ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Γνωστικές επιπλοκές στους επιζώντες

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Γνωστικές επιπλοκές στους επιζώντες

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι το 95% των κλινικά σταθερών ασθενών με Covid-19 είχαν διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και άλλες μελέτες διαπίστωσαν ότι μεταξύ 17-42% των ασθενών εμφάνισαν συναισθηματικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη.

Ένα μεγάλο ποσοστό των επιζώντων του Covid-19 μπορεί να επηρεαστεί από νευροψυχιατρικές και γνωστικές επιπλοκές, λένε οι ερευνητές. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Psychology, διαπίστωσε ότι βραχυπρόθεσμα, αναφέρθηκε ένα ευρύ φάσμα νευροψυχιατρικών προβλημάτων. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι το 95% των κλινικά σταθερών ασθενών με Covid-19 είχαν διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και άλλες μελέτες διαπίστωσαν ότι μεταξύ 17-42% των ασθενών εμφάνισαν συναισθηματικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη.

“Η κατανόηση των νευροψυχιατρικών και γνωστικών συνεπειών του Covid-19 είναι σημαντική, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τον ιό και πολλές περιπτώσεις δεν εντοπίζονται”, δήλωσε ο ερευνητής Sanjay Kumar από το Πανεπιστήμιο Oxford Brookes. “Αυτές οι συνθήκες επηρεάζουν την ικανότητα των ανθρώπων να εργάζονται αποτελεσματικά, να οδηγούν, να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους, να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις και να συμμετέχουν σε καθημερινές οικογενειακές δραστηριότητες”, πρόσθεσε ο Kumar.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι τα κύρια βραχυπρόθεσμα γνωστικά προβλήματα διαπιστώθηκε ότι ήταν μειωμένη προσοχή (αναφέρθηκε από 45% των ασθενών) και μειωμένη μνήμη (μεταξύ 13-28% των ασθενών). Μακροπρόθεσμα, τα νευροψυχιατρικά προβλήματα ήταν κυρίως συναισθηματικές διαταραχές και κόπωση, καθώς και μειωμένη προσοχή (αναφέρθηκε από το 44% των ασθενών) και μνήμη (αναφέρθηκε μεταξύ 28-50 τοις εκατό των ασθενών). Οι ερευνητές περιελάμβαναν περισσότερους από 200 ασθενείς με ήπια έως σοβαρή λοίμωξη Covid-19. “Πρέπει να εξεταστεί η λεπτομερής γνωστική αξιολόγηση και η αυστηρή παρακολούθηση των ασθενών προκειμένου να ανιχνευθούν νέες νευρολογικές περιπτώσεις”, σημείωσε ο Kumar.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε παίρνει έγκριση το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Πόσες δόσεις περιμένει η Ελλάδα

Τι μπορεί να σημαίνουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου covid-19

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Janssen. : Τι περιέχει ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία κλειτορίδα : Τρόποι για να την ερεθίσετε

Σεξουαλική υγεία κλειτορίδα :Επειδή το πως θα διεγέρεις σεξουαλικά μία γυναίκα θα έπρεπε να αποτελεί κυρίαρχο στόχο. Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τρόπους για να καταφέρεις να την ξεσηκώσεις.

Τέλος τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα βρίσκεται πλέον η χώρα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την απελευθέρωση συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων για την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα. Το ερώτημα που παραμένει, ωστόσο, είναι πότε θα φύγει από τη ζωή μας το SMS.

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

Moderna και pfiszer εμβόλια : Νέες έρευνες φέρνουν στο φως ότι τα εμβόλια της moderna και της pfsizer είναι απόλυτα ασφαλή τόσο για τις έγκυες γυναίκες, όσο και για τα νεογνά επειδή ο εμβολιασμός κατά την κύηση προσδίδει ανοσία.

Φυτικές ίνες : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Φυτικές ίνες : Όπως έχει γίνει γνωστό μέσω μελετών οι φυτικές ίνες έχουν πολλά και σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανσμό. Γι αυτό και εμείς σου παρουσιάζουμε τις τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες για να τις εντάξεις στην διατροφή σου.

Επιδόματα ανεργίας συντάξεις: Όλες οι πληρωμές μέχρι τις 29 Απριλίου

Επιδόματα ανεργίας συντάξεις: Μέχρι τέλος Απριλίου οι δημόσιοι φορείς θα περάσουν στην καταβολή πολλών και διαφορετικών επιδομάτων τα οποία αντιστοιχούν σε αναρίθμητους δικαιούχους.

Η παύση του εμβολίου της J&J ήταν ένα μεγάλο λάθος δηλώνει ο καθηγητής ιατρικής Δρ. Marc Siegel

Δρ Marc Siegel: Τα μηνύματα κατά του φόβου είναι σημαντικά για τους κλινικούς ιατρούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να θέσουν τους κινδύνους σε προοπτική. Siegel: «Τεράστια πυρκαγιά» στα μηνύματα εμβολίων από τον Fauci, αξιωματούχους υγείας. Ο καθηγητής Ιατρικής και ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Marc Siegel, συζητά την εκτεταμένη κριτική για την […]

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κορωνoϊό σε δείγματα ούρων

Σε μελλοντικές μελέτες, οι ερευνητές θα πρέπει να εκπαιδεύουν σκύλους σε διαφορετικά δείγματα και να μην δοκιμάζουν επανειλημμένα τα σκυλιά σε δείγματα από τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τη δήλωση.