ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πανεπιστήμιο Mediterranee IHU: Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού βρέθηκε στη Γαλλία από πανεπιστημιακούς ερευνητές

Πανεπιστήμιο Mediterranee IHU: Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού βρέθηκε στη Γαλλία από πανεπιστημιακούς ερευνητές

Ο Abdi Mahamud, διευθυντής περιστατικών του ΠΟΥ, είπε σε ερευνητές στη Γενεύη ότι είναι πολύ νωρίς για να «κάνουμε εικασίες σχετικά με ιολογικά, επιδημιολογικά ή κλινικά χαρακτηριστικά» της παραλλαγής που εντοπίστηκε τον Νοέμβριο - περίπου την ίδια στιγμή με την omicron.

Πανεπιστήμιο Mediterranee IHU: Ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι μια άλλη παραλλαγή του κορωνοϊού έχει μολύνει δώδεκα άτομα στη Γαλλία και βρίσκεται στο ραντάρ του Οργανισμού, σύμφωνα με έκθεση. Το Bloomberg ανέφερε ότι η παραλλαγή “IHU”, η οποία έχει αυτό το παρατσούκλι από τους ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Ινστιτούτου Λοιμώξεων Mediterranee Infection University Hospital Institute (IHU) με έδρα τη Μασσαλία, έχει μολύνει άτομα στην περιοχή των νότιων Άλπεων της χώρας.

Ο Abdi Mahamud, διευθυντής περιστατικών του ΠΟΥ, είπε σε ερευνητές στη Γενεύη ότι είναι πολύ νωρίς για να «κάνουμε εικασίες σχετικά με ιολογικά, επιδημιολογικά ή κλινικά χαρακτηριστικά» της παραλλαγής που εντοπίστηκε τον Νοέμβριο – περίπου την ίδια στιγμή με την omicron.

Η παραλλαγή IHU, ή B.1.640.2, έχει 46 μεταλλάξεις, αλλά το Bloomberg επεσήμανε ότι το στέλεχος δεν έχει γίνει σημαντική απειλή από την ανακάλυψή του.

Ο πρώτος ασθενής που ταυτοποιήθηκε με την παραλλαγή επέστρεψε στη Γαλλία από την επίσκεψη στο Καμερούν, σύμφωνα με μια μελέτη που δεν εξετάστηκε από ομοτίμους και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο.

Ο Tom Peacock, ιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου, ανέβασε στο Twitter τη Δευτέρα ότι η παραλλαγή «IHU» «σίγουρα δεν είναι ανησυχητική για πάρα πολύ αυτήν τη στιγμή», ανέφερε το Newsweek.

Χώρες σε όλον τον κόσμο παλεύουν με νέες μολύνσεις από κορωνοϊό.

Το Ισραήλ κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων ποτέ την Τρίτη — λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής όμικρον — παρά τους περιορισμούς στα ταξίδια και τις απαιτούμενες καραντίνες.

Το ρεκόρ των 11.978 κρουσμάτων που διαγνώστηκαν την Τρίτη σηματοδοτεί τα περισσότερα νέα κρούσματα που έχουν αναφερθεί σε μια μέρα από την έναρξη της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη νέα μετάλλαξη Καμερούν;

Νέα παραλλαγή του ιού από το Καμερούν εντοπίστηκε στη Γαλλία

Τα ανοσοποιητικά Τ κύτταρα εξουδετερώνουν την Όμικρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβίωση με σκύλους μπορεί να σε προστατεύσει από τη νόσο του Crohn

Νόσος Crohn: Η νόσος του Crohn ανήκει στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου μαζί με την ελκώδη κολίτιδα. Έρευνα ανακάλυψε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουμε μαζί με σκύλους προστατεύονται από την συγκεκριμένη νόσο.

Πόσες μέρες την εβδομάδα πρέπει να προπονούμαι και πόσο;

Αθλητισμός: Αν και δεν υπάρχει μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, υπάρχουν οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε στην προπόνησή σας για να διασφαλίσετε ότι έχετε ένα ισορροπημένο, αποτελεσματικό, ασφαλές και ευχάριστο πρόγραμμα άσκησης.

Οι επαναλοιμώξεις Covid μπορεί να γίνουν ο κανόνας

Κορωνοϊός: «Θα γίνει ένας από τους πολλούς αναπνευστικούς ιούς με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι και θα γίνεται όλο και περισσότερο διαχειρίσιμος με ιατρικά αντίμετρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο Δρ Amesh Adalja, από το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας του Ιδρύματος Johns Hopkins.

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Καρδιακή προσβολή: Οι φτωχότεροι ασθενείς που επιβίωσαν της καρδιακής προσβολής είχαν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις αιτίες — 11,8%, σε σύγκριση με 10,4% για εκείνους που ανήκουν στην πιο εύπορη ομάδα, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα, είναι σε ξανά σε λειτουργία.

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.