ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός εμβόλιο: Πώς θα εμβολιαστεί ένα δις ανθρώπων

Κορωνοϊός εμβόλιο: Πώς θα εμβολιαστεί ένα δις ανθρώπων

Κορωνοϊός εμβόλιο: Πώς θα εμβολιαστεί ένα δις ανθρώπων. Όσον αφορά τη δημιουργία εμβολίων, η Ινδία είναι ένα ισχυρό σώμα. Λειτουργεί ένα μαζικό πρόγραμμα ανοσοποίησης, παράγει το 60% των παγκόσμιων εμβολίων και φιλοξενεί μισή ντουζίνα μεγάλους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Ορρού της Ινδίας – του μεγαλύτερου στον κόσμο.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχει έλλειψη φιλοδοξίας όσον αφορά τον εμβολιασμό ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων κατά του Covid-19. Η Ινδία σχεδιάζει να λάβει και να χρησιμοποιήσει περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της νόσου και να ανοσοποιήσει έως 250 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους.

Αυτή η εμπιστοσύνη ενισχύεται από το ιστορικό της ανοσοποίησης μεγάλου αριθμού ατόμων κάθε χρόνο. Το 42χρονο πρόγραμμα ανοσοποίησης της Ινδίας, ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υγείας του κόσμου, στοχεύει σε 55 εκατομμύρια ανθρώπους – κυρίως νεογέννητα και εγκύους που λαμβάνουν περίπου 390 εκατομμύρια δωρεάν δόσεις εμβολίων κατά 12 ασθενειών κάθε χρόνο. Η χώρα διαθέτει επίσης ένα καλά τροφοδοτημένο ηλεκτρονικό σύστημα για την καταγραφή και παρακολούθηση αυτών των εμβολίων.

Ωστόσο, ο εμβολιασμός ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων εκατομμυρίων ενηλίκων για πρώτη φορά, κατά του Covid-19 θα είναι μια τρομακτική και άνευ προηγουμένου πρόκληση, λένε οι ειδικοί. Πέντε από τις 30 υποψήφιες για εμβόλιο που αναπτύσσονται στην Ινδία βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές. Περιλαμβάνουν το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca, το οποίο δοκιμάζεται από τον ορό και ένα εγχώριο εμβόλιο που αναπτύσσεται από την Bharat BioTech. “Το να έχεις ένα εγχώριο εμβόλιο είναι ύψιστη προτεραιότητα”, λέει ο Δρ. Ρενού Σουρούπ, γραμματέας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας της Ινδίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Προστατευτείτε από τη γρίπη με εύκολο τρόπο

Πρώιμη έγκριση εμβολίων: Ηθικές και επιστημονικές θεωρήσεις

Τα επόμενα βήματα για να φτάσουν τα εμβόλια στους παραλήπτες τους

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υγεία του εντέρου και η διάθεση είναι γενετικά συνυφασμένες

Ψυχική υγεία: Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσαν τη σχέση μεταξύ κατάθλιψης και έλκους στομάχου, στη μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο για γενετικούς παράγοντες στη νόσο του πεπτικού έλκους.

Πώς να εντάξεις το λιναρόσπορο στη διατροφή σου

Λιναρόσπορος: Τα superfoods και οι σπόροι έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων όσοι αγαπούν την υγιεινή διατροφή και όχι άδικα, καθώς αποτελούν μια από τις πιο υγιεινές κατηγορίες τροφίμων για να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Επιστήμη Κορωνοϊός Ψυχική Υγεία: Σύμφωνα με νέα μελέτη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των φοιτητών στις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που οφείλονται στην πανδημία περιλαμβάνουν γυναίκες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των 25 ετών, άτομα που γνώριζαν κάποιον με λοίμωξη COVID-19 και είναι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, ανέφεραν οι ερευνητές - που συνέταξαν τη μελέτη - στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 51.000 κρούσματα κατεγράφησαν χθες στη χώρα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν 51.204 νέα περιστατικά Covid-19 και 1.097 σχετικούς θανάτους την Κυριακή, 28/02, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Αυτό αυξάνει το συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε τουλάχιστον 28.605.669, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 513.091 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αναφέρει τουλάχιστον 2.463 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παραλλαγών του κορωνοϊού εντός της επικράτειας της χώρας.

Συσκευή που "κόβει" τα αντιπηκτικά και εξαλείφει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Αυτή η τεχνική δεν είναι πολύ καινούργια στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι ευρέως διαδεδομένη για τον λόγο ότι η προηγούμενη συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί δεν ήταν τόσο εύκαμπτη και ήταν τραυματική. Με την καινούργια συσκευή, όμως, που υπάρχει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στην Ελλάδα έχουν αντιμετωπιστεί τους τελευταίους μήνες 5 περιστατικά.