ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παχυσαρκία χώρες: Ο αντίκτυπος της παχυσαρκίας στην παγκόσμια οικονομία

Παχυσαρκία χώρες: Ο αντίκτυπος της παχυσαρκίας στην παγκόσμια οικονομία

Παχυσαρκία χώρες: Από το 2019 έως και το 2060, η παγκόσμια επίπτωση στην οικονομία είναι τεράστια και αποτελεί πρόκληση για τη δημόσια υγεία διαχρονικά.

Η παχυσαρκία είναι μια αυξανόμενη πρόκληση για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και τις οικονομικές επιπτώσεις. Ωστόσο, πολλά από όσα είναι γνωστά για τις οικονομικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας προέρχονται από χώρες υψηλού εισοδήματος και οι μελέτες δεν είναι εύκολα συγκρίσιμες λόγω μεθοδολογικών διαφορών. Ο εκτιμώμενος οικονομικός αντίκτυπος της παχυσαρκίας είναι σημαντικός μεταξύ των χωρών. Το κόστος είναι συγκρίσιμο με το 1,8 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά μέσο όρο το 2019 σε οκτώ χώρες που  αντιπροσωπεύουν διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και επίπεδα εισοδήματος. Όλα αυτά σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 4 Νοεμβρίου στο BMJ.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Ο Adeyemi Okunogbe, M.D., από το RTI International στην Ουάσιγκτον, D.C., και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν μια προσέγγιση κόστους ασθένειας για να εκτιμήσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας για οκτώ χώρες. Από το 2019 έως το 2060, το άμεσο και έμμεσο κόστος της παχυσαρκίας εκτιμήθηκε από κοινωνική άποψη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κόστος της παχυσαρκίας σε όρους κατά κεφαλήν κυμαινόταν από 17 $ στην Ινδία έως 940 $ στην Αυστραλία το 2019. Κατά μέσο όρο, αυτό το οικονομικό κόστος είναι συγκρίσιμο με 1,8 τοις εκατό του ΑΕΠ στις οκτώ χώρες, κυμαινόμενο από 0,8 έως 2,4 τοις εκατό του ΑΕΠ στην Ινδία και τη Σαουδική Αραβία, αντίστοιχα.

Χωρίς σημαντικές αλλαγές στο status quo, οι οικονομικές επιπτώσεις από την παχυσαρκία προβλέπεται να αυξηθούν στο 3,6% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο έως το 2060, κυμαινόμενες από 2,4 έως 4,9% του ΑΕΠ στην Ισπανία και την Ταϊλάνδη, αντίστοιχα. Μεταξύ 2020 και 2060, στις οκτώ χώρες, μια μέση ετήσια μείωση 5,2 και 13,2 τοις εκατό στο οικονομικό κόστος θα παρατηρηθεί με τη μείωση του επιπολασμού της παχυσαρκίας κατά 5 τοις εκατό ή τη διατήρησή του στα επίπεδα του 2019, αντίστοιχα.

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης θα είναι χρήσιμα για την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής δέσμευσης για τις εθνικές προσπάθειες ελέγχου της παχυσαρκίας σε αυτές τις χώρες. Αυτό είναι πολύ απαραίτητο για να επιτευχθούν επίπεδα επενδύσεων ανάλογα με τον οικονομικό αντίκτυπο. Καταδεικνύεται ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας είναι σημαντικές σε όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από το οικονομικό ή γεωγραφικό πλαίσιο και θα αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου, εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις. Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν έντονα την ανάγκη για υπεράσπιση για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις κοινωνικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας και για ενέργειες πολιτικής για την αντιμετώπιση των συστημικών ριζών της παχυσαρκίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επιδρά η αλλαγή ώρας στην υγεία μας;

Το καφέ λίπος είναι το κλειδί για έναν υγιή μεταβολισμό στα παχύσαρκα άτομα

Η παχυσαρκία και ο διαβήτης ευθύνονται για το λίπος στο συκώτι

Όταν συσσωρεύεται λίπος στο ήπαρ παιδιών και εφήβων και δημιουργείται φλεγμονή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γιατί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην βοηθήσει όλους να χάσουν βάρος;

Διατροφή: Ενώ η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες βοηθά στην απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών, μπορεί να μην βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία που αντιμετωπίζεται δύσκολα να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν