Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Κορωνοϊός: Σχεδόν όλοι οι θάνατοι από την COVID-19 είναι μεταξύ μη εμβολιασμένων

ΗΠΑ Κορωνοϊός: Σχεδόν όλοι οι θάνατοι από την COVID-19 είναι μεταξύ μη εμβολιασμένων

Οι θάνατοι θα συνεχιστούν, σύμφωνα με ειδικούς, σε  μη εμβολιασμένους το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ο Ali Mokdad, καθηγητής επιστημών μετρικών υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, δήλωσε ότι η μοντελοποίηση υποδηλώνει πως το έθνος θα έχει ξανά 1.000 θανάτους την ημέρα τον επόμενο χρόνο.

ΗΠΑ Κορωνοϊός: Περίπου 150 από τους περισσότερους από 18.000 θανάτους COVID-19 τον Μάιο ήταν σε πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους. Σχεδόν όλοι οι θάνατοι της COVID-19 στις ΗΠΑ είναι τώρα σε άτομα που δεν εμβολιάστηκαν, μια συγκλονιστική απόδειξη για το πόσο αποτελεσματικές ήταν οι λήψεις εμβολίων και μια ένδειξη ότι οι θάνατοι την ημέρα – τώρα κάτω από 300 – θα μπορούσαν να είναι σχεδόν μηδενικοί αν όλοι είχαν εμβολιασθεί. Μια ανάλυση του Associated Press των διαθέσιμων κυβερνητικών δεδομένων από τον Μάιο δείχνει ότι οι «πρωτοποριακές» μολύνσεις σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα αντιπροσώπευαν λιγότερες από 1.200 από περισσότερες από 853.000 COVID-19 νοσηλείες.

Αυτό είναι περίπου 0,1%.

Και μόνο περίπου 150 από τους περισσότερους από 18.000 θανάτους COVID-19 τον Μάιο ήταν σε πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει περίπου 0,8%, ή πέντε θανάτους την ημέρα κατά μέσο όρο.

Το AP ανέλυσε τα στοιχεία που παρείχαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα ίδια τα CDC δεν έχουν εκτιμήσει το ποσοστό νοσηλείας και θανάτων σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, αναφέροντας περιορισμούς στα δεδομένα.

Μεταξύ αυτών: Μόνο περίπου 45 πολιτείες αναφέρουν πρωτοποριακές λοιμώξεις και μερικές είναι πιο επιθετικές από άλλες στην αναζήτηση τέτοιων περιπτώσεων.

Έτσι, τα δεδομένα πιθανώς υποτιμούν τέτοιες λοιμώξεις, ανέφεραν αξιωματούχοι του CDC. Ωστόσο, η γενική τάση που προκύπτει από τα δεδομένα αντηχεί αυτό που βλέπουν πολλές αρχές υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη χώρα και το τι λένε κορυφαίοι ειδικοί.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Andy Slavitt, πρώην σύμβουλος της διοίκησης Μπάιντεν στην COVID-19, πρότεινε ότι το 98% έως 99% των Αμερικανών που πεθαίνουν από τον κορωνοϊό δεν έχουν εμβολιαστεί.

Και η διευθύντρια των CDC Dr. Rochelle Walensky είπε την Τρίτη ότι το εμβόλιο είναι τόσο αποτελεσματικό που “σχεδόν κάθε θάνατος, ειδικά μεταξύ των ενηλίκων, λόγω της COVID-19, είναι σε αυτό το σημείο, απολύτως αποτρέψιμος.” Αποκάλεσε αυτούς τους θανάτους «ιδιαίτερα τραγικούς».

Οι θάνατοι στις Η.Π.Α. έχουν πέσει κατακόρυφα από τα μέσα Ιανουαρίου λόγω των εμβολιασμών. Περίπου το 63% όλων των Αμερικανών που είναι επιλέξιμοι για εμβόλιο – αυτών των 12 ετών και άνω – έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 53% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τα CDC.

Ενώ το εμβόλιο παραμένει σπάνιο σε μεγάλο μέρος του κόσμου, η προσφορά των ΗΠΑ είναι τόσο άφθονη και η ζήτηση έχει μειωθεί τόσο δραματικά, ώστε οι λήψεις να μην χρησιμοποιούνται.

Ο Ross Bagne, ένας 68χρονος ιδιοκτήτης μικρών επιχειρήσεων στο Cheyenne, Ουαϊόμινγκ, ήταν επιλέξιμος για το εμβόλιο στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά δεν το έλαβε.

Πέθανε στις 4 Ιουνίου, μολυσμένος και μη εμβολιασμένος, αφού πέρασε περισσότερες από τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο, ενώ οι πνεύμονές του γέμισαν με υγρό. Δεν κατάφερε να καταπίνει λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου. Η αδερφή του, Κάρεν Μακ Νάιτ αναρωτήθηκε: “Γιατί να διακινδυνεύσετε να μην εμβολιαστείτε;”

Οι θάνατοι θα συνεχιστούν, σύμφωνα με ειδικούς, σε  μη εμβολιασμένους το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Ο Ali Mokdad, καθηγητής επιστημών μετρικών υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, δήλωσε ότι η μοντελοποίηση υποδηλώνει πως το έθνος θα έχει ξανά 1.000 θανάτους την ημέρα τον επόμενο χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πανδημία εξέλιξη : Προβλέψεις ειδικών για τον προσεχή χειμώνα

Πιο αποτελεσματικά τα εμβόλια covid έναντι των μεταλλάξεων

Eκστρατεία ενημέρωσης του ΕΔΔΥΠΠΥ για το απαραίτητο των εμβολιασμών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς.