ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Θεραπεία: Αποτελεσματικά τα μονοκλωνικά αντισώματα για τις μεταλλάξεις

Κορωνοϊός Θεραπεία: Αποτελεσματικά τα μονοκλωνικά αντισώματα για τις μεταλλάξεις

Κορωνοϊός Θεραπεία: Ένα "κοκτέιλ" μονοκλωνικών αντισωμάτων που αναπτύχθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Vanderbilt (VUMC) στις ΗΠΑ για την εξουδετέρωση του ιού Covid-19 είναι αποτελεσματικό έναντι όλων των γνωστών στελεχών ή παραλλαγών του ιού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι μόρια που παράγονται στο εργαστήριο και έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατα αντισώματα, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Η χρησιμότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων τέθηκε στο επίκεντρο εν μέσω της πανδημίας, αφού ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε μια τέτοια θεραπεία μετά τη διάγνωσή του με τον Covid-19.

Σε νέες μελέτες κυτταροκαλλιέργειας, οι ερευνητές καθόρισαν την ικανότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων καθώς και των αντισωμάτων που απομονώθηκαν από το “αναρρωμένο πλάσμα” των ατόμων που είχαν προηγουμένως μολυνθεί να εξουδετερώσουν εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, που έχουν προκύψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Αφρική, Βραζιλία και αλλού. Γενικά, τα περισσότερα από τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν αναπτυχθεί για την καταπολέμηση του Covid-19 έδειξαν «μειωμένη ισχύ εξουδετέρωσης». Ωστόσο, πολλά άλλα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων υψηλής εξουδετέρωσης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναπτύχθηκαν στο VUMC, έδειξαν μόνο ελαφρά μειωμένη δραστικότητα έναντι των παραλλαγών που δοκιμάστηκαν, πιθανώς επειδή στοχεύουν θέσεις στην ακίδα πρωτεΐνης, εκτός από το εξαιρετικά μεταβλητό υπόλειμμα E484K.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Medicine, έδειξε ουσιαστικά μειωμένη εξουδετέρωση παραλλαγών ιών που περιείχαν αυτή τη μετάλλαξη E484K από αντισώματα στους ορούς τόσο των ατόμων που είχαν προηγουμένως μολυνθεί όσο και των εμβολιασμένων με Covid-19 ατόμων. “Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία των ορθολογικά σχεδιασμένων κοκτέιλ αντισωμάτων όπως αυτά που έχουμε αναπτύξει”, δήλωσε ο James Crowe, Διευθυντής του Κέντρου Εμβολίων Vanderbilt (VVC). «Επιλέξαμε δύο αντισώματα για να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που θα αντιστέκεται συγκεκριμένα στην απόδραση του SARS-CoV-2», δήλωσε ο Crowe. “Ευτυχώς, αυτή η εργασία και πολλές άλλες δημοσιεύσεις που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα δείχνουν ότι η προστασία που μεσολαβεί από τα αντισώματα που ανακαλύψαμε ότι τώρα βρίσκονται σε έξι διαφορετικές κλινικές δοκιμές φάσης 3 πρέπει να επεκταθούν σε όλες τις τρέχουσες παραλλαγές.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συμφωνία της Bristol με το Rockefeller για τη θεραπεία της COVID-19

Ο ρόλος των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ομάδα γιατρών στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" αποφεύγει τη διασωλήνωση σε ασθενείς covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία κλειτορίδα : Τρόποι για να την ερεθίσετε

Σεξουαλική υγεία κλειτορίδα :Επειδή το πως θα διεγέρεις σεξουαλικά μία γυναίκα θα έπρεπε να αποτελεί κυρίαρχο στόχο. Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τρόπους για να καταφέρεις να την ξεσηκώσεις.

Τέλος τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα βρίσκεται πλέον η χώρα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την απελευθέρωση συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων για την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα. Το ερώτημα που παραμένει, ωστόσο, είναι πότε θα φύγει από τη ζωή μας το SMS.

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

Moderna και pfiszer εμβόλια : Νέες έρευνες φέρνουν στο φως ότι τα εμβόλια της moderna και της pfsizer είναι απόλυτα ασφαλή τόσο για τις έγκυες γυναίκες, όσο και για τα νεογνά επειδή ο εμβολιασμός κατά την κύηση προσδίδει ανοσία.

Φυτικές ίνες : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Φυτικές ίνες : Όπως έχει γίνει γνωστό μέσω μελετών οι φυτικές ίνες έχουν πολλά και σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανσμό. Γι αυτό και εμείς σου παρουσιάζουμε τις τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες για να τις εντάξεις στην διατροφή σου.

Επιδόματα ανεργίας συντάξεις: Όλες οι πληρωμές μέχρι τις 29 Απριλίου

Επιδόματα ανεργίας συντάξεις: Μέχρι τέλος Απριλίου οι δημόσιοι φορείς θα περάσουν στην καταβολή πολλών και διαφορετικών επιδομάτων τα οποία αντιστοιχούν σε αναρίθμητους δικαιούχους.

Η παύση του εμβολίου της J&J ήταν ένα μεγάλο λάθος δηλώνει ο καθηγητής ιατρικής Δρ. Marc Siegel

Δρ Marc Siegel: Τα μηνύματα κατά του φόβου είναι σημαντικά για τους κλινικούς ιατρούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να θέσουν τους κινδύνους σε προοπτική. Siegel: «Τεράστια πυρκαγιά» στα μηνύματα εμβολίων από τον Fauci, αξιωματούχους υγείας. Ο καθηγητής Ιατρικής και ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Marc Siegel, συζητά την εκτεταμένη κριτική για την […]

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κορωνoϊό σε δείγματα ούρων

Σε μελλοντικές μελέτες, οι ερευνητές θα πρέπει να εκπαιδεύουν σκύλους σε διαφορετικά δείγματα και να μην δοκιμάζουν επανειλημμένα τα σκυλιά σε δείγματα από τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τη δήλωση.