ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Ευαισθητοποίηση απέναντι στην υψηλή αρτηριακή πίεση

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Ευαισθητοποίηση απέναντι στην υψηλή αρτηριακή πίεση

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Ο κύριος στόχος της ημέρας είναι η ενημέρωση του κοινού και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την υψηλή αρτηριακή πίεση. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου. Ο κύριος στόχος της ημέρας είναι η ενημέρωση του κοινού και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την υπέρταση, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως υψηλή αρτηριακή πίεση. Η υπέρταση είναι μια κύρια αιτία μιας σειράς προβλημάτων υγείας, όπως εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακή προσβολή και νεφρική νόσο, και μπορεί επίσης να συμβάλει στην άνοια.

Η νόσος επηρεάζει περίπου 1,28 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, τα δύο τρίτα από αυτά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Υπολογίζεται ότι το 46% των ατόμων με υπέρταση παγκοσμίως δεν γνωρίζουν ότι έχουν την πάθηση και λιγότεροι από τους μισούς ενήλικες με υπέρταση διαγιγνώσκονται & αντιμετωπίζονται. Μόλις 1 στους 5 ενήλικες με υπέρταση την έχει υπό έλεγχο, που σημαίνει ότι το 80% διατρέχει σημαντικό κίνδυνο επιπλοκών, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό, ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό και νεφρική βλάβη.

Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από υπέρταση δεν γνωρίζουν ότι την έχουν καθώς μπορεί να μην υπάρχουν συμπτώματα, συχνά οι άνθρωποι το ανακαλύπτουν μόνο μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό. Η ημερίδα διοργανώνεται από το World Hypertension League (WHL) που είναι ένας οργανισμός-ομπρέλα που αποτελείται από 85 συλλόγους και πρωταθλήματα υπέρτασης από όλο τον κόσμο.

Το θέμα για φέτος είναι “Γνωρίστε τους αριθμούς σας” και το WHL θα ήθελε να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να συμμετάσχουν στον Μήνα Μέτρησης Μαΐου. Σε αυτή την πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017, θα δημιουργηθούν εθελοντικές επανδρωμένες τοποθεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου σε μια σειρά από χώρους σε όλο τον κόσμο για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης μπορούν να βρεθούν στη διεύθυνση www.whleague.org και όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον Μήνα Μέτρησης Μαΐου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον στη διεύθυνση www.maymeasure.com. Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την Υπέρταση μπορείτε επίσης να βρείτε στον τοπικό σας φαρμακοποιό ή στο χειρουργείο τουπροσωπικού ιατρού σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς τα μανιτάρια μειώνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης;

Σημάδια ότι τρώτε υπερβολικά πολύ αλάτι

Πόσο συχνή χρήση κινητού αυξάνει τον κίνδυνο αρτηριακής πίεσης;

Το θανατηφόρο πρόβλημα υγείας χωρίς διάγνωση στους νέους άνδρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά κυττάρων σε βιοτράπεζες

Ιατρικές ανακαλύψεις: Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό τα κύτταρα από το σώμα σας να αναπτύσσονται κάπου σε ένα εργαστήριο και να χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή νέων αντικαρκινικών φαρμάκων. 

Νιώστε σέξι ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Αγκαλιάστε τις αλλαγές στο σώμα σας, επικεντρωθείτε στην αυτοφροντίδα και δώστε προτεραιότητα σε δραστηριότητες που σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση και σέξι.