ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κίνα Κορωνοϊός: Τα εμβόλια covid-19 της Sinopharm εμφανίζονται ασφαλή & αποτελεσματικά, σύμφωνα με μελέτες

Κίνα Κορωνοϊός: Τα εμβόλια covid-19 της Sinopharm εμφανίζονται ασφαλή & αποτελεσματικά, σύμφωνα με μελέτες

Τα εμβόλια, τα οποία και τα δύο παρασκευάζονται με απενεργοποιημένους ιούς, έχουν ήδη δοθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κίνα Κορωνοϊός: Τα εμβόλια Sinopharm COVID-19 εμφανίζονται ασφαλή, αποτελεσματικά, σύμφωνα με μελέτες Η έκθεση στο Περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης  καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια έκαναν την κινεζική εταιρεία 73%, 78% αποτελεσματική. Δύο εμβόλια που έγιναν από τη Sinopharm της Κίνας φαίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά έναντι της COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ιατρικό περιοδικό.

Οι επιστήμονες περίμεναν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δύο εμβόλια, παρόλο που ήδη χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες, και μία πρόσφατα κέρδισε την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δύο εμβόλια είναι περίπου 73% και 78% αποτελεσματικά, όπως ισχυρίστηκε προηγουμένως η Sinopharm. Ερευνητές από την Sinopharm και τους τοπικούς συνεργάτες της στη Μέση Ανατολή λένε ότι η δοκιμή περιελάμβανε περίπου 40.380 συμμετέχοντες με τα δύο εμβόλια της εταιρείας – ένα που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Wuhan και το άλλο από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου – και ένα εικονικό φάρμακο.

Η μελέτη διεξήχθη σε τέσσερις χώρες – το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Ωστόσο, η μελέτη παρείχε δεδομένα μόνο για το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δύο εμβόλια που έγιναν από τη Sinopharm της Κίνας φαίνεται να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά έναντι της COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ιατρικό περιοδικό.

Οι επιστήμονες περίμεναν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δύο εμβόλια, παρόλο που χρησιμοποιούνται ήδη σε πολλές χώρες και μία πρόσφατα κέρδισε την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

“Δεν υπάρχει τίποτα πολύ εκπληκτικό. Είναι σύμφωνο με αυτά που έχουν ισχυριστεί προηγουμένως, αλλά δεν εξαλείφει εντελώς τις αμφιβολίες για το Sinopharm”, δήλωσε ο Jin Dong-yan, ιατρός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ που δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Έθεσε αμφιβολίες σχετικά με το πόσο προστατευτικό ήταν το εμβόλιο βάσει μιας πρόσφατης αύξησης κρουσμάτων στο νησί των Σεϋχελλών, το οποίο είχε εμβολιάσει τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού του με το εμβόλιο Sinopharm.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε κυρίως σε νεότερους άνδρες, είχε λίγες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της σοβαρής νόσου.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες εξέφρασαν επίσης ανησυχία για την έλλειψη γυναικών στους συμμετέχοντες, με σχεδόν το 85% να είναι άντρες.

“Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το έχετε δοκιμάσει σε αρκετές γυναίκες για να μπορέσετε να αρχίσετε να βλέπετε τυχόν πιθανές ανησυχίες για την ασφάλεια”, δήλωσε ο Ashley St. John, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Duke-NUS στη Σιγκαπούρη.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Τα εμβόλια, τα οποία και τα δύο παρασκευάζονται με απενεργοποιημένους ιούς, έχουν ήδη δοθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διέκοψε το πλάνο του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου για χρήση έκτακτης ανάγκης στις αρχές Μαΐου, καθιστώντας το πρώτο κινεζικό εμβόλιο που έλαβε την πιστοποίηση.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi είπε τον Απρίλιο ότι η Κίνα παρείχε εμβόλια σε περισσότερες από 100 χώρες, αν και δεν τα έχει εντοπίσει. Ενώ η Κίνα χρησιμοποιεί έξι εμβόλια, η πλειονότητα των εξαγωγών της προέρχεται από δύο εταιρείες: τις Sinopharm και Sinovac.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χορήγησε καταχώρηση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο covid-19 του Πεκίνου Sinopharm

