ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Θεραπεία: Αποτελεσματικά τα μονοκλωνικά αντισώματα για τις μεταλλάξεις

Κορωνοϊός Θεραπεία: Αποτελεσματικά τα μονοκλωνικά αντισώματα για τις μεταλλάξεις

Κορωνοϊός Θεραπεία: Ένα "κοκτέιλ" μονοκλωνικών αντισωμάτων που αναπτύχθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Vanderbilt (VUMC) στις ΗΠΑ για την εξουδετέρωση του ιού Covid-19 είναι αποτελεσματικό έναντι όλων των γνωστών στελεχών ή παραλλαγών του ιού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι μόρια που παράγονται στο εργαστήριο και έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατα αντισώματα, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Η χρησιμότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων τέθηκε στο επίκεντρο εν μέσω της πανδημίας, αφού ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε μια τέτοια θεραπεία μετά τη διάγνωσή του με τον Covid-19.

Σε νέες μελέτες κυτταροκαλλιέργειας, οι ερευνητές καθόρισαν την ικανότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων καθώς και των αντισωμάτων που απομονώθηκαν από το “αναρρωμένο πλάσμα” των ατόμων που είχαν προηγουμένως μολυνθεί να εξουδετερώσουν εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, που έχουν προκύψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Αφρική, Βραζιλία και αλλού. Γενικά, τα περισσότερα από τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν αναπτυχθεί για την καταπολέμηση του Covid-19 έδειξαν «μειωμένη ισχύ εξουδετέρωσης». Ωστόσο, πολλά άλλα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων υψηλής εξουδετέρωσης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναπτύχθηκαν στο VUMC, έδειξαν μόνο ελαφρά μειωμένη δραστικότητα έναντι των παραλλαγών που δοκιμάστηκαν, πιθανώς επειδή στοχεύουν θέσεις στην ακίδα πρωτεΐνης, εκτός από το εξαιρετικά μεταβλητό υπόλειμμα E484K.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Medicine, έδειξε ουσιαστικά μειωμένη εξουδετέρωση παραλλαγών ιών που περιείχαν αυτή τη μετάλλαξη E484K από αντισώματα στους ορούς τόσο των ατόμων που είχαν προηγουμένως μολυνθεί όσο και των εμβολιασμένων με Covid-19 ατόμων. “Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία των ορθολογικά σχεδιασμένων κοκτέιλ αντισωμάτων όπως αυτά που έχουμε αναπτύξει”, δήλωσε ο James Crowe, Διευθυντής του Κέντρου Εμβολίων Vanderbilt (VVC). «Επιλέξαμε δύο αντισώματα για να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που θα αντιστέκεται συγκεκριμένα στην απόδραση του SARS-CoV-2», δήλωσε ο Crowe. “Ευτυχώς, αυτή η εργασία και πολλές άλλες δημοσιεύσεις που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα δείχνουν ότι η προστασία που μεσολαβεί από τα αντισώματα που ανακαλύψαμε ότι τώρα βρίσκονται σε έξι διαφορετικές κλινικές δοκιμές φάσης 3 πρέπει να επεκταθούν σε όλες τις τρέχουσες παραλλαγές.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμφωνία της Bristol με το Rockefeller για τη θεραπεία της COVID-19

Ο ρόλος των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ομάδα γιατρών στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" αποφεύγει τη διασωλήνωση σε ασθενείς covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα παιδιά επιστρέφουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες ... με ασφάλεια!

Σπορ παιδιά Covid-19: Τα παιδιά επιστρέφουν στις αθλητικές δραστηριότητες και αυτό είναι υπέροχο. Για να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση της Covid-19, όμως, ορίστε κάποιες απλές και περιεκτικές συμβουλές από την Εθνική Ένωση Αθλητικών Προπονητών στις ΗΠΑ.

Η ρύπανση του αέρα οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2;

Καλιφόρνια όζον άσκηση: Ένα οξύμωρο παρουσιάζεται στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 λόγω ρύπανσης.

Το "ζην επικινδύνως" στο σεξ & οι πιο επικίνδυνες στάσεις

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Το όνειρο για πιο υγιεινά αλλαντικά γίνεται πραγματικότητα

Υγιεινά αλλαντικά μελέτη: Θα μπορούσε ένα φυτό να πάρει τη θέση των βλαβερών χημικών που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά στην παρασκευή αλλαντικών; Το ιαπωνικό φυτό knotwood ίσως είναι η λύση, έτσι ώστε να ενταχθούν τα αλλαντικά στα πλαίσια μιας υγιεινούς διατροφής.