ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Pfizer εμβόλιο αντιδράσεις: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν να εμβολιαστούν

Pfizer εμβόλιο αντιδράσεις: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν να εμβολιαστούν

Pfizer εμβόλιο αντιδράσεις: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν να εμβολιαστούν. Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Η.Β. προειδοποίησε την υπηρεσία υγείας της Αγγλίας να μην χορηγήσει το εμβόλιο Pfizer/BioNTech COVID- 19 σε άτομα με “σημαντική” ιστορία αλλεργικών αντιδράσεων, όταν 2 άτομα που το έλαβαν ανέπτυξαν αντιδράσεις.

Η συμβουλή έρχεται μόλις μια μέρα μετά την έναρξη της χορήγησης του εμβολίου από τα νοσοκομεία σε ασθενείς και γιατρούς, καθιστώντας το Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε πλήρως δοκιμασμένο εμβόλιο. Άλλες χώρες αναμένεται να εγκρίνουν τα εμβόλια τις προσεχείς ημέρες.

Μια περίληψη της συμβουλής της ρυθμιστικής αρχής, η οποία παρουσιάστηκε στο TIME, αναφέρει ότι οποιοδήποτε άτομο με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων στα εμβόλια, στο φάρμακο ή την τροφή δεν πρέπει να λαμβάνει το εμβόλιο Pfizer/BioNTech. Αναφέρει επίσης ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο σε μέρη όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις ανάνηψης. Αν και έχουν ενημερωθεί οι νοσοκομειακές εταιρείες, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) του Η.Β. δεν έχει ακόμα ανακοινώσει δημόσια τις συμβουλές προφύλαξης. 

Σε κοινοβουλευτική ακρόαση, ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι δύο άτομα που έλαβαν το εμβόλιο την Τρίτη εμφάνισαν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτά τα 2 άτομα, και τα δύο ιατρικό προσωπικό, είχαν ιστορικά αναφυλακτοειδών αντιδράσεων και έκτοτε έχουν αναρρώσει. Σε δήλωσή του, ο Stephen Power, Διευθυντής του NHS, δήλωσε: “Όπως είναι κοινό με τα νέα εμβόλια, η MHRA έχει συμβουλεύσει σε προληπτική βάση ότι άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν λαμβάνουν τον εμβολιασμό αυτό αφού 2 άτομα με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων απάντησαν αρνητικά χθες. Και οι δύο αναρρώνουν καλά”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μαθητών που δικαιούνται οικονομική ενίσχυση 700 ευρώ

Σε ειδικά διαμορφωμένα ψυγεία θα αποθηκεύονται τα εμβόλια

Καταπολέμηση της νόσου COVID-19 με χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η παύση του εμβολίου της J&J ήταν ένα μεγάλο λάθος δηλώνει ο καθηγητής ιατρικής Δρ. Marc Siegel

Δρ Marc Siegel: Τα μηνύματα κατά του φόβου είναι σημαντικά για τους κλινικούς ιατρούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να θέσουν τους κινδύνους σε προοπτική. Siegel: «Τεράστια πυρκαγιά» στα μηνύματα εμβολίων από τον Fauci, αξιωματούχους υγείας. Ο καθηγητής Ιατρικής και ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Marc Siegel, συζητά την εκτεταμένη κριτική για την […]

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κορωνoϊό σε δείγματα ούρων

Σε μελλοντικές μελέτες, οι ερευνητές θα πρέπει να εκπαιδεύουν σκύλους σε διαφορετικά δείγματα και να μην δοκιμάζουν επανειλημμένα τα σκυλιά σε δείγματα από τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Άνια: Άτομα που κοιμούνται τακτικά για έξι ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ στη μέση ηλικία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια σε σχέση με εκείνους που συνήθως καταφέρνουν να κοιμηθούν επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη για την ασθένεια.

Οι άνθρωποι που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοί είναι συνήθως πιο δημιουργικοί

Ψυχολογία: Οι ακοινώνητοι άνθρωποι που επιλέγουν να μένουν μόνοι τους επειδή το απολαμβάνουν, έχουν συνήθως μεγαλύτερη δημιουργικότητα από το μέσο άνθρωπο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Θάλασσα Ζωή: Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια πριν, ακέφαλα θαλάσσια πλάσματα που έμοιαζαν με φύλλα κατοικούσαν τις αρχέγονες θάλασσες. Παρόλο που αυτά τα αρχέγονα ζώα δεν έμοιαζαν με εμάς, μερικά από τα πιο σημαντικά γονίδια μας μπορεί να είναι "λείψανα" ηλικίας 555 εκατομμυρίων ετών αυτών τα χαμένων πλασμάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Εμβόλιαn κορωνοϊός : Πόσο διαρκεί η προστασία που παρέχουν

Εμβόλια κορωνοϊός : Με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες.  Στην πραγματικότητα αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το πόσο θα είναι αυτό, καθώς ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο.