ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καραντίνα ασυμπτωματικοί: Μειώνεται από 10 σε 5 ημέρες η καραντίνα, αλλάζουν τα πρωτόκολλα

Καραντίνα ασυμπτωματικοί: Μειώνεται από 10 σε 5 ημέρες η καραντίνα, αλλάζουν τα πρωτόκολλα

Καραντίνα ασυμπτωματικοί: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ μείωσαν τη Δευτέρα τους συνιστώμενους χρόνους που πρέπει να απομονώνονται οι άνθρωποι όταν έχουν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 από 10 ημέρες σε 5 ημέρες εάν δεν έχουν συμπτώματα. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα, με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να ακολουθήσει τις κατευθυντήριες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και να μειώσει την περίοδο καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς νοσούντες με κορωνοϊό. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ μείωσαν τη Δευτέρα τους συνιστώμενους χρόνους που πρέπει να απομονώνονται οι άνθρωποι όταν έχουν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 από 10 ημέρες σε 5 ημέρες εάν δεν έχουν συμπτώματα. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα, με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών. Επομένως, όσοι νοσούν και δεν εμφανίζουν συμπτώματα θα μπορούν να επιστρέφουν στις καθημερινές τους ασχολίες νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 50% του χρόνου.

Η μολυσματικότητα στους ασυμπτωματικούς

Η μολυσματικότητα δεν είναι σαν διακόπτης. Αντίθετα, τα άτομα με Covid περνούν σταδιακά από μια περίοδο αιχμής μεταδοτικότητας σε χαμηλότερη ικανότητα μετάδοσης. Η πιο μολυσματική περίοδος ξεκινά λίγες μέρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο ιός είναι τόσο δύσκολο να περιοριστεί. Μετά από περίπου πέντε ημέρες, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού θα αρχίσει να μειώνεται για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά εξακολουθεί να είναι δυνατό να μεταδοθεί ο ιός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν οι χώρες άρχισαν να καθιερώνουν περιόδους απομόνωσης, πολλές πήγαν για 14 ημέρες. Ήταν μια προσέγγιση με ζώνη και τιράντες. Όμως με την πάροδο του χρόνου αυτές οι περίοδοι απομόνωσης μειώθηκαν, αντανακλώντας τη μειωμένη απειλή που παρουσιάζει ο ιός καθώς κυκλοφόρησαν τα εμβόλια.

Η προσέγγιση των ΗΠΑ για μολυσμένα άτομα χωρίς συμπτώματα βασίζεται σε έρευνα που υποδηλώνει ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πιθανό να είναι λιγότερο μολυσματικές στην αρχή. Στο τέλος της ημέρας, όλα έχουν να κάνουν με την εξισορρόπηση των κινδύνων – τόσο από τον ιό όσο και από τις αντιδράσεις μας σε αυτόν. Τα CDC μείωσαν επίσης την περίοδο καραντίνας για άτομα που εκτέθηκαν σε κάποιον που είχε μολυνθεί. Τα μη εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για πέντε ημέρες μετά την έκθεση, από 14. Το ίδιο ισχύει για άτομα που είχαν περάσει περισσότερο από έξι μήνες από τη δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer ή Moderna ή δύο μήνες μετά τη δόση Johnson & Johnson και δεν είχαν λάβει ακόμη αναμνηστικό εμβόλιο. Την περασμένη εβδομάδα, τα CDC μείωσαν τον συνιστώμενο χρόνο απομόνωσης για τους ασυμπτωματικούς επαγγελματίες υγείας από 10 σε επτά ημέρες. Αλλά έπρεπε να κάνουν ένα τεστ για να τερματίσουν την περίοδο απομόνωσής τους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μειώνεται σε 5 ημέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς Covid

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μετά το μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων- Επισπεύδονται τα νέα μέτρα

Πρόταση στις ΗΠΑ για πενθήμερη καραντίνα και σε ασυμπτωματικούς

Υπέρ της στατηγικής Μπάιντεν έναντι της covid ορισμένα φιλελεύθερα ΜΜΕ των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι επαναλοιμώξεις Covid μπορεί να γίνουν ο κανόνας

Κορωνοϊός: «Θα γίνει ένας από τους πολλούς αναπνευστικούς ιούς με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι και θα γίνεται όλο και περισσότερο διαχειρίσιμος με ιατρικά αντίμετρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο Δρ Amesh Adalja, από το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας του Ιδρύματος Johns Hopkins.

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Καρδιακή προσβολή: Οι φτωχότεροι ασθενείς που επιβίωσαν της καρδιακής προσβολής είχαν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις αιτίες — 11,8%, σε σύγκριση με 10,4% για εκείνους που ανήκουν στην πιο εύπορη ομάδα, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα, είναι σε ξανά σε λειτουργία.

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πόσο καλό μας κάνουν τα vegan φαγητά;

Vegan διατροφή: Μια vegan διατροφή αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των αυγών. Όταν οι άνθρωποι την ακολουθούν σωστά, μια vegan δίαιτα μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτική, να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες ακόμη αναζητούν τα αίτια πίσω από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Παιδική ηπατίτιδα: Υπήρξε κάποια αύξηση στον αδενοϊό 41 που προκαλεί περισσότερες περιπτώσεις ενός προηγουμένως μη ανιχνευμένου προβλήματος; Είναι τα παιδιά πιο ευάλωτα λόγω των lockdown;