ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μειωμένη όραση κατάθλιψη: Υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στα οφθαλμολογικά προβλήματα και τη μελαγχολία σε γυναίκες μέσης ηλικίας

Μειωμένη όραση κατάθλιψη: Υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στα οφθαλμολογικά προβλήματα και τη μελαγχολία σε γυναίκες μέσης ηλικίας

Μειωμένη όραση κατάθλιψη: Νέα μελέτη ανακάλυψε συσχετισμό ανάμεσα στα οφθαλμολογικά προβλήματα και την εμφάνιση κατάθλιψης σε γυναίκες μέσης ηλικίας.

Τα ποσοστά οφθαλμικών προβλημάτων και κατάθλιψης αυξάνονται κατά τη μέση ηλικία. Ωστόσο, η γνώση για το πώς η όραση επηρεάζει την κατάθλιψη εκείνη την εποχή είναι έως τώρα περιορισμένη. Μια νέα μελέτη εντόπισε μια σημαντική σχέση μεταξύ της μειωμένης όρασης και της ανάπτυξης κατάθλιψης. Μεταξύ των γυναικών της μέσης ηλικίας, η διαταραχή της όρασης συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες μελλοντικών συμπτωμάτων κατάθλιψης. Αυτό αποκάλυψαν αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα στο Διαδίκτυο στο Menopause, το περιοδικό της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (NAMS).

“Αυτή η μελέτη εντόπισε μια σημαντική διαχρονική σχέση μεταξύ της οπτικής αναπηρίας και της επακόλουθης ανάπτυξης συμπτωμάτων κατάθλιψης σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Δεδομένου ότι ο συνδυασμός οπτικής αναπηρίας και κατάθλιψης έχει μια ιδιαίτερα καταστροφική επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία, η έγκαιρη διόρθωση των προβλημάτων όρασης είναι σημαντική για τη μελλοντική ποιότητα ζωής”. Αυτά δήλωσε η Δρ. Stephanie Faubion, η οποία είναι ιατρική διευθύντρια της North American Menopause Society (NAMS).

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Επικεφαλής της μελέτης ήταν η Carrie Karvonen-Gutierrez. Πρόκειται για μια επίκουρη καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Michigan, Ann Arbor. Η ομάδα της δημοσίευσε τα ευρήματά της στις 27 Οκτωβρίου στο Menopause. Το Menopause είναι ένα από τα γνωστότερα περιοδικά που ασχολείται με θέματα που άπτονται της εμμηνόπαυσης. Στην ανάλυσή τους των δεδομένων από τη Μελέτη της Γυναικείας Υγείας σε όλη τη χώρα, οι ερευνητές βρήκαν κάτι ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, ανακάλυψαν μια σημαντική σχέση μεταξύ της μειωμένης όρασης και της κατάθλιψης. Ο σύνδεσμος ισχύει για ήπια, μέτρια και σοβαρά προβλήματα όρασης σε μεσήλικες γυναίκες.

Τα προβλήματα όρασης μέσης ηλικίας περιλαμβάνουν κοινά και διορθώσιμα, όπως διαθλαστικά σφάλματα και καταρράκτη. Εκτός από αυτά, όμως, περιλαμβάνουν επίσης και πιο σοβαρές, χρόνιες οφθαλμικές παθήσεις. Για παράδειγμα, περιλαβάνονται το γλαύκωμα, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, η υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η κατάθλιψη στη μέση ηλικία μπορεί να επηρεάσει την υγιή γήρανση και να οδηγήσει σε κακά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την υγεία. Η έγκαιρη αναγνώριση και θεραπεία των προβλημάτων όρασης σε μεσήλικες γυναίκες είναι ένα σημαντικό μέρος για να τις βοηθήσει να διατηρήσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία, είπαν.

