ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγιεινός τρόπος ζωής : Έτσι θα προφυλαχθήτε από τον καρκίνο

Υγιεινός τρόπος ζωής : Έτσι θα προφυλαχθήτε από τον καρκίνο

Ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων καρκίνου και των θανάτων μεταξύ των ατόμων που είναι λευκοί στις ΗΠΑ μπορεί να αποφευχθεί εάν οι άνθρωποι σταματήσουν το κάπνισμα, αποφεύγουν τη βαριά κατανάλωση αλκοόλ, διατηρούν ΔΜΣ μεταξύ 18,5 και 27,5 και έχουν μέτρια εβδομαδιαία άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά ή έντονη άσκηση για τουλάχιστον 75 λεπτά.

Ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων καρκίνου και θανάτων μεταξύ αμερικανών ατόμων που είναι λευκοί μπορεί να αποφευχθούν εάν οι άνθρωποι σταματούσαν το κάπνισμα, αποφεύγουν τη βαριά κατανάλωση αλκοόλ, διατηρούν ΔΜΣ μεταξύ 18,5 και 27,5 και έχουν μέτρια εβδομαδιαία άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά ή έντονη άσκηση για τουλάχιστον 75 λεπτά.

Καρκίνος η κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

  • Mingyang Song, MD, Sc.D., του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσάν της Βοστώνης και του Έντουαρντ Τζιοβάνουτσι, MD, Sc.D. και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ της Βοστώνης, ανέλυσαν δεδομένα από δύο ομάδες μελέτης λευκών ατόμων για να εξετάσουν τους συσχετισμούς μεταξύ ενός «τρόπου υγιεινού τρόπου ζωής» και της επίπτωσης και του θανάτου από καρκίνο.

Υγιεινός τρόπος ζωής

  • Ένα πρότυπο υγιεινού τρόπου ζωής, ορίστηκε ή μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (ένα ή λιγότερο ποτό την ημέρα για τις γυναίκες, δύο ή λιγότερα ποτά την ημέρα για τους άνδρες) ΔΜΣ τουλάχιστον 18,5 αλλά χαμηλότερο από 27,5 · και εβδομαδιαία αερόβια σωματική δραστηριότητα τουλάχιστον 150 λεπτών μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης έντασης. Τα άτομα που πληρούσαν και τα τέσσερα κριτήρια θεωρήθηκαν χαμηλού κινδύνου και όλοι οι άλλοι είχαν υψηλό κίνδυνο.

Τι περιλάμβανε η μελέτη

  • Η μελέτη περιελάμβανε 89.571 γυναίκες και 46.399 άνδρες. 16.531 γυναίκες και 11.731 είχαν υγιεινό τρόπο ζωής (ομάδα χαμηλού κινδύνου) και οι υπόλοιπες 73.040 γυναίκες και 34.608 άνδρες είχαν υψηλό κίνδυνο.
  • Οι συγγραφείς υπολόγισαν τον πληθυσμό που μπορεί να αποδοθεί στον κίνδυνο (PAR), ο οποίος μπορεί να ερμηνευθεί ως το ποσοστό των περιπτώσεων που δεν θα συμβούν εάν όλα τα άτομα υιοθετήσουν τον τρόπο υγιεινού τρόπου ζωής της ομάδας χαμηλού κινδύνου.
  • Οι συγγραφείς προτείνουν ότι περίπου 20% έως 40% των περιπτώσεων καρκίνου και περίπου οι μισοί θάνατοι από καρκίνο θα μπορούσαν ενδεχομένως να προληφθούν μέσω τροποποιήσεων για την υιοθέτηση του τρόπου υγιεινού τρόπου ζωής της ομάδας χαμηλού κινδύνου.
  • Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι η συμπερίληψη μόνο λευκών ατόμων στις εκτιμήσεις PAR μπορεί να μην είναι γενικευμένη σε άλλες εθνοτικές ομάδες, αλλά οι παράγοντες που θεωρούν ότι έχουν καθοριστεί ως παράγοντες κινδύνου και σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες.

Ακολουθεί βίντεο για τον υγιεινό τρόπο ζωής

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διάγνωση συνδρόμου αντικαταθλιπτικής διακοπής

Μακρά COVID σε παιδιά: Πόσα παιδιά είναι μεγάλοι μεταφορείς;

Αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου του στόματος για τους παθητικούς καπνιστές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Συγκέντρωση: Η επιστημονική μέθοδος για να την ενισχύσετε

Συγκέντρωση: Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, μια απλή και εύκολα εφαρμόσιμη αλλαγή στη συμπεριφορά μας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά μας να διατηρήσουμε την εστίαση στην εργασία με την πάροδο του χρόνου.

Φασολάκια: Ένα πράσινο θαύμα για την υγεία μας

Φασολάκια: Με πλούσια θρεπτικά συστατικά, προστασία της καρδιάς και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τα φασολάκια αξίζουν έναν τόπο στο πιάτο μας για μια ζωή γεμάτη υγεία.