Πολιτική Υγείας

Pfizer Εμβόλιο: H Βρετανία έδωσε έκτακτη έγκριση στο εμβόλιο του κορωνοϊού [pic,vid]

Pfizer Εμβόλιο: H Βρετανία έδωσε έκτακτη έγκριση στο εμβόλιο του κορωνοϊού [pic,vid]

Pfizer Εμβόλιο: H Βρετανία έδωσε έκτακτη έγκριση στο εμβόλιο του κορωνοϊού της Pfizer και αποτελεί την πρώτη Δυτική χώρα που επιτρέπει μαζικούς εμβολιασμούς εναντίον νόσου η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου που ανέπτυξε η Pfizer, και η BioNTech, μια πολύ μικρότερη γερμανική εταιρεία, ξεκίνησε με μια εκστρατεία εμβολιασμού με μικρό προηγούμενο στη σύγχρονη ιατρική. Το φάσμα της Βρετανίας που νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες προς έγκριση — σε ένα εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από μία αμερικανική εταιρεία, σε αυτό μπορεί να εντείνει την πίεση στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες δέχονται ήδη πυρά από τον Λευκό Οίκο επειδή δεν κινούνται ταχύτερα για να λάβουν δόσεις. Αυτό έχει προκαλέσει παγκόσμια συζήτηση για το πώς θα σταθμιστεί η επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί στους ανθρώπους ότι είναι ασφαλές.

Η Βρετανική ρυθμιστική αρχή, MHRA, αναφέρει ότι το εμβόλιο, η οποία προσφέρει προστασία μέχρι και 95% από την ασθένεια Covid-19, είναι ασφαλής για να εκτοξευτεί την επόμενη βδομάδα. Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εντός ημερών για όσους τις χρειάζονται περισσότερο, όπως ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις – αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο που έγινε ποτέ για να πάει από την ιδέα στην πραγματικότητα, και χρειάζεται μόνο 10 μήνες για να ακολουθήσει τα ίδια αναπτυξιακά βήματα που συνήθως διαρκούν μια δεκαετία. Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock έγραψε στο Twitter: “Έρχεται βοήθεια”.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech πρέπει να μεταφέρεται σε υπερβολικά ψυχρές θερμοκρασίες, απαίτηση που υπαγορεύει ήδη ποιος θα εμβολιαστεί: Οι τρόφιμοι των γηροκομείων έπρεπε να είναι η προτεραιότητα της Βρετανίας στο πλαίσιο των σχεδίων μιας συμβουλευτικής επιτροπής. Ωστόσο  οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το εμβόλιο για να μπορεί να μετακινηθεί πριν χάσει την αποτελεσματικότητα σημαίνει ότι τα μέλη του προσωπικού της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας θα λάβουν πρώτα τις δόσεις. Περίπου 50 νοσοκομεία βρίσκονται σε επιφυλακή και κέντρα εμβολιασμού σε χώρους όπως συνεδριακά κέντρα δημιουργούνται τώρα. Η κυβέρνηση έχει αμφιβολίες για το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να αποθηκεύσει νοσοκομεία μετά την έγκριση, αλλά γιατροί και νοσηλευτές ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των συναδέλφων τους μέσα σε λίγες ημέρες.

Έκτακτη είδηση η έγκριση της Βρετανίας για το εμβόλιο της Pfizer

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα επόμενα βήματα για να φτάσουν τα εμβόλια στους παραλήπτες τους

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Τρομακτική πρόκληση ο εμβολιασμός 1 δις ανθρώπων για την Ινδία

Mark Zuckerberg: Κάνει live στο Facebook με τον Τσιόδρα της Αμερικής

Η Αυστρία εξαιρεί από ταξιδιωτική οδηγία την Ελλάδα

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα χωρών που θεωρούνται ασφαλείς σε σχέση με την πανδημία και εξαιρούνται από σήμερα από την ταξιδιωτική προειδοποίηση που έχει εκδώσει το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών και η οποία ισχύει για σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου.

Παπαευαγγέλου: Μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού - Στο 55% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Παπαευαγγέλου: Ο κυλιόμενος μέσος όρος στη χώρα είναι 650 κρούσματα ανά ημέρα, είπε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας, που σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συμπιεστεί ακόμη παραπάνω η επιδημία.

Αποστάσεις με αποστολή SMS και χρονικό όριο στα καταστήματα

Λιανεμπόριο άνοιγμα: Τις διαδικασίες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, αλλά και κλάδων παροχής υπηρεσιών, από τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επισήμως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα μέτρα μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή.

Μητσοτάκης για λιανεμπόριο: Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα

Μητσοτάκης: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα ανακοίνωσε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτή ήταν η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, καθώς όπως είπε καταφέραμε να ελέγξουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μητσοτάκης: Στα 500 ευρώ το πρόστιμο

Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση ακούει πάντα την εισήγηση της επιτροπής για τον κορωνοϊό". Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση των προστίμων και μέτρα στήριξης.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας για την προετοιμασία ενόψει κακοκαιρίας

Πολιτική Προστασία: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη- Συντονισμός ενόψει κακοκαιρίας. Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες.

Συμβολή του ΙΣΑ και της περιφέρειας Αττικής στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού

«Ο εμβολιασμός των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως καθώς πρόκειται για μία ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού που κινδυνεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 λοίμωξης και θα πρέπει να προηγηθεί στον εμβολιασμό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.