ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

IHU Καμερούν Γαλλία: Νέο στέλεχος του κορωνοϊού με περισσότερες μεταλλάξεις από την Όμικρον;

IHU Καμερούν Γαλλία: Νέο στέλεχος του κορωνοϊού με περισσότερες μεταλλάξεις από την Όμικρον;

IHU Καμερούν Γαλλία: Τουλάχιστον 12 περιπτώσεις της νέας παραλλαγής που πιθανόν προέρχεται από το Καμερούν έχουν αναφερθεί κοντά στη Μασσαλία και έχουν συνδεθεί με ταξίδια στην αφρικανική χώρα.

Επιστήμονες στη Γαλλία εντόπισαν ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού με περισσότερες μεταλλάξεις από την παραλλαγή Όμικρον. Η εμφάνιση της νέας παραλλαγής, η οποία πιθανώς προέρχεται από το Καμερούν, σύμφωνα με τη μελέτη, φιλοξενεί και τις δύο υποκαταστάσεις N501Y και E484K στην πρωτεΐνη ακίδας. Τουλάχιστον 12 περιπτώσεις της νέας παραλλαγής έχουν αναφερθεί κοντά στη Μασσαλία και έχουν συνδεθεί με ταξίδια στην αφρικανική χώρα Καμερούν. “Το σύνολο μεταλλάξεων και η φυλογενετική θέση των γονιδιωμάτων που ελήφθησαν εδώ υποδεικνύουν με βάση τον προηγούμενο ορισμό μας μια νέα παραλλαγή που ονομάσαμε IHU”, είπαν οι συγγραφείς της μελέτης. “Αυτά τα δεδομένα είναι ένα άλλο παράδειγμα του απρόβλεπτου της εμφάνισης των παραλλαγών του SARS-CoV-2 και της εισαγωγής τους σε μια δεδομένη γεωγραφική περιοχή από το εξωτερικό”, πρόσθεσαν.

Νέα παραλλαγή ανησυχίας υπό έρευνα;

Το B.1.640.2 δεν έχει εντοπιστεί σε άλλες χώρες ούτε έχει χαρακτηριστεί ως παραλλαγή υπό έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο medRxiv, τα γονιδιώματα ελήφθησαν με προσδιορισμό αλληλουχίας επόμενης γενιάς με όργανα Oxford Nanopore Technologies στα όργανα GridION. “Δεκατέσσερις υποκαταστάσεις αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένων των N501Y και E484K, και 9 διαγραφές εντοπίζονται στην πρωτεΐνη ακίδας. Αυτό το μοτίβο γονότυπου οδήγησε στη δημιουργία μιας νέας γενεαλογίας Παγκολίνων με το όνομα B.1.640.2, η οποία είναι μια φυλογενετική αδελφή ομάδα της παλιάς γενεαλογίας B.1.640 που μετονομάστηκε σε B.1.640.1”, ανέφερε η ερευνητική εργασία.

Ο επιδημιολόγος Eric Feigl-Ding ανέφερε ότι νέες παραλλαγές συνεχίζουν να εμφανίζονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι πιο επικίνδυνες. “Αυτό που κάνει μια παραλλαγή πιο γνωστή και επικίνδυνη είναι η ικανότητά της να πολλαπλασιάζεται λόγω του αριθμού των μεταλλάξεων που έχει σε σχέση με τον αρχικό ιό”, είπε. “Αυτό συμβαίνει όταν γίνεται μια παραλλαγή ανησυχίας – όπως η Omicron, η οποία είναι πιο μεταδοτική και διαφεύγει της ανοσίας του παρελθόντος. Μένει να δούμε σε ποια κατηγορία θα ενταχθεί αυτή η νέα παραλλαγή”, είπε περαιτέρω ο γιατρός. Η παραλλαγή Omicron εντοπίστηκε σε δείγμα που ελήφθη από τη Νότια Αφρική στις 24 Νοεμβρίου πέρυσι. Από τότε, έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην Ινδία, έχει μολύνει σχεδόν 1.900 ανθρώπους.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Αν τερματίσουμε την ανισότητα, τερματίζουμε την πανδημία"

Ινδία Όμικρον: Το 84% των κρουσμάτων Covid στο Δελχί είναι παραλλαγή Όμικρον

Πώς πρόκειται να τελειώσει αυτή η πανδημία;

Ποια είναι τα 5 συχνότερα συμπτώματα της Όμικρον που δεν πρέπει να αγνοήσουμε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Καρδιακή προσβολή: Οι φτωχότεροι ασθενείς που επιβίωσαν της καρδιακής προσβολής είχαν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις αιτίες — 11,8%, σε σύγκριση με 10,4% για εκείνους που ανήκουν στην πιο εύπορη ομάδα, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα, είναι σε ξανά σε λειτουργία.

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πόσο καλό μας κάνουν τα vegan φαγητά;

Vegan διατροφή: Μια vegan διατροφή αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των αυγών. Όταν οι άνθρωποι την ακολουθούν σωστά, μια vegan δίαιτα μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτική, να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες ακόμη αναζητούν τα αίτια πίσω από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Παιδική ηπατίτιδα: Υπήρξε κάποια αύξηση στον αδενοϊό 41 που προκαλεί περισσότερες περιπτώσεις ενός προηγουμένως μη ανιχνευμένου προβλήματος; Είναι τα παιδιά πιο ευάλωτα λόγω των lockdown;

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.