινής κολύμβησης

Καλοκαίρι χωρίς στερήσεις με θαλάσσια σπορ

Συμβουλές για να προστατέψετε το παιδί σας στην θάλασσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

Πρωτεΐνη: Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου είναι τραγανά εξωτερικά, απίστευτα τρυφερά και ζουμερά στο εσωτερικό και αλεσμένα με γευστικό γλυκό και πικάντικο ζεστό μέλι!

Εκπληκτική σύνδεση του ανοσοποιητικού με την ανάπτυξη μαλλιών

Ανοσοποιητικό σύστημα: Σε οξείες περιπτώσεις αλωπεκίας, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού επιτίθενται στον ιστό του δέρματος, προκαλώντας απώλεια μαλλιών. Η συνήθης θεραπεία είναι η χρήση γλυκοκορτικοειδών για την αναστολή της ανοσολογικής αντίδρασης στο δέρμα, ώστε να μην συνεχίσουν να επιτίθενται στους θύλακες των τριχών.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.