ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος μαστού: Ζωτικής σημασίας η διαχείριση διαβήτη σε ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο

Καρκίνος μαστού: Ζωτικής σημασίας η διαχείριση διαβήτη σε ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο

Καρκίνος μαστού: «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού που έχουν σχετικά καλή πρόγνωση παρά τη διάγνωση καρκίνου, μια πιο προληπτική διαχείριση του σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Υ.Μ. Melody Cheung, από το Brigham and Women's Hospital και το Harvard Medical School στη Βοστώνη.

Στη νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε την Κυριακή (12/6) στην ετήσια συνάντηση της Ενδοκρινικής Εταιρείας στην Ατλάντα, συμμετείχαν 488 γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού – καρκίνος που έχει εξαπλωθεί σε άλλα όργανα. Τα συνολικά ποσοστά επιβίωσης πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση του ήταν παρόμοια μεταξύ του 50% των γυναικών στη μελέτη με διαβήτη και εκείνων χωρίς διαβήτη. Αλλά μεταξύ των γυναικών που επέζησαν τουλάχιστον οκτώ χρόνια μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, τα ποσοστά επιβίωσης στα 10 χρόνια ήταν 67% για εκείνες με διαβήτη και 87% για εκείνες χωρίς διαβήτη. Τα ποσοστά επιβίωσης στα 10 χρόνια ήταν επίσης υψηλότερα για τις γυναίκες με καλό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα (83%) σε σύγκριση με εκείνες που δεν είχαν καλό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα (63%), σύμφωνα με τη μελέτη, Σημειώνεται ότι η έρευνα θεωρείται προκαταρκτική έως ότου δημοσιευθεί σε περιοδικό με κριτές.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού που έχουν σχετικά καλή πρόγνωση παρά τη διάγνωση καρκίνου, μια πιο προληπτική διαχείριση του σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Υ.Μ. Melody Cheung, από το Brigham and Women’s Hospital και το Harvard Medical School στη Βοστώνη. «Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά καθώς υποδεικνύουν ότι οι στόχοι της θεραπείας του διαβήτη και του σακχάρου στο αίμα πρέπει να προσαρμόζονται ειδικά σε ασθενείς ακόμη και με προχωρημένο καρκίνο με βάση την προβλεπόμενη πρόγνωσή τους», σημείωσε η ερευνήτρια σε σχετική ανακοίνωση της ετήσιας συνάντησης στην Ατλάντα. Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εξετάζει συγκεκριμένα την επίδραση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα στην έκβαση του καρκίνου σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με την Cheung.

«Παραμένει αβέβαιο εάν ο έλεγχος των σακχάρων στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη και καρκίνο του μαστού μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα του ίδιου του καρκίνου», πρόσθεσε η ερευνήτρια. “Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μπορεί να μην επιδιώκεται σθεναρά από τους γιατρούς, ειδικά όταν ο καρκίνος είναι προχωρημένος και ο αυστηρός διαβητικός έλεγχος μπορεί να θεωρείται υπερβολικά επαχθής για τους ασθενείς”, σημείωσε η Cheung. “Μια σχέση μεταξύ του ανεπαρκούς ελέγχου του σακχάρου στο αίμα και των χειρότερων αποτελέσματα του καρκίνου μπορεί να τροποποιήσει τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί αντιμετωπίζουν τον διαβήτη σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του μαστού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άλμα Ζωής: Απολoγισμός Α' Κύκλου «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» 2022

Διερεύνηση της βαθιάς σχέσης μεταξύ καρκίνου και γενετικής

Κάποιες ασθενείς με καρκίνο μαστού μπορούν να αποφύγουν την ακτινοθεραπεία

Χωρίς προληπτικό έλεγχο καρκίνου εκατομμ. γυναίκες λόγω Covid

Καρκίνος μαστού: Μπορεί η χρήση σουτιέν στο κρεβάτι να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

Πρωτεΐνη: Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου είναι τραγανά εξωτερικά, απίστευτα τρυφερά και ζουμερά στο εσωτερικό και αλεσμένα με γευστικό γλυκό και πικάντικο ζεστό μέλι!

Εκπληκτική σύνδεση του ανοσοποιητικού με την ανάπτυξη μαλλιών

Ανοσοποιητικό σύστημα: Σε οξείες περιπτώσεις αλωπεκίας, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού επιτίθενται στον ιστό του δέρματος, προκαλώντας απώλεια μαλλιών. Η συνήθης θεραπεία είναι η χρήση γλυκοκορτικοειδών για την αναστολή της ανοσολογικής αντίδρασης στο δέρμα, ώστε να μην συνεχίσουν να επιτίθενται στους θύλακες των τριχών.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.