ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ Μπάιντεν: «Σχεδόν όλα», νοσηλείες COVID-19, θάνατοι μεταξύ μη εμβολιασμένων, λέει ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ Μπάιντεν: «Σχεδόν όλα», νοσηλείες COVID-19, θάνατοι μεταξύ μη εμβολιασμένων, λέει ο Λευκός Οίκος

O Δρ Anthony Fauci, ο οποίος ήταν επίσης σε κλήση, ανέφερε αρκετές μελέτες "πραγματικού κόσμου" που διεξήχθησαν εκτός των Η.Π.Α., οι οποίες έδειξαν υψηλή αποτελεσματικότητα στα εμβόλια mRNA και πρόσθετα δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson COVID-19.

ΗΠΑ Μπάιντεν: Η παραλλαγή Delta COVID-19 είναι πλέον κυρίαρχη στις ΗΠΑ Δρ Tom Frieden: Οι εμβολιασμοί παρέχουν «πολύ υψηλότερα» επίπεδα αντισωμάτων από τη φυσική ανοσία. Ο Δρ Tom Frieden, πρώην διευθυντής του CDC, τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού για να παραμείνει κάποιος ασφαλής έναντι των στελεχών COVID. Σχεδόν όλες οι νοσηλείες και οι θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19 στις ΗΠΑ συμβαίνουν μεταξύ μη εμβολιασμένων ανθρώπων, δήλωσε ο Jeff Zients, ο συντονιστής απόκρισης COVID-19 του Λευκού Οίκου, την Πέμπτη, προειδοποιώντας ότι πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται σε κρούσματα σε περιοχές με χαμηλούς εμβολιαστικούς ρυθμούς καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Delta.

Από αυτήν την εβδομάδα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προβλέπουν ότι η παραλλαγή Delta είναι το κυρίαρχο στέλεχος COVID-19 στις ΗΠΑ, με τον διευθυντή του οργανισμού να σημειώνει την ταχεία εξάπλωσή του και την αύξηση του εθνικού μέσου όρου των 7 ημερών σε αριθμό κρουσμάτων.

Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 11% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μέσο όρο των 7 ημερών σε νέα κρούσματα και περίπου 7% αύξηση στις νοσηλείες.

Σημείωσε ιδιαίτερη ανησυχία για περιοχές της χώρας όπου η παραλλαγή Δέλτα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 80% των κρουσμάτων, όπως σε τμήματα της μεσοδυτικής και άνω ορεινής περιοχής.

“Αν και περιμέναμε ότι η παραλλαγή Delta θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ, αυτή η ταχεία άνοδος είναι ανησυχητική”, είπε.

“Γνωρίζουμε ότι η παραλλαγή  Delta έχει αυξήσει τη δυνατότητα μετάδοσης και αυτή τη στιγμή αυξάνεται στις τσέπες της χώρας με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα εξουσιοδοτημένα εμβόλιά μας αποτρέπουν σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο από την παραλλαγή Delta και αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν επιτηρηθεί ακριβώς εδώ στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες. ”

Ο Δρ Anthony Fauci, ο οποίος ήταν επίσης σε κλήση, ανέφερε αρκετές μελέτες “πραγματικού κόσμου” που διεξήχθησαν εκτός των Η.Π.Α., οι οποίες έδειξαν υψηλή αποτελεσματικότητα στα εμβόλια mRNA και πρόσθετα δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson COVID-19.

“Στο μόνο συμπέρασμα που μπορεί εύλογα να καταλήξουμε από το να κοιτάξω αυτό που σας έχω πει τα τελευταία λεπτά, είναι να εμβολιαστείτε”, είπε. “Θα σας προστατεύσει από την αύξηση της παραλλαγής Delta.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θα μπορούσαν σχεδόν μηδενικοί να είναι οι θάνατοι covid-19 αν όλοι είχαν εμβολιαστεί

Η παραλλαγή Delta ενισχύει το χάσμα μεταξύ των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και εκείνων που δεν το κάνουν

Πόσο ευάλωτα είναι τα μικρότερα παιδιά στην παραλλαγή δέλτα;

Ορισμένα άτομα θα είναι ευάλωτα στον ιό ακόμα και μετά από δύο λήψεις καθώς τα εμβόλια δεν έχουν 100% αποτελεσματικότητα

Μητσοτάκης: Τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν 75% -Εμβολιαστείτε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι κρυμμένοι λόγοι πίσω από το συναίσθημα του θυμού

Είναι εύκολο να εκτονώσετε την απογοήτευσή σας μέσω του θυμού. Φανταστείτε να έχετε πέσει σε ένα μποτιλιάρισμα για ώρες και να έχετε καθυστερήσει στη δουλειά, ή ότι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με ένα τμήμα καταγγελιών για κάποια άθλια προϊόντα που παραλάβατε και περιμένετε στην αναμονή.

Πόσο ελεύθερο χρόνο χρειάζόμαστε για να νοιώθουμε ευτυχισμένοι σύμφωνα με μελέτη

Όμως κάτι που κρατάμε είναι ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι αποκτούν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως μετά από συνταξιοδότηση ή αποχώρηση από την εργασία, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα αυτά θα επωφεληθούν από το να ξοδέψουν τον καινούργιο τους χρόνο με σκοπό.

Αντιφλεγμονώδης διατροφή - ασπίδα για καρκίνο και διαβήτη

Αν υπάρχει ένας λόγος που οι λαοί της Μεσογείου ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, αυτός είναι η διατροφή - Το διατροφικό μοτίβο που ακολουθούν τους προσφέρει καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία και τους προστατεύει από αρκετές σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2

Μελετούν ξανά τις νυχτερίδες για να βρουν πιθανή σύνδεση με τον κορωνοϊό

Οκταμελής ομάδα του IPC συγκεντρώνει δείγματα από νυχτερίδες και καταγράφει τα είδη τους, το φύλο, την ηλικία και άλλες λεπτομέρειες για αυτές επί μία εβδομάδα. Αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται και στις Φιλιππίνες

Η INTERAMERICAN της υγείας υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία και εκστρατεία για τον διαβήτη

INTERAMERICAN: Η INTERAMERICAN δεν αρκείται στη χορηγία ασφαλιστικής κάλυψης αστικής ευθύνης για τις εκδηλώσεις, αλλά παρακινεί και τους εργαζομένους και συνεργάτες της εθελοντές αιμοδότες, που τροφοδοτούν και την εταιρική τράπεζα αίματος, να συμμετέχουν. Παράλληλα, η εταιρεία δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για ενημέρωση των πολιτών και προληπτική ιατρική φροντίδα σχετικά με κακοήθεις νόσους, οργανώνοντας ειδικές προνομιακές προσφορές στις ιδιόκτητες μονάδες της, αλλά και χρόνιες νόσους και ειδικότερα για τον διαβήτη.

H τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών άγχους σχεδόν κατά 60%

Διαταραχές άγχους αντιμετώπιση: Τα ευρήματα μιας νεάς σουηδικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Frontiers υποδεικνύουν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους κατά σχεδόν 60%. Οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα από 400.000 άτομα που καλύπτουν περισσότερες από δύο δεκαετίες.