Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ουλίτιδα: Πώς δημιουργείται η ουλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Ουλίτιδα: Πώς δημιουργείται η ουλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Ουλίτιδα: Η κύρια αιτία της ουλίτιδας είναι η συσσώρευση πλάκας, ένα στρώμα βακτηρίων που αναπτύσσεται συνεχώς γύρω, πάνω και ανάμεσα στα δόντια σας, κυρίως σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Ουλίτιδα είναι ο ιατρικός όρος για τη φλεγμονή των ούλων (ούλα). Είναι μια ήπια μορφή ασθένειας των ούλων και τείνει να προκαλεί ερυθρότητα, πρήξιμο και αιμορραγία του ιστού των ούλων, ιδιαίτερα όταν βουρτσίζετε ή χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ή δαγκώνετε κάτι σκληρό όπως ένα μήλο. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας και να κατανοήσετε τα συμπτώματά σας πριν εξελιχθούν σε άλλα προβλήματα.

Τι προκαλεί η ουλίτιδα;

Η κύρια αιτία της ουλίτιδας είναι η συσσώρευση πλάκας, ένα στρώμα βακτηρίων που αναπτύσσεται συνεχώς γύρω, πάνω και ανάμεσα στα δόντια σας, κυρίως σε δυσπρόσιτες περιοχές. Αυτό που προκαλεί την ουλίτιδα είναι αυτό το βακτήριο που ερεθίζει τα ούλα και τα οδηγεί σε φλεγμονή. Επιπλέον, δημιουργούνται μικροί χώροι ή «τσέπες» μεταξύ των ούλων και των δοντιών σας. Αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, αυτοί οι θύλακες μπορεί να γίνουν βαθύτεροι και να εξελιχθούν σε πιο σοβαρά προβλήματα όπως ευαίσθητα δόντια ή περιοδοντίτιδα. Τα ούλα των καπνιστών είναι επίσης πιο ευαίσθητα σε μολύνσεις, καθώς το κάπνισμα και η χρήση καπνού μειώνουν τη ροή του αίματος και των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς των ούλων.

Θεραπεία της ουλίτιδας

Αν ενεργήσει γρήγορα, η θεραπεία της ουλίτιδας μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη των πραγμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας ή τον υγιεινολόγο σας, καθώς μπορεί να εντοπίσουν προβλήματα με τα ούλα σας προτού εκδηλώσετε συμπτώματα.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αναλαμβάνετε δράση καθημερινά για να μειώσετε τον κίνδυνο ουλίτιδας διατηρώντας καλή στοματική υγεία. Αυτό περιλαμβάνει το βούρτσισμα των δοντιών σας για δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα, με μια οδοντόκρεμα. Βοηθά στη διακοπή και πρόληψη της αιμορραγίας των ούλων και είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικό* από μια κανονική οδοντόκρεμα στην απομάκρυνση της συσσώρευσης βακτηρίων της πλάκας κατά μήκος της γραμμής των ούλων (η περιοχή όπου τα ούλα συναντά το δόντι), συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας των ούλων και των δοντιών γερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνολογία αλλάζει την υγεία των δοντιών

Πόσο φθείρονται τα δόντια από τη χρήση του μπιμπερό;

Ο ειδικός προσφέρει συμβουλές για να απαλύνετε το άγχος

Τι κάνει ένας οδοντιατρικός θεραπευτής;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η περιτομή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV

Ενώ η εθελοντική ιατρική περιτομή των ανδρών VMMC μπορεί να παρουσιάζει υψηλή προστατευτική αποτελεσματικότητα, οι συγγραφείς προειδοποιούν ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε ολοκληρωμένη προστασία έναντι του HIV με πρόσθετα προληπτικά μέτρα. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν χρήση προφυλακτικού, εκπαίδευση για τη μείωση του αριθμού των συντρόφων, τακτικό τεστ HIV και προφύλαξη πριν από την έκθεση ή μετά την έκθεση, ανάλογα με την περίπτωση.

Πώς να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα φυσικά εν μέσω καύσωνα;

Σάκχαρο ρύθμιση: Η φυσική ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής υγείας και την πρόληψη των επιπλοκών, ειδικά για άτομα με διαβήτη.

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Πώς να καλλιεργήσεις τις δικές σου μελιτζάνες;

Μελιτζάνα καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των δικών σας μελιτζάνων μπορεί να είναι μια ικανοποιητική προσπάθεια, παρέχοντάς σας φρέσκο απόθεμα αυτού του ευέλικτου λαχανικού για γαστρονομικές δημιουργίες.

Πώς συνδέεται το εγκεφαλικό δίκτυο με τον τραυλισμό;

Νευροεπιστήμη: Ο τραυλισμός επηρεάζει περίπου το 1% των ενηλίκων και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας και κοινωνικό άγχος, ωστόσο η αιτία του τραυλισμού είναι ακόμα άγνωστη.

Close Icon