ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ κορωνοϊός: “Κλειδί” για την άνοδο των εμβολιασμών η επικοινωνία

ΗΠΑ κορωνοϊός: “Κλειδί” για την άνοδο των εμβολιασμών η επικοινωνία

ΗΠΑ κορωνοϊός: Καθώς η ανάγκη επιτάχυνσης της εμβολιαστικής κάλυψης παραμένει επιτακτική, και λόγω της ταχείας διασποράς της παραλλαγής Όμικρον, η επικοινωνία και η διαθεσιμότητα των πληροφοριών για το εμβόλιο είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία ολοένα και περισσότερων ατόμων μέσω του εμβολιασμού.

Με σχεδόν μισό δισεκατομμύριο κρούσματα και περισσότερους από 6 εκατομμύρια θανάτους από COVID σε όλο τον κόσμο – και ιδιαίτερα με την πρόσφατη αύξηση των διαγνώσεων λόγω της παραλλαγής όμικρον και της εμφάνισης της υποπαραλλαγής «stealth omicron» – η ανάγκη για εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων παραμένει επείγουσα. Περίπου το 64% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, με περισσότερες από 11 δισεκατομμύρια δόσεις να έχουν πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, εκατομμύρια εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο. Σε μια πρόσφατη ανάλυση των αποτελεσμάτων έρευνας σε 15 χώρες, η Morning Consult διαπίστωσε ότι οι ΗΠΑ ήταν δεύτερες, μετά τη Ρωσία, όσον αφορά τους ανεμβολίαστους. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επίσης ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από COVID, και λόγω του σχετικά χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού της χώρας.

Στα μέσα Μαρτίου, η Morning Consult ανέφερε ότι τα ποσοστά σκεπτικισμού για τα εμβόλια σε όλο τον κόσμο παρέμειναν αρκετά σταθερά τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Αλλά από τότε που ξεκίνησε η παρακολούθηση το 2020, το ποσοστό των σκεπτικιστών είχε μειωθεί κατά 7 μονάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σύγκριση με 19 μονάδες κατά μέσο όρο σε 14 άλλες χώρες. Αυτά είναι καλά νέα συνολικά, αλλά η ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία και πρόσβαση στις πληροφορίες είναι κρίσιμη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν εγκρίνει την 4η δόση για άτομα 50 ετών και άνω και μπορεί να εισηγηθούν και μία αναμνηστική “βολή” για άλλες ομάδες του πληθυσμού αργότερα μέσα στο τρέχον έτος. Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες εξετάζουν πώς να προσαρμόσουν τα υπάρχοντα εμβόλια για την καταπολέμηση των παραλλαγών του ιού.

Το Kaiser Family Foundation εξετάζει τις προθέσεις των ανθρώπων να εμβολιαστούν, καθώς και τις ανησυχίες τους. Από νωρίς, το ποσοστό των ενηλίκων που δήλωσαν ότι σκόπευαν να κάνουν το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό ήταν 34%. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το ποσοστό που δήλωσαν ότι είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον μερικώς ήταν 73%. Το ποσοστό των ενηλίκων που ήταν σε μεγάλο βαθμό απρόθυμοι να εμβολιαστούν παρέμεινε σταθερό σε περίπου 15% έως 20%, αλλά η ομάδα αναμονής μειώθηκε από 39% τον Δεκέμβριο του 2020 σε μόλις 4% τον Φεβρουάριο του 2022. Αν και αυτή η τελευταία ομάδα μπορεί να φαίνεται μικρή, αντιπροσωπεύει περίπου 10 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ.

Αυτό που βοήθησε να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί είναι οι κινητές κλινικές σε χώρους εργασίας, σχολεία και δημόσιοι χώροι, καθώς και συνεργασίες με αλυσίδες φαρμακείων για τη διανομή δωρεάν εμβολίων. Η διάθεση των εμβολιασμών κατόπιν ραντεβού – καθώς και εκτός των κανονικών ωρών εργασίας – έχει κάνει τον εμβολιασμό ακόμα πιο απλό.

Την ίδια ώρα, οι διαφημίσεις της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καθώς και οι υπενθυμίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούν να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης. Τέλος, η ενθάρρυνση φίλων και συγγενών και η υπενθύμιση της σημασία των εμβολιασμών για όλους θα βοηθούσε τους ανθρώπους να ενεργήσουν σύμφωνα με τις προθέσεις τους και να επωφεληθούν από την απλοποιημένη διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

112 εκατ. Αμερικανοί δυσκολεύονται με το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης

Μαγιορκίνης: Μειώθηκαν οι διαγνώσεις, αλλά αυξήθηκαν οι θάνατοι στην Ελλάδα [vid]

Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια καταπολέμησης της COVID-19, ορισμένοι ιατροί στο Οντάριο λένε ότι η επαρχία έχει εισέλθει στο έκτο κύμα της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

Πρωτεΐνη: Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου είναι τραγανά εξωτερικά, απίστευτα τρυφερά και ζουμερά στο εσωτερικό και αλεσμένα με γευστικό γλυκό και πικάντικο ζεστό μέλι!

Εκπληκτική σύνδεση του ανοσοποιητικού με την ανάπτυξη μαλλιών

Ανοσοποιητικό σύστημα: Σε οξείες περιπτώσεις αλωπεκίας, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού επιτίθενται στον ιστό του δέρματος, προκαλώντας απώλεια μαλλιών. Η συνήθης θεραπεία είναι η χρήση γλυκοκορτικοειδών για την αναστολή της ανοσολογικής αντίδρασης στο δέρμα, ώστε να μην συνεχίσουν να επιτίθενται στους θύλακες των τριχών.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.