ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Όμικρον διπλή νόσηση: Μπορεί κάποιος να νοσήσει από Όμικρον δύο φορές;

Όμικρον διπλή νόσηση: Μπορεί κάποιος να νοσήσει από Όμικρον δύο φορές;

Όμικρον διπλή νόσηση: Τα άτομα που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 έχουν 3 έως 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν εκ νέου με την Όμικρον σε σύγκριση με τη Δέλτα.

Η Ινδία ανέφερε 1.79.723 κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού (Covid-19) τη Δευτέρα, καθώς η νέα παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Όλοι αγωνίζονται αυτήν τη στιγμή, καθώς η Ινδία είναι μάρτυρας του τρίτου κύματος της πανδημίας Covid-19. Η κυβέρνηση έχει θέσει νέες κατευθυντήριες γραμμές για να περιορίσει την εξάπλωση και υπάρχει μια συνεχής ροή νέων πληροφοριών. Υπάρχουν πολλά σχετικά με αυτήν την παραλλαγή που οι επιστήμονες και οι ερευνητές ακόμα δεν γνωρίζουν. Μια ερώτηση που έχει προκύψει είναι εάν μπορεί κάποιος να νοσήσει με την παραλλαγή Όμικρον δύο φορές.

Είναι δυνατή η διπλή νόσηση με Όμικρον;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι δυνατή η νόσηση με Όμικρον για δεύτερη φορά. Ο ΠΟΥ δημοσίευσε μια σημείωση για την παραλλαγή της Όμικρον και είπε ότι είναι πιθανό να επηρεαστείτε για δεύτερη φορά. Όχι μόνο αυτό, μπορεί επίσης να επηρεάσει τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τον Covid. Και τα άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. Ο ΠΟΥ δημοσίευσε ένα σημείωμα στον ιστότοπό του τον περασμένο μήνα.

“Τα άτομα που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 έχουν 3 έως 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν εκ νέου με την Όμικρον σε σύγκριση με τη Δέλτα”. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη σοβαρότητα της επαναμόλυνσης. Ο ΠΟΥ είπε περαιτέρω ότι η παραλλαγή επηρεάζει κυρίως νεαρούς ενήλικες ηλικίας 20 και 30 ετών και εξαπλώνεται στις μεγάλες πόλεις. Η παραλλαγή του όμικρον έχει τη δύναμη να μολύνει εκ νέου όσους έχουν φυσική ανοσία. Οι γιατροί και οι ερευνητές είναι ακόμα ασαφές τι ανοσία δίνει στους ανθρώπους η παραλλαγή Όμικρον.

Αν και, σύμφωνα με μια μελέτη, η παραλλαγή omicron μπορεί να δώσει ανοσία σε άλλες παραλλαγές Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta. Υπάρχει μια γενική συναίνεση ότι η μόλυνση από την Όμικρον είναι πιο ήπια από το Delta. Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος, σε συνέντευξη Τύπου είπε: “Ενώ η Όμικρον φαίνεται να είναι λιγότερο σοβαρή σε σύγκριση με τη Δέλτα, ειδικά σε όσους έχουν εμβολιαστεί, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως ήπια”. Είναι καλύτερο να καλύψετε και να διατηρήσετε την κοινωνική απόσταση για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την παραλλαγή Όμικρον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Αυστραλία ξεπέρασε το φράγμα του 1 εκατ. μολύνσεων από Covid

Το κύμα Omicron έχει κορυφωθεί μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες σε μεγάλο νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής

Νέα στοιχεία για την προέλευση της παραλλαγής Όμικρον

Το Νέο Μεξικό κινήθηκε για να παρατείνει τις υγειονομικές οδηγίες COVID-19 την Παρασκευή, λόγω μεγάλου κύματος όμικρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Καρδιακή προσβολή: Οι φτωχότεροι ασθενείς που επιβίωσαν της καρδιακής προσβολής είχαν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις αιτίες — 11,8%, σε σύγκριση με 10,4% για εκείνους που ανήκουν στην πιο εύπορη ομάδα, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα, είναι σε ξανά σε λειτουργία.

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πόσο καλό μας κάνουν τα vegan φαγητά;

Vegan διατροφή: Μια vegan διατροφή αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των αυγών. Όταν οι άνθρωποι την ακολουθούν σωστά, μια vegan δίαιτα μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτική, να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες ακόμη αναζητούν τα αίτια πίσω από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Παιδική ηπατίτιδα: Υπήρξε κάποια αύξηση στον αδενοϊό 41 που προκαλεί περισσότερες περιπτώσεις ενός προηγουμένως μη ανιχνευμένου προβλήματος; Είναι τα παιδιά πιο ευάλωτα λόγω των lockdown;

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.