ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγιεινός τρόπος ζωής : Έτσι θα προφυλαχθήτε από τον καρκίνο

Υγιεινός τρόπος ζωής : Έτσι θα προφυλαχθήτε από τον καρκίνο

Ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων καρκίνου και των θανάτων μεταξύ των ατόμων που είναι λευκοί στις ΗΠΑ μπορεί να αποφευχθεί εάν οι άνθρωποι σταματήσουν το κάπνισμα, αποφεύγουν τη βαριά κατανάλωση αλκοόλ, διατηρούν ΔΜΣ μεταξύ 18,5 και 27,5 και έχουν μέτρια εβδομαδιαία άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά ή έντονη άσκηση για τουλάχιστον 75 λεπτά.

Ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων καρκίνου και θανάτων μεταξύ αμερικανών ατόμων που είναι λευκοί μπορεί να αποφευχθούν εάν οι άνθρωποι σταματούσαν το κάπνισμα, αποφεύγουν τη βαριά κατανάλωση αλκοόλ, διατηρούν ΔΜΣ μεταξύ 18,5 και 27,5 και έχουν μέτρια εβδομαδιαία άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά ή έντονη άσκηση για τουλάχιστον 75 λεπτά.

Καρκίνος η κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

  • Mingyang Song, MD, Sc.D., του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσάν της Βοστώνης και του Έντουαρντ Τζιοβάνουτσι, MD, Sc.D. και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ της Βοστώνης, ανέλυσαν δεδομένα από δύο ομάδες μελέτης λευκών ατόμων για να εξετάσουν τους συσχετισμούς μεταξύ ενός «τρόπου υγιεινού τρόπου ζωής» και της επίπτωσης και του θανάτου από καρκίνο.

Υγιεινός τρόπος ζωής

  • Ένα πρότυπο υγιεινού τρόπου ζωής, ορίστηκε ή μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (ένα ή λιγότερο ποτό την ημέρα για τις γυναίκες, δύο ή λιγότερα ποτά την ημέρα για τους άνδρες) ΔΜΣ τουλάχιστον 18,5 αλλά χαμηλότερο από 27,5 · και εβδομαδιαία αερόβια σωματική δραστηριότητα τουλάχιστον 150 λεπτών μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης έντασης. Τα άτομα που πληρούσαν και τα τέσσερα κριτήρια θεωρήθηκαν χαμηλού κινδύνου και όλοι οι άλλοι είχαν υψηλό κίνδυνο.

Τι περιλάμβανε η μελέτη

  • Η μελέτη περιελάμβανε 89.571 γυναίκες και 46.399 άνδρες. 16.531 γυναίκες και 11.731 είχαν υγιεινό τρόπο ζωής (ομάδα χαμηλού κινδύνου) και οι υπόλοιπες 73.040 γυναίκες και 34.608 άνδρες είχαν υψηλό κίνδυνο.
  • Οι συγγραφείς υπολόγισαν τον πληθυσμό που μπορεί να αποδοθεί στον κίνδυνο (PAR), ο οποίος μπορεί να ερμηνευθεί ως το ποσοστό των περιπτώσεων που δεν θα συμβούν εάν όλα τα άτομα υιοθετήσουν τον τρόπο υγιεινού τρόπου ζωής της ομάδας χαμηλού κινδύνου.
  • Οι συγγραφείς προτείνουν ότι περίπου 20% έως 40% των περιπτώσεων καρκίνου και περίπου οι μισοί θάνατοι από καρκίνο θα μπορούσαν ενδεχομένως να προληφθούν μέσω τροποποιήσεων για την υιοθέτηση του τρόπου υγιεινού τρόπου ζωής της ομάδας χαμηλού κινδύνου.
  • Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι η συμπερίληψη μόνο λευκών ατόμων στις εκτιμήσεις PAR μπορεί να μην είναι γενικευμένη σε άλλες εθνοτικές ομάδες, αλλά οι παράγοντες που θεωρούν ότι έχουν καθοριστεί ως παράγοντες κινδύνου και σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες.

Ακολουθεί βίντεο για τον υγιεινό τρόπο ζωής

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διάγνωση συνδρόμου αντικαταθλιπτικής διακοπής

Μακρά COVID σε παιδιά: Πόσα παιδιά είναι μεγάλοι μεταφορείς;

Αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου του στόματος για τους παθητικούς καπνιστές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές

Κορωνοϊός: Μια μεγάλη διεθνής μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές. Αυτές περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και άλλες δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν προϋπάρχουσες ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι ορισμένα άτομα που αναρρώνουν από την COVID-19 έχουν παρατεταμένα νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα. Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, οι ειδικοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια, επηρεάζει περιοχές πέρα ​​από τους πνεύμονες.

Η βαριατρική χειρουργική κρίνεται αποτελεσματική στον διαβήτη τύπου 2

Βαριατρική χειρουργική διαβήτης: Το πρωταρχικό αποτέλεσμα ήταν η ύφεση του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τη χειρουργική επέμβαση έως την παρακολούθηση ενός έτους, η μείωση του κλάσματος λίπους του ήπατος ήταν παρόμοια μετά το γαστρικό μανίκι ή την γαστρική παράκαμψη.

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.