ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Όμικρον νέο σύμπτωμα: Άμεση ιατρική φροντίδα για όσους παρουσιάζουν παραλήρημα

Όμικρον νέο σύμπτωμα: Άμεση ιατρική φροντίδα για όσους παρουσιάζουν παραλήρημα

Όμικρον νέο σύμπτωμα: Ένα παράξενο νέο σύμπτωμα με την ένδειξη "προειδοποιητικό σημάδι έκτακτης ανάγκης" ανακάλυψαν τα CDC και πρόκειται για το παραλήρημα.

Νέο σύμπτωμα Covid και αλλαγή συμπεριφοράς που προειδοποιεί ότι χρειάζεστε επείγουσα ιατρική φροντίδα. Νέες έρευνες για την παραλλαγή Όμικρον της Covid εμφανίζονται συνεχώς. Ένα παράξενο νέο σύμπτωμα με την ένδειξη “προειδοποιητικό σημάδι έκτακτης ανάγκης” ανακάλυψε ένας αμερικανικός οργανισμός υγείας. Ένα σύμπτωμα της παραλλαγής Omicron Covid-19 που έχει εντοπιστεί είναι η καταρροή. Όμως, υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για μια νέα αίσθηση σύγχυσης.

Τα CDC λένε ότι οι άνθρωποι που νιώθουν αυτή τη νέα αίσθηση σύγχυσης θα πρέπει να “αναζητήσουν αμέσως ιατρική φροντίδα”. Η εφαρμογή ZOE COVID Symptom Study, η οποία κυκλοφόρησε από την εταιρεία επιστημών υγείας ZOE και το King’s College του Λονδίνου, ανέφερε επίσης νέα σύγχυση ως πιθανό σύμπτωμα. Η εφαρμογή περιλαμβάνει πάνω από 4 εκατομμύρια δεδομένα χρηστών, καθιστώντας τη τη μεγαλύτερη συνεχιζόμενη μελέτη στον κόσμο. Εκατομμύρια έχουν βιώσει πλέον ψυχικές διαταραχές ως σύμπτωμα του Covid, αναφέρει η Express. Η σύγχυση ονομάζεται συχνά παραλήρημα και μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στη φυσιολογική σας συμπεριφορά.

Ενδέχεται να εμφανιστεί σε δύο τύπους:

  • υπερκινητικό
  • υποδραστήριο παραλήρημα

 

Οι απότομες αλλαγές στον τρόπο που ενεργούν οι άνθρωποι, όπου μπορεί να αρχίσουν να ενεργούν παράξενα, περιγράφεται ως υπερκινητικό παραλήρημα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αγωνία, επιθετικότητα και διέγερση. Εν τω μεταξύ, το υποδραστήριο παραλήρημα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους λιγότερο αντιδραστικούς απ’ ό,τι συνήθως – και ακόμη και υπνηλία. Το σύμπτωμα έχει βρεθεί πιο συχνά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που πάσχουν από τον ιό, σύμφωνα με το ZOE.

Η Express αναφέρει ότι από τα άτομα ηλικίας 16 έως 65 ετών που βρέθηκαν θετικά πρόσφατα, το 15% ανέφερε παραλήρημα, ενώ από τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω — περίπου το 20% το έχουν βιώσει. Αυτό φυσικά δεν είναι το μόνο σύμπτωμα που πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι, ωστόσο, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι μπορεί να σημαίνει αυτό το ζώδιο που βρέθηκε πρόσφατα. Η διαδικασία κατανόησης της Omicron είναι ακόμη σε εξέλιξη. Επίσης, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι το παραλήρημα θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι μιας σειράς άλλων ιατρικών καταστάσεων. Ως εκ τούτου, συνιστάται να κάνετε ένα τεστ Covid το συντομότερο δυνατό.

Τα ευρέως διαδεδομένα συμπτώματα της Omicron, σύμφωνα με έρευνα από τη Νότια Αφρική είναι:

  • Στεγνός λαιμός
  • Ήπιοι μυϊκοί πόνοι
  • Εξαιρετική κούραση
  • Ξηρός βήχας
  • Νυχτερινές εφιδρώσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σχετίζεται η υπνική παράλυση με την Όμικρον;

Το σώμα ίσως επιτεθεί στον εαυτό του μήνες μετά τη νόσηση

Ποια είναι τα 5 συχνότερα συμπτώματα της Όμικρον που δεν πρέπει να αγνοήσουμε;

Η παραλλαγή omicron μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρή από τη δέλτα επειδή επηρεάζει τους πνεύμονες με διαφορετικούς τρόπους.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβίωση με σκύλους μπορεί να σε προστατεύσει από τη νόσο του Crohn

Νόσος Crohn: Η νόσος του Crohn ανήκει στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου μαζί με την ελκώδη κολίτιδα. Έρευνα ανακάλυψε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουμε μαζί με σκύλους προστατεύονται από την συγκεκριμένη νόσο.

Πόσες μέρες την εβδομάδα πρέπει να προπονούμαι και πόσο;

Αθλητισμός: Αν και δεν υπάρχει μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, υπάρχουν οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε στην προπόνησή σας για να διασφαλίσετε ότι έχετε ένα ισορροπημένο, αποτελεσματικό, ασφαλές και ευχάριστο πρόγραμμα άσκησης.

Οι επαναλοιμώξεις Covid μπορεί να γίνουν ο κανόνας

Κορωνοϊός: «Θα γίνει ένας από τους πολλούς αναπνευστικούς ιούς με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι και θα γίνεται όλο και περισσότερο διαχειρίσιμος με ιατρικά αντίμετρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο Δρ Amesh Adalja, από το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας του Ιδρύματος Johns Hopkins.

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Καρδιακή προσβολή: Οι φτωχότεροι ασθενείς που επιβίωσαν της καρδιακής προσβολής είχαν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις αιτίες — 11,8%, σε σύγκριση με 10,4% για εκείνους που ανήκουν στην πιο εύπορη ομάδα, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα, είναι σε ξανά σε λειτουργία.

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.