ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μακροχρόνιος βήχας: Μπορεί να είναι σημάδι αλλεπάλληλων μολύνσεων

Μακροχρόνιος βήχας: Μπορεί να είναι σημάδι αλλεπάλληλων μολύνσεων

Μακροχρόνιος βήχας: Οι γιατροί έχουν παρατηρήσει παρατεταμένες περιόδους λοιμώξεων και αύξηση της συχνότητας των ασθενειών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ένας μακροχρόνιος βήχας μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Οι γιατροί έχουν παρατηρήσει παρατεταμένες περιόδους λοιμώξεων και αύξηση της συχνότητας των ασθενειών. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα σε λοιμώξεις του κατώτερου και του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σύμφωνα με στοιχεία από το κέντρο έρευνας και επιτήρησης του Royal College of GPs στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εδώ είναι τι πιστεύουν οι ειδικοί ότι μπορεί να προκαλεί επίμονο βήχα και μακροχρόνιες λοιμώξεις.

Γιατί συμβαίνει;

“Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί μερικές από τις τρέχουσες λοιμώξεις του αναπνευστικού που κυκλοφορούν φαίνεται να διαρκούν περισσότερο από το συνηθισμένο. Αυτό έχει παρατηρηθεί από γιατρούς καθώς και από ασθενείς, αλλά δεν είμαστε απολύτως σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό”, ανέφερε η Καθηγήτρια Καμίλα στο Express UK. Hawthorne, πρόεδρος του Royal College of GPs. Σύμφωνα με τον ειδικό, ένας παράγοντας που επηρεάζει θα μπορούσε να είναι ότι η αντίσταση των ανθρώπων στις λοιμώξεις έχει μειωθεί λόγω της μεγαλύτερης κοινωνικής απομόνωσης από τους περιορισμούς της COVID τα τελευταία δύο χρόνια.

Η μία μόλυνση μετά την άλλη

Όσον αφορά την αιτία για τις φαινομενικά συνεχείς λοιμώξεις, ο καθηγητής Hawthorne προτείνει “μπορεί να είναι θέμα μόλυνσης από τη μία μετά την άλλη. Είναι όλες διαφορετικές και η αντιμετώπιση ενός τύπου μόλυνσης δεν παρέχει ανοσία έναντι ενός άλλου”. Η τήρηση των κατάλληλων μέτρων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής υγείας και του ανοσοποιητικού σας για την πρόληψη επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων και επίμονων συμπτωμάτων.

Πώς να διατηρήσετε καλή υγεία

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που προτείνουν οι ειδικοί για να διατηρήσετε καλή υγεία:

  • Να εφαρμόζετε καλή δημόσια υγιεινή
  • Πλένετε τακτικά τα χέρια σας
  • Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά εάν δεν είναι δυνατό το πλύσιμο των χεριών
  • Κρατήστε τον εαυτό σας ζεστό τους χειμώνες
  • Αποφύγετε τροφές που μπορούν να προκαλέσουν βήχα, κρυολόγημα ή πονόλαιμο
  • Διατηρήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο
  • Ξεκουραστείτε αρκετά

Πότε να δείτε γιατρό;

Μερικές φορές οι ιογενείς λοιμώξεις εξαφανίζονται από μόνες τους όταν φροντίζετε την υγεία σας. Ωστόσο, συνιστάται να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε επίμονο βήχα ή εμφανίζετε αποχρωματισμένα φλέγματα. Είναι επίσης σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν αντιμετωπίζετε και άλλα συμπτώματα, όπως δύσπνοια, πόνο στο στήθος ή απώλεια βάρους χωρίς λόγο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αιτία του βήχα σας;

Πώς να αντιμετωπίσετε ένα κρυολόγημα ή γρίπη στο σπίτι;

Μάθετε πώς να εντοπίζετε τα πρώτα σημάδια της πνευμονίας

20 πιο κοινά συμπτώματα της Covid-19 αυτή την περίοδο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα