Νέα Υγείας

Κορωνοϊός Εμβόλιο FDA: Το εμβόλιο της Pfizer ασφαλές και αποτελεσματικό

Κορωνοϊός Εμβόλιο FDA: Το εμβόλιο της Pfizer ασφαλές και αποτελεσματικό

Κορωνοϊός Εμβόλιο FDA: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων με εκτενή ανάλυση της για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech ενημερώνει ότι πρόκειτιαι για μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δημοσίευσε μια λεπτομερή ανάλυση την Τρίτη το πρωί του εμβολίου COVID-19 από την Pfizer και τον συνεργάτη της BioNTech, πριν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης, της ομάδας ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συμβουλεύσει τον οργανισμό σχετικά με το εάν ενδείκνυται να χορηγηθεί στο εμβόλιο άδεια έκτακτης χρήσης.

Η ανάλυση του οργανισμού διαπιστώνει ότι δεν εντοπίστηκαν συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια που να αποκλείουν την έκδοση EUA. Οι σοβαρές παρενέργειες ήταν σπάνιες, ενώ οι ανεπιθύμητες ενέργειες αν και πιο συχνές, στην πλειονότητα των εθελοντών της μελέτης αφορούσαν αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης, πονοκεφάλους και κόπωση. Η ανάλυση επιβεβαιώνει επίσης την προηγούμενη αναφορά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου 95%, η οποία αξιολογήθηκε μια εβδομάδα μετά από δύο δόσεις εμβολίου. Οι δόσεις του εμβολίου δίνονται με απόσταση 21 ημέρες. Τα κλινικά δεδομένα υποδηλώνουν επίσης ότι το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει τον COVID-19 μετά την πρώτη δόση – με αποτελεσματικότητα 82% – αν και η ανάλυση του FDA λέει ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν επιτρέπουν ένα σταθερό συμπέρασμα σχετικά με αυτό το πιθανό αποτέλεσμα. Η υπό εξέταση έγκριση εμβολίου είναι “για την ενεργό ανοσοποίηση και την πρόληψη του COVID-19 που προκαλείται από το SARS-CoV-2 σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω”.

Την Πέμπτη, η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων, ως συμβουλευτική ομάδα, θα συζητήσει για το εμβόλιο σε ανοιχτή δημόσια συνάντηση. Ο οργανισμός θα ζητήσει από τους εμπειρογνώμονες να αξιολογήσουν εάν τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν την προτεινόμενη επείγουσα χρήση του εμβολίου. Συγκεκριμένα, θα ερωτηθεί η επιτροπή εάν τα γνωστά και πιθανά οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των γνωστών και πιθανών κινδύνων σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Το FDA θα ζητήσει επίσης από τους εμπειρογνώμονες να εξετάσουν ποιες πρόσθετες μελέτες θα πρέπει να γίνουν από τις εταιρείες για να διευκρινίσουν περαιτέρω την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετά τη διάθεσή τους βάσει EUA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μελλοντικό τεστ αίματος θα ανοίξει τον δρόμο για την ανίχνευση της αποτλεσματικότητας του εμβολίου covid-19

Μόσιαλος: Βάζει προτεραιότητες στην υλοποίηση του εμβολιασμού με τεκμηρίωση

90χρονη γιαγιά η πρώτη αποδέκτης εμβολίου, στη Βρετανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει την υπονατριαιμία με βάση τις εξετάσεις αίματος και ούρων. Τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι συνήθως ήπια και οι ασθενείς μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι. Αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.