ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Pfizer εμβόλιο αντιδράσεις: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν να εμβολιαστούν

Pfizer εμβόλιο αντιδράσεις: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν να εμβολιαστούν

Pfizer εμβόλιο αντιδράσεις: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν να εμβολιαστούν. Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Η.Β. προειδοποίησε την υπηρεσία υγείας της Αγγλίας να μην χορηγήσει το εμβόλιο Pfizer/BioNTech COVID- 19 σε άτομα με “σημαντική” ιστορία αλλεργικών αντιδράσεων, όταν 2 άτομα που το έλαβαν ανέπτυξαν αντιδράσεις.

Η συμβουλή έρχεται μόλις μια μέρα μετά την έναρξη της χορήγησης του εμβολίου από τα νοσοκομεία σε ασθενείς και γιατρούς, καθιστώντας το Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε πλήρως δοκιμασμένο εμβόλιο. Άλλες χώρες αναμένεται να εγκρίνουν τα εμβόλια τις προσεχείς ημέρες.

Μια περίληψη της συμβουλής της ρυθμιστικής αρχής, η οποία παρουσιάστηκε στο TIME, αναφέρει ότι οποιοδήποτε άτομο με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων στα εμβόλια, στο φάρμακο ή την τροφή δεν πρέπει να λαμβάνει το εμβόλιο Pfizer/BioNTech. Αναφέρει επίσης ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο σε μέρη όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις ανάνηψης. Αν και έχουν ενημερωθεί οι νοσοκομειακές εταιρείες, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) του Η.Β. δεν έχει ακόμα ανακοινώσει δημόσια τις συμβουλές προφύλαξης. 

Σε κοινοβουλευτική ακρόαση, ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι δύο άτομα που έλαβαν το εμβόλιο την Τρίτη εμφάνισαν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτά τα 2 άτομα, και τα δύο ιατρικό προσωπικό, είχαν ιστορικά αναφυλακτοειδών αντιδράσεων και έκτοτε έχουν αναρρώσει. Σε δήλωσή του, ο Stephen Power, Διευθυντής του NHS, δήλωσε: “Όπως είναι κοινό με τα νέα εμβόλια, η MHRA έχει συμβουλεύσει σε προληπτική βάση ότι άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν λαμβάνουν τον εμβολιασμό αυτό αφού 2 άτομα με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων απάντησαν αρνητικά χθες. Και οι δύο αναρρώνουν καλά”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μαθητών που δικαιούνται οικονομική ενίσχυση 700 ευρώ

Σε ειδικά διαμορφωμένα ψυγεία θα αποθηκεύονται τα εμβόλια

Καταπολέμηση της νόσου COVID-19 με χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διάκριση για το ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη «Webometrics Ranking Web of Universities»

Tο ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 251η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων, στην 53η θέση μεταξύ των 3411 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστοιχα στην 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.

Monkeypox στην Αμερική: Ποιος κινδυνεύει και γιατί

Ο Γκάουντερ είπε ότι ορισμένα θέατρα στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, εξετάζουν πώς θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους από πιθανές μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων μέσω επαφής με κοινά κοστούμια.

Νέος ιός προκαλεί ανησυχία στην Κίνα – 35 άτομα θετικά με πιθανή μετάδοση από ζώο

Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται πως «δεν υπήρχε στενή επαφή ή κοινό ιστορικό έκθεσης μεταξύ των ασθενών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μόλυνση στον ανθρώπινο πληθυσμό μπορεί να είναι σποραδική.

Αγγειίτιδα του Ashton Kutcher, μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή: Τι είναι;

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αγγειίτιδα με βάση τα συμπτώματα, το ιατρικό ιστορικό ενός ατόμου, τη φυσική εξέταση και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σαρώσεις αιμοφόρων αγγείων και καρδιάς, καθώς και βιοψίες ιστών, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.