ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: “Ο πλανήτης μας, η υγεία μας”

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: “Ο πλανήτης μας, η υγεία μας”

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Από το 1948, η 7η Απριλίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με φετινό θέμα "Ο πλανήτης μας, η υγεία μας".

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου για να τιμήσει την επέτειο από την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 1948. Κάθε χρόνο για αυτήν την ημερομηνία, επιλέγεται ένα θέμα που υπογραμμίζει έναν τομέα προτεραιότητας για τον ΠΟΥ. Ενόψει της τρέχουσας πανδημίας, ενός μολυσμένου πλανήτη και της αυξανόμενης συχνότητας ασθενειών, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 2022 είναι ο πλανήτης μας, η υγεία μας. Αυτή η έκκληση από τον PAHO, τον ΠΟΥ και τους εταίρους, παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία για μια πράσινη και υγιή ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19, που θέτει την υγεία των ατόμων και του πλανήτη στο επίκεντρο των ενεργειών και ενθαρρύνει ένα κίνημα για τη δημιουργία κοινωνιών εστιασμένων στην ευημερία.

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι βελτιώσεις στις υπηρεσίες υγείας, η προστασία του περιβάλλοντος, η οικονομική ανάπτυξη και άλλοι παράγοντες έχουν οδηγήσει σε βελτιώσεις στην υγεία των ανθρώπων σε όλη την περιοχή της Αμερικής. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο πρόωροι θάνατοι ετησίως αποδίδονται σε γνωστούς περιβαλλοντικούς κινδύνους που μπορούν να αποφευχθούν. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα μολυσμένα νερά, η ανεπαρκής υγιεινή, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με ορισμένες επικίνδυνες χημικές ουσίες και οι αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι οι πιο πιεστικές περιβαλλοντικές απειλές για τη δημόσια υγεία στην περιοχή.

Αυτές οι απειλές για τη δημόσια υγεία επιδεινώνονται από τις αδύναμες πρακτικές διακυβέρνησης και τις πιθανές ανισότητες στην υγεία καθώς και από την περιορισμένη ηγεσία, την τεχνογνωσία και τους πόρους στον τομέα της υγείας. Ωστόσο, αυτό το θέμα του Our Planet, Our Health θα πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η επίλυση πολλών από αυτά τα ζητήματα είναι πέρα ​​από την αποκλειστική αρμοδιότητα του τομέα της υγείας και, κατά συνέπεια, μια αποτελεσματική απάντηση θα απαιτήσει ολόκληρη την κυβέρνηση. και προσεγγίσεις ολόκληρης της κοινωνίας.

Το όραμα της Περιφέρειας σχετίζεται με τις ενέργειες που αναλαμβάνουν για να οικοδομήσουν έναν κόσμο με καθαρό αέρα, ασφαλές νερό και αποχέτευση, όπου υγιεινά τρόφιμα είναι διαθέσιμα σε όλους, οι πόλεις είναι βιώσιμες, οικονομίες είναι ανθεκτικά στο κλίμα και επικεντρώνονται στην υγεία και την ευημερία. Επιπλέον, συμβάλλουν σε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ζουν σε καταστάσεις ευπάθειας, μπορούν να ζήσουν περισσότερο, πιο ευτυχισμένοι και να ευημερήσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μήνυμα της ΕΣΑμεΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2022

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό: Webinar ευαισθητοποίησης στις 1/4

ΠΟΥ Ινδία: Ιδρύεται το Παγκόσμιο Κέντρο Παραδοσιακής Ιατρικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ελιές: Ένα θησαυροφυλάκιο ωφέλιμων συστατικών

Ελιές: Η κατανάλωση ελιών βοηθά στη βελτίωση της υγείας του εντέρου βελτιώνοντας την πέψη, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Νέα ανοσοθεραπεία με βάση τα κύτταρα για το μελάνωμα

Το Siteman Cancer Center, που εδρεύει στο Barnes-Jewish Hospital και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, είναι ένα από τα πρώτα κέντρα σε εθνικό επίπεδο που προσφέρει μια πρόσφατα εγκεκριμένη ανοσοθεραπεία με βάση τα κύτταρα που στοχεύει το μελάνωμα. Οι γιατροί θα χορηγήσουν θεραπεία με διηθητικά λεμφοκύτταρα (TIL) για τη θεραπεία […]

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Τα κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες είναι μια τέλεια συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, γιατί ετοιμάζονται με εύκολα με υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας.

Ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες στη ζαχαροπλαστική

Τα αυστηρά διαιτολόγια που αποκλείουν εντελώς την κατανάλωση έστω και μικρής ποσότητας γλυκού, μπορεί να οδηγήσουν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, λόγω της πιθανής υπερκατανάλωσης γλυκών που συχνά προκαλεί η στέρησή τους.