ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ξηροφθαλμία παιδιά: Γιατί το παιδί σας υποφέρει από ξηροφθαλμία;

Ξηροφθαλμία παιδιά: Γιατί το παιδί σας υποφέρει από ξηροφθαλμία;

Ξηροφθαλμία παιδιά: Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας μπορεί να καταστήσει δύσκολο για τα παιδιά να κάνουν τακτικές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το διάβασμα, η χρήση υπολογιστή και το παιχνίδι.

Η ξηροφθαλμία μπορεί να είναι άβολη. Για τα παιδιά, η ξηρότητα κάνει τα μάτια τους να νιώθουν τεντωμένα. Στην πραγματικότητα, το σύνδρομο ξηροφθαλμίας προκαλεί συχνά μια αίσθηση άμμου το πρωί που συνήθως χειροτερεύει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να προκαλέσει θολή όραση. Αλλά η ξηροφθαλμία συνήθως δεν προκαλεί μόνιμα προβλήματα με την όραση. Υπάρχουν διάφορες αιτίες ξηροφθαλμίας. Τις περισσότερες φορές ο ξηρός καιρός, ο καπνός ή η ρύπανση μπορεί να ενοχλήσουν τα μάτια. Άλλες φορές, οι αλλεργίες ή οι φακοί επαφής μπορεί επίσης να ερεθίσουν τα μάτια. Μπορείτε να συνεργαστείτε με τον οφθαλμίατρό σας για να βρείτε τρόπους να βοηθήσετε το παιδί σας να αισθάνεται καλύτερα.

Τι προκαλεί ξηροφθαλμία στα παιδιά;

Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας μπορεί να καταστήσει δύσκολο για τα παιδιά να κάνουν τακτικές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το διάβασμα, η χρήση υπολογιστή και το παιχνίδι. Μερικές φορές το κάψιμο, η φαγούρα και τα ερεθισμένα μάτια, μαζί με το συνεχές βλεφάρισμα, παρεμποδίζουν την εστίαση στην τάξη. Μια σειρά από λόγους μπορεί να ευθύνονται για την ξηροφθαλμία του παιδιού σας. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

1. Σοβαρές αλλεργίες, με ξηρότητα που προκαλείται από επιθετική χρήση αντιισταμινικών
2. Φορώντας φακούς επαφής
3. Μερικές φορές, η επιπεφυκίτιδα (ροζ μάτι) μπορεί να οδηγήσει σε έναν τύπο ξηροφθαλμίας
4. Διατροφική ανεπάρκεια
5. Εκτεταμένη χρήση smartphone και άλλων ψηφιακών συσκευών

 

Τα παιδιά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σωστό τρόπο τα προβλήματα που σχετίζονται με τα μάτια. Τις περισσότερες φορές θα τρίβουν τα μάτια τους, αν υπάρχουν τέτοια θέματα. Αλλά οι γονείς θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τα παιδιά τους για να διαβάσουν τη συμπεριφορά τους για να κατανοήσουν την υποκείμενη αιτία μιας τέτοιας συμπεριφοράς.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ξηροφθαλμία του παιδιού σας στο σπίτι

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τεχνητά δάκρυα για να μειώσει τα συμπτώματα που σχετίζονται με την ξηροφθαλμία, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε σπιτικές θεραπείες για να ανακουφίσετε το σύνδρομο ξηροφθαλμίας. Μερικές χρήσιμες προτάσεις περιλαμβάνουν:

1. Αποφύγετε τον καπνό και άλλα πράγματα που ερεθίζουν τα μάτια .

2. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας φοράει γυαλιά ηλίου που τυλίγονται γύρω από τα πλαϊνά του κεφαλιού. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε καπάκια ή ομπρέλες, καθώς αυτά μπορούν να προστατεύσουν τα μάτια από τον ήλιο, τον άνεμο, τη σκόνη και τη βρωμιά.

3. Τοποθετήστε έναν υγραντήρα δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού σας ή κοντά στο παιδί σας. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες για τον καθαρισμό του μηχανήματος.

4. Μη χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες ενώ το παιδί σας κοιμάται.

5. Εάν το παιδί σας φοράει συνήθως φακούς επαφής, ζητήστε από το παιδί σας να χρησιμοποιήσει σταγόνες επαναβροχής ή να φορά γυαλιά μέχρι να αισθανθεί καλύτερα τα μάτια του.

6. Να είστε ασφαλείς με τα φάρμακα. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας παίρνει τα φάρμακα ακριβώς όπως συνταγογραφούνται. Καλέστε τον οφθαλμίατρό σας εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας έχει πρόβλημα με κάποιο φάρμακο.

7. Βάλτε το παιδί σας να χρησιμοποιεί τεχνητά δάκρυα τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα.

8. Εάν το παιδί σας χρειάζεται σταγόνες περισσότερες από 4 φορές την ημέρα, χρησιμοποιήστε τεχνητά δάκρυα χωρίς συντηρητικά. Μπορεί να ερεθίζουν λιγότερο τα μάτια.

9. Εάν το παιδί σας φοράει φακούς επαφής, δώστε του σταγόνες.

10. Βάλτε ένα ζεστό, υγρό πανί στα βλέφαρα του παιδιού σας κάθε πρωί για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια κάντε ελαφρύ μασάζ στα βλέφαρα. Αυτό βοηθά στην αύξηση της φυσικής υγρασίας των ματιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα ξεκουράσεις τα μάτια σου από την ψηφιακή κόπωση;

Καταπολεμήστε την ξηροφθαλμία με 8 απλά βήματα

Πώς ο πονοκέφαλος μπορεί να συνδυάζεται με την ξηροφθαλμία;

Δείτε τα σημαντικότερα προβλήματα της όρασης

Γιατί νιώθετε ότι τα μάτια σας έχουν πάρει φωτιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Συγκέντρωση: Η επιστημονική μέθοδος για να την ενισχύσετε

Συγκέντρωση: Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, μια απλή και εύκολα εφαρμόσιμη αλλαγή στη συμπεριφορά μας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά μας να διατηρήσουμε την εστίαση στην εργασία με την πάροδο του χρόνου.

Φασολάκια: Ένα πράσινο θαύμα για την υγεία μας

Φασολάκια: Με πλούσια θρεπτικά συστατικά, προστασία της καρδιάς και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τα φασολάκια αξίζουν έναν τόπο στο πιάτο μας για μια ζωή γεμάτη υγεία.