ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγιεινός τρόπος ζωής : Έτσι θα προφυλαχθήτε από τον καρκίνο

Υγιεινός τρόπος ζωής : Έτσι θα προφυλαχθήτε από τον καρκίνο

Ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων καρκίνου και των θανάτων μεταξύ των ατόμων που είναι λευκοί στις ΗΠΑ μπορεί να αποφευχθεί εάν οι άνθρωποι σταματήσουν το κάπνισμα, αποφεύγουν τη βαριά κατανάλωση αλκοόλ, διατηρούν ΔΜΣ μεταξύ 18,5 και 27,5 και έχουν μέτρια εβδομαδιαία άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά ή έντονη άσκηση για τουλάχιστον 75 λεπτά.

Ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων καρκίνου και θανάτων μεταξύ αμερικανών ατόμων που είναι λευκοί μπορεί να αποφευχθούν εάν οι άνθρωποι σταματούσαν το κάπνισμα, αποφεύγουν τη βαριά κατανάλωση αλκοόλ, διατηρούν ΔΜΣ μεταξύ 18,5 και 27,5 και έχουν μέτρια εβδομαδιαία άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά ή έντονη άσκηση για τουλάχιστον 75 λεπτά.

Καρκίνος η κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

  • Mingyang Song, MD, Sc.D., του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσάν της Βοστώνης και του Έντουαρντ Τζιοβάνουτσι, MD, Sc.D. και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ της Βοστώνης, ανέλυσαν δεδομένα από δύο ομάδες μελέτης λευκών ατόμων για να εξετάσουν τους συσχετισμούς μεταξύ ενός «τρόπου υγιεινού τρόπου ζωής» και της επίπτωσης και του θανάτου από καρκίνο.

Υγιεινός τρόπος ζωής

  • Ένα πρότυπο υγιεινού τρόπου ζωής, ορίστηκε ή μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (ένα ή λιγότερο ποτό την ημέρα για τις γυναίκες, δύο ή λιγότερα ποτά την ημέρα για τους άνδρες) ΔΜΣ τουλάχιστον 18,5 αλλά χαμηλότερο από 27,5 · και εβδομαδιαία αερόβια σωματική δραστηριότητα τουλάχιστον 150 λεπτών μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης έντασης. Τα άτομα που πληρούσαν και τα τέσσερα κριτήρια θεωρήθηκαν χαμηλού κινδύνου και όλοι οι άλλοι είχαν υψηλό κίνδυνο.

Τι περιλάμβανε η μελέτη

  • Η μελέτη περιελάμβανε 89.571 γυναίκες και 46.399 άνδρες. 16.531 γυναίκες και 11.731 είχαν υγιεινό τρόπο ζωής (ομάδα χαμηλού κινδύνου) και οι υπόλοιπες 73.040 γυναίκες και 34.608 άνδρες είχαν υψηλό κίνδυνο.
  • Οι συγγραφείς υπολόγισαν τον πληθυσμό που μπορεί να αποδοθεί στον κίνδυνο (PAR), ο οποίος μπορεί να ερμηνευθεί ως το ποσοστό των περιπτώσεων που δεν θα συμβούν εάν όλα τα άτομα υιοθετήσουν τον τρόπο υγιεινού τρόπου ζωής της ομάδας χαμηλού κινδύνου.
  • Οι συγγραφείς προτείνουν ότι περίπου 20% έως 40% των περιπτώσεων καρκίνου και περίπου οι μισοί θάνατοι από καρκίνο θα μπορούσαν ενδεχομένως να προληφθούν μέσω τροποποιήσεων για την υιοθέτηση του τρόπου υγιεινού τρόπου ζωής της ομάδας χαμηλού κινδύνου.
  • Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι η συμπερίληψη μόνο λευκών ατόμων στις εκτιμήσεις PAR μπορεί να μην είναι γενικευμένη σε άλλες εθνοτικές ομάδες, αλλά οι παράγοντες που θεωρούν ότι έχουν καθοριστεί ως παράγοντες κινδύνου και σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες.

Ακολουθεί βίντεο για τον υγιεινό τρόπο ζωής

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διάγνωση συνδρόμου αντικαταθλιπτικής διακοπής

Μακρά COVID σε παιδιά: Πόσα παιδιά είναι μεγάλοι μεταφορείς;

Αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου του στόματος για τους παθητικούς καπνιστές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με νευρολογικά προβλήματα 8 στους 10 νοσηλευόμενοι με Covid

Κορωνοϊός: Οι νοσηλευόμενοι με νευρολογικά συμπτώματα αντιμετωπίζουν εξαπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που επίσης νοσηλεύονται αλλά δεν έχουν νευρολογικές επιπλοκές, σύμφωνα με διεθνή μελέτη.

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

Άνισα αποτελέσματα για την υγεία στο σύστημα των ΗΠΑ

Τα ευρήματα προσθέτουν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παράγοντες της τάξης, της εθνικότητας, της γεωγραφίας, της εκπαίδευσης και του εισοδήματος επηρεάζουν την πρόσβαση ενός ατόμου σε υπηρεσίες υγείας και την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών που λαμβάνονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.