Οι γυναίκες μέσης ηλικίας έχουν υψηλότερο ποσοστό κατάθλιψης από όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες . Ως εκ τούτου, η κατάθλιψη είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Με βάση τα αποτελέσματα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια σημαντική διαχρονική συσχέτιση ήπιας και μέτριας έως σοβαρής διαταραχής της όρασης, με επακόλουθα συμπτώματα κατάθλιψης, σε γυναίκες μέσης ηλικίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν η αυτοφροντίδα είναι το κλειδί στη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης

Τα οφέλη του θαλασσινού νερού στην ψυχική και δερματική υγεία

Νέα συσκευή εντοπίζει νωρίτερα την αμβλυωπία στα παιδιά

Παράγοντες που επικουρούν στην ανάπτυξη ξηροφθαλμίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγειρέψτε πάπια με μήλο και καταπλήξτε τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό, ενώ σε συνδυασμό με φρούτα, η γεύση της απογειώνεται.

Η τακτική άσκηση είναι ευεργετική κατά της πνευμονίας

Πνευμονία άσκηση: Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν τακτικά είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν πνευμονία και να πεθάνουν από αυτήν, σε σύγκριση με όσους ήταν λιγότερο δραστήριοι.

Η νέα παραλλαγή Όμικρον φέρνει κατάθλιψη και αίσθημα απόγνωσης σε όλους

Όμικρον ψυχική υγεία: Αν και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έδωσαν την υπόσχεση μιας ανάκαμψης, η παραλλαγή Όμικρον από την Μποτσουάνα επηρεάζει και πάλι ολόκληρο τον κόσμο σε σχέση με την ψυχική υγεία,

20% περισσότερες γυναίκες στις ΗΠΑ επέλεξαν τον τοκετό στο σπίτι το 2020

ΗΠΑ τοκετός στο σπίτι: Ο αριθμός των γεννήσεων στο σπίτι αυξήθηκε κατά σχεδόν 20% από 38.000 το 2019 σε περισσότερες από 45.000 το 2020, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας ανάλυσης που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μύθοι γύρω από τα σνακ, οι οποίοι μπορεί να σας μπερδεύουν και να σας οδηγούν σε λάθος διατροφικές επιλογές

Προτιμήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς, έτσι ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με νάτριο, που αυξάνει την πίεση, και μην ξεχνάτε να περιορίζεστε στην ποσότητα της μιας χούφτας.

Το Viagra μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενο φάρμακο για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μελέτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ερευνητές προβλέπουν ότι η προσέγγισή τους θα εφαρμοστεί για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανακάλυψης φαρμάκων σε άλλες εκφυλιστικές νευρολογικές ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον και η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig.

Οι δείκτες λιπιδίων στο αίμα προβλέπουν καρδιαγγειακά επεισόδια 20 χρόνια πριν

Υγεία καρδιάς: Οι ερευνητές εξέτασαν πρόσφατα εάν οι αναλογίες δύο μεταφορέων λιπιδίων στο αίμα μπορούν να προβλέψουν καρδιαγγειακά συμβάντα. Οι μεταφορείς λιπιδίων που μας ενδιαφέρουν ονομάζονται απολιποπρωτεΐνη Β (apoB) και απολιποπρωτεΐνη Α-1 (apoB1). Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα apoB και τα χαμηλότερα επίπεδα apoA-1 έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα από εκείνους με χαμηλότερες αναλογίες apoB προς apoA-1. Οι ερευνητές λένε ότι οι μελλοντικές κατευθυντήριες γραμμές που υπογραμμίζουν τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους λόγους apoB/apoA-1.

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα οδηγούν σε περαιτέρω απώλεια ακοής;

Κοχλιακά εμφυτεύματα: Το κοχλιακό εμφύτευμα επιτρέπει στους περισσότερους υποψηφίους να βελτιώσουν τρομερά την αντίληψη της ομιλίας σε σύγκριση με την ακοή τους (πριν), παρά την πιθανή παρουσία νέου σχηματισμού οστού.