Κυβερνητικές επιλογές διερεύνησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου covid-19 στην Κίνα

Το Νεπάλ ενέκρινε κινέζικο εμβόλιο για επείγουσα χορήγηση

Το Πακιστάν πρόκειται να λάβει άλλες 1,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κορωνοϊού από την Κίνα

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Έρχεται και δεύτερο κινεζικό εμβόλιο με υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας

86% αποτελεσματικότητα αποδίδουν στο Κινεζικό εμβόλιο

Κίνα: Διαβεβαιώνει για αποτελεσματικές δοκιμές αξιόπιστου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς επηρεάζει η προσωπικότητά μας τα συναισθήματα των άλλων

Το χάρισμα συνδέεται με την ικανότητα να μεταδίδουμε συναισθήματα για να διεγείρουμε και να εμπνεύσουμε τους άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χαρισματικοί ηγέτες είναι σε θέση να πυροδοτούν συναισθήματα στους οπαδούς, τόσο θετικά συναισθήματα, όσο και αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός ή η οργή.

Η PMDD προστέθηκε πρόσφατα στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών, παρέχοντας σημαντική διαγνωστική στήριξη.

Ως προς τη θεραπεία, οι ειδικοί αναφέρουν συνήθως δύο τύπους φαρμάκων, εκτός φυσικά από την ψυχοθεραπεία, που μπορούν να βοηθήσουν: εκείνα που επηρεάζουν την ωορρηξία και εκείνα που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (CMS).

Ιταλική συνταγή με μελιτζάνες που θα σας συναρπάσει

Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Η Κίνα θα αναγκάσει τους γονείς να διδάξουν τους νέους να «αγαπούν το κόμμα, το έθνος, τους ανθρώπους και τον σοσιαλισμό»

Ο Νόμος για την Προώθηση της Οικογενειακής Εκπαίδευσης απαγορεύει στους γονείς να χρησιμοποιούν «βία» για να βάλουν τα παιδιά τους στην ευθεία, αλλά τους παροτρύνει να είναι «φειδωλοί και λιτοί» ενσταλάζοντας ταυτόχρονα έναν «θετικό χαρακτήρα» στα παιδιά που φροντίζουν, ανέφερε η Independent.

Οι Ω-3 τροφές μπορούν να αναστρέψουν τις μνημονικές βλάβες που προκαλεί η υπερεπεξεργασμένη διατροφή

Ωμέγα 3 τρόφιμα: "Έχοντας αυτό υπόψη, ίσως μπορούμε να περιορίσουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα στη διατροφή μας και να αυξήσουμε την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα DHA για να αποτρέψουμε ή να επιβραδύνουμε αυτήν την εξέλιξη", επισημαίνει η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης, Ruth Barrientos, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο του Ohio State University for Behavioral Medicine Research και αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικής Υγείας.

Πώς να εντάξετε το άμυλο στη διατροφή σας;

Άμυλο Διατροφή: Το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια για το σώμα σας. Η γλυκόζη κυκλοφορεί σε όλο το σώμα σας διαμέσου της κυκλοφορίας του αίματός σας και απορροφάται από τα κύτταρα και χρησιμοποιείται ως πηγή καυσίμου, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ. Η γλυκόζη χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει όλες τις σωματικές λειτουργίες σας και είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα.

Ενισχύστε φυσικά την ερωτική σας διάθεση

Σεξουαλική επιθυμία: Εάν η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία είναι ένα συστατικό στη σχέση σας, η καλή επικοινωνία είναι απαιραίτητο βήμα στην θεραπεία. Εάν είστε σε θέση να μιλήσετε πιο ανοιχτά ως ζευγάρι για να λύσετε οποιοδήποτε άγχοςή πρόκληση στη σχέση, να κοινωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, ενώ εκφράζετε ενσυναίσθηση και κατανόηση για τον/την σύντροφό σας, είναι πολύ πιο εύκολο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ σας στην ερωτική διάθεση ή επαφή.