Πολιτική Υγείας

CDC ΗΠΑ Όμικρον: Συντομεύει τη συνιστώμενη περίοδο απομόνωσης και καραντίνας για ασθενείς COVID-19

CDC ΗΠΑ Όμικρον: Συντομεύει τη συνιστώμενη περίοδο απομόνωσης και καραντίνας για ασθενείς COVID-19

«Οι ενημερωμένες συστάσεις του CDC για απομόνωση και καραντίνα εξισορροπούν όσα γνωρίζουμε για την εξάπλωση του ιού και την προστασία που παρέχεται από τον εμβολιασμό και τις αναμνηστικές δόσεις», δήλωσε τη Δευτέρα η διευθύντρια του CDC, Δρ Ροσέλ Βαλένσκι. «Αυτές οι ενημερώσεις διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια την καθημερινότητά τους».

CDC ΗΠΑ Όμικρον: Το CDC συντομεύει τη συνιστώμενη περίοδο απομόνωσης και καραντίνας για ασθενείς που έχουν μολυνθεί από COVID-19 εν μέσω της αύξησης της όμικρον. Στα άτομα με COVID-19 συνιστάται πλέον καραντίνα για μόλις πέντε ημέρες εάν είναι ασυμπτωματικά, ακολουθούμενες από πέντε ημέρες φορώντας μάσκα

Στα άτομα με COVID-19 συνιστάται πλέον καραντίνα για μόλις πέντε ημέρες εάν είναι ασυμπτωματικά, ακολουθούμενες από πέντε ημέρες φορώντας μάσκα

Το CDC μείωσε τον συνιστώμενο χρόνο απομόνωσης για τα άτομα με COVID-19 από 10 ημέρες σε πέντε ημέρες τη Δευτέρα, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων όμικρον σε εθνικό επίπεδο.

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί μπορούν τώρα να μπουν σε καραντίνα μόνο για πέντε ημέρες εάν είναι ασυμπτωματικά, ακολουθούμενες από πέντε ημέρες φορώντας μάσκα όταν βρίσκονται γύρω από άλλους ανθρώπους.

«Οι ενημερωμένες συστάσεις του CDC για απομόνωση και καραντίνα εξισορροπούν όσα γνωρίζουμε για την εξάπλωση του ιού και την προστασία που παρέχεται από τον εμβολιασμό και τις αναμνηστικές δόσεις», δήλωσε τη Δευτέρα η διευθύντρια του CDC, Δρ Ροσέλ Βαλένσκι.

«Αυτές οι ενημερώσεις διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια την καθημερινότητά τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ποσοστά κρουσμάτων είναι «σταθερά και χαμηλά» μεταξύ των κατοίκων που έχουν λάβει ενισχυτική δόση

H νέα παραλλαγή του κορωνοϊού omicron που επιταχύνεται σε όλον τον κόσμο μπορεί να φέρει ένα άλλο κύμα χάους

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από την παραλλαγή omicron στις ΗΠΑ λενε τα CDC

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκρίνουν την ανάμειξη και την αντιστοίχιση εμβολίων την Τρίτη

Ο κίνδυνος επαναμόλυνσης από την omicron είναι τουλάχιστον τρεις φορές υψηλότερος από ό,τι από οποιαδήποτε προηγούμενη παραλλαγή, λένε ερευνητές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων

ΠΟΥ Ευλογιά των πιθήκων: «Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η Sylvie Briand, διευθύντρια του ΠΟΥ για την παγκόσμια ετοιμότητα για λοιμώδεις κινδύνους.

ΕΟΔΥ Ευλογιά των πιθήκων: Ο στιγματισμός πολιτών απειλεί τη δημόσια υγεία

ΕΟΔΥ Ευλογιά των πιθήκων: "Ο στιγματισμός πολιτών ή συμπεριφορών δεν προάγει τη δημόσια υγεία, αλλά αντίθετα στιγματίζει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οδηγώντας σε εφησυχασμό άλλες ομάδες πολιτών, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για τη διασπορά λοιμωδών νοσημάτων", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας σε σημερινή ενημέρωσή του.

Βόρεια Κορέα: Εκτεταμένη δυσπιστία για το μικρό ποσοστό θανάτου από COVID-19

Βόρεια Κορέα: Κάθε πρωί, η Βόρεια Κορέα δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νέων ασθενών με συμπτώματα πυρετού, αλλά όχι με κορωνοϊό, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα περισσότερα κρούσματα θα πρέπει να υπολογίζονται ως COVID-19,

Πλεύρης: 2 σενάρια για την πορεία του κορωνοϊού και τα εμβόλια από Σεπτέμβρη

Πλεύρης: Η πτωτική πορεία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση για άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας και στα σχολεία, από Σεπτέμβριο επανεξετάζονται τα μέτρα και προωθείται ένα εμβόλιο για όλους.

Οι κάτοικοι στο Πεκίνο αψηφούν τους κανονισμούς της Covid

Πεκίνο κορωνοϊός: Η Κίνα έχει προσκολληθεί σε μια πολιτική μηδενικής COVID-19, η οποία ενεργοποιεί μαζικά lockdown, τεστ ρουτίνας και περιορισμούς μετακίνησης κάθε φορά που εμφανίζονται ομάδες μόλυνσης.

Επίσημο - Τέλος οι μάσκες στα σχολεία από 1η Ιουνίου

Μάσκες σχολεία: Άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για ενισχυτικά εμβόλια COVID για παιδιά, λέει ο Δρ. Makary

Και η επιτροπή είπε στην πραγματικότητα, θέλουμε ένα απλό μήνυμα. Ανησυχούμε μήπως έχουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα εάν αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αναμνηστικό και οι ηλικιωμένοι παίρνουν. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σκεπτικό.