ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ουλίτιδα: Πώς δημιουργείται η ουλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Ουλίτιδα: Πώς δημιουργείται η ουλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Ουλίτιδα: Η κύρια αιτία της ουλίτιδας είναι η συσσώρευση πλάκας, ένα στρώμα βακτηρίων που αναπτύσσεται συνεχώς γύρω, πάνω και ανάμεσα στα δόντια σας, κυρίως σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Ουλίτιδα είναι ο ιατρικός όρος για τη φλεγμονή των ούλων (ούλα). Είναι μια ήπια μορφή ασθένειας των ούλων και τείνει να προκαλεί ερυθρότητα, πρήξιμο και αιμορραγία του ιστού των ούλων, ιδιαίτερα όταν βουρτσίζετε ή χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ή δαγκώνετε κάτι σκληρό όπως ένα μήλο. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας και να κατανοήσετε τα συμπτώματά σας πριν εξελιχθούν σε άλλα προβλήματα.

Τι προκαλεί η ουλίτιδα;

Η κύρια αιτία της ουλίτιδας είναι η συσσώρευση πλάκας, ένα στρώμα βακτηρίων που αναπτύσσεται συνεχώς γύρω, πάνω και ανάμεσα στα δόντια σας, κυρίως σε δυσπρόσιτες περιοχές. Αυτό που προκαλεί την ουλίτιδα είναι αυτό το βακτήριο που ερεθίζει τα ούλα και τα οδηγεί σε φλεγμονή. Επιπλέον, δημιουργούνται μικροί χώροι ή «τσέπες» μεταξύ των ούλων και των δοντιών σας. Αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, αυτοί οι θύλακες μπορεί να γίνουν βαθύτεροι και να εξελιχθούν σε πιο σοβαρά προβλήματα όπως ευαίσθητα δόντια ή περιοδοντίτιδα. Τα ούλα των καπνιστών είναι επίσης πιο ευαίσθητα σε μολύνσεις, καθώς το κάπνισμα και η χρήση καπνού μειώνουν τη ροή του αίματος και των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς των ούλων.

Θεραπεία της ουλίτιδας

Αν ενεργήσει γρήγορα, η θεραπεία της ουλίτιδας μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη των πραγμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας ή τον υγιεινολόγο σας, καθώς μπορεί να εντοπίσουν προβλήματα με τα ούλα σας προτού εκδηλώσετε συμπτώματα.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αναλαμβάνετε δράση καθημερινά για να μειώσετε τον κίνδυνο ουλίτιδας διατηρώντας καλή στοματική υγεία. Αυτό περιλαμβάνει το βούρτσισμα των δοντιών σας για δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα, με μια οδοντόκρεμα. Βοηθά στη διακοπή και πρόληψη της αιμορραγίας των ούλων και είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικό* από μια κανονική οδοντόκρεμα στην απομάκρυνση της συσσώρευσης βακτηρίων της πλάκας κατά μήκος της γραμμής των ούλων (η περιοχή όπου τα ούλα συναντά το δόντι), συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας των ούλων και των δοντιών γερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνολογία αλλάζει την υγεία των δοντιών

Πόσο φθείρονται τα δόντια από τη χρήση του μπιμπερό;

Ο ειδικός προσφέρει συμβουλές για να απαλύνετε το άγχος

Τι κάνει ένας οδοντιατρικός θεραπευτής;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη αποκαλύπτει το γενετικό υπόβαθρο για το ύψος της φωνής

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι παραλλαγές του ABCC9 σχετίζονται με υψηλότερο ύψος φωνής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι ίδιες παραλλαγές της αλληλουχίας συνδέονται, επίσης, με υψηλότερη σφυγμική πίεση, έναν παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου, αναδεικνύοντας τους δεσμούς μεταξύ του ύψους της φωνής και των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την υγεία.