ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κάπνισμα: Ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει περαιτέρω τον κίνδυνο θανάτου σε πρώην καπνιστές

Κάπνισμα: Ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει περαιτέρω τον κίνδυνο θανάτου σε πρώην καπνιστές

Κάπνισμα: Οι πρώην καπνιστές μπορούν επιπλέον να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου τηρώντας τις συστάσεις για υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι πρώην καπνιστές μπορούν επιπλέον να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου τηρώντας τις συστάσεις για υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 22 Σεπτεμβρίου στο JAMA Network Open. Ο Maki Inoue-Choi, Ph.D., από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ στη Bethesda του Μέριλαντ, και οι συνεργάτες του εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της τήρησης συστάσεων για τον τρόπο ζωής που βασίζονται σε στοιχεία και της θνησιμότητας μεταξύ πρώην καπνιστών.

Αλλαγή στον τρόπο ζωής των καπνιστών

Η ανάλυση περιελάμβανε 159.937 συμμετέχοντες στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας-AARP Diet and Health Study των ηλικιωμένων ενηλίκων των ΗΠΑ (βασική γραμμή 1995 έως 1996, με παρακολούθηση έως το 2019). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια υψηλότερη συνολική βαθμολογία συμμόρφωσης συσχετίστηκε με χαμηλότερη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες (αναλογία κινδύνου [HR], ανά μονάδα αύξηση, 0,95). Ο κίνδυνος για τη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες μειώθηκε με υψηλότερες βαθμολογίες συμμόρφωσης: HR, 0,88 για βαθμολογίες από 3 έως 4. HR, 0,80 για βαθμολογίες από 5 έως 6. και HR, 0,73 για βαθμολογίες από 7 έως 8, σε σύγκριση με τη χαμηλότερη συνολική βαθμολογία συμμόρφωσης (0 έως 2).

Τα ευρήματα ήταν συνεπή ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας, τις συννοσηρικές καταστάσεις, τον αριθμό των τσιγάρων που κάπνιζαν οι συμμετέχοντες ανά ημέρα, τα έτη από τη διακοπή και την ηλικία κατά την έναρξη του καπνίσματος. Μια υψηλότερη συνολική βαθμολογία συμμόρφωσης συσχετίστηκε επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις και αναπνευστικές παθήσεις.

«Η καλύτερη τήρηση των συστάσεων που βασίζονται σε στοιχεία για το σωματικό βάρος, τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και την πρόσληψη αλκοόλ συσχετίστηκε με χαμηλότερη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες και κύριες αιτίες θανάτου, ανεξάρτητα από τα προηγούμενα πρότυπα καπνίσματος», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το κάπνισμα των εφήβων στις ΗΠΑ μειώθηκε σύμφωνα με έρευνα

Το υπερβολικό βάρος, όχι το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης COVID-19 και μακράς διάρκειας COVID

Η καταγραφή της πρόσληψης τροφής είναι πιο αποτελεσματική από τις φωτογραφίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δημιουργήστε Pancakes με μπανάνα

Διατροφή: Τηγανίτες με μπανάνα που είναι ευχάριστες στο πλήθος φτιαγμένες από την αρχή και είναι έτοιμες σε μόνο λίγα!λεπτά

Πώς μπορεί το διαδίκτυο να βελτιώσει τον έλεγχο της υπέρτασης;

Αρτηριακή πίεση: Μια παρέμβαση πολλαπλών συστατικών που παρέχεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης (ΑΠ) μεταξύ των ατόμων με υπέρταση, σύμφωνα με μια μελέτη.