Επιστημονικά Νέα

Υγεία των Γυναικών: Ερευνήτριες διερευνούν την εγκυμοσύνη και τη μυϊκή δύναμη μετά τον τοκετό

Υγεία των Γυναικών: Ερευνήτριες διερευνούν την εγκυμοσύνη και τη μυϊκή δύναμη μετά τον τοκετό

Αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγής έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους από τη Χαβάη να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στη Βορειοανατολική Βραζιλία και αντίστροφα, εμπλουτίζοντας την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Τόσο η Pirkle όσο και η Câmara είναι μελετήτριες του Fulbright, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη διεθνή αναγνώριση της συνεισφοράς τους στον τομέα της έρευνας για την υγεία των γυναικών.

Υγεία των Γυναικών: Μια δεκαετής συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Χαβάης στη Mānoa και του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Rio Grande do Norte (UFRN) έχει αποφέρει σημαντικές προόδους στην παγκόσμια έρευνα και υποτροφία, ιδιαίτερα στην υγεία των γυναικών. Η Catherine Pirkle από τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας & Δημόσιας Υγείας Thompson του πανεπιστημίου UH Mānoa και η Saionara Câmara από το Τμήμα Φυσικής Θεραπείας του πανεπιστημίου UFRN ήταν στην πρώτη γραμμή αυτής της συνεργασίας, παρέχοντας διεπιστημονικές και παγκόσμιες εμπειρίες υγείας σε φοιτητές και υποτρόφους από τη Βορειοανατολική Βραζιλία και τη Χαβάη.

«Η συνεχιζόμενη συνεργασία μας αποτελεί την επιτομή της αφοσίωσης του UH Mānoa στην ενίσχυση των παγκόσμιων διασυνδέσεων μέσω ισχυρών συνεργασιών, ενισχύοντας τις συλλογικές μας προσπάθειες για την προώθηση της έρευνας για την υγεία των γυναικών σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε η Pirkle, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Γραφείο Μελετών Δημόσιας Υγείας στο πανεπιστήμιο UH Mānoa.

Παρεμβάσεις για έφηβες μητέρες

Η τελευταία κοινή τους προσπάθεια, μια εργασία με τίτλο «Μυϊκή δύναμη κατά την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό σε εφήβους και ενήλικες» που δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE, προσθέτει στο αυξανόμενο έργο τους. Η έρευνα προσφέρει επιτακτικά στοιχεία που υποστηρίζουν παρεμβάσεις οι οποίες απευθύνονται σε έφηβες μητέρες, τονίζοντας τη σημασία της προπόνησης με αντίσταση στο κάτω μέρος του σώματος για τον μετριασμό του κινδύνου αναπηρίας καθώς αυτές οι μητέρες γερνούν. «Η έρευνά μας παρέχει σημαντικές γνώσεις για το γιατί οι έφηβες μητέρες αντιμετωπίζουν αναπηρία πιο συχνά και σε μικρότερες ηλικίες από τις γυναίκες που γεννούν ως ενήλικες και εντοπίζει τρόπους μείωσης των κινδύνων αναπηρίας» δήλωσε η Câmara, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο UFRN.

Έρευνα με συμμετοχή μαθητών

Την τελευταία δεκαετία, η Pirkle και η Câmara συνέγραψαν 20 επιστημονικά άρθρα με κριτές, όλους τους φοιτητές που έχουν συμμετάσχει στην ερευνητική διαδικασία. Οι μελέτες τους έχουν καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ της εφηβικής εγκυμοσύνης και της παχυσαρκίας και των καρδιακών παθήσεων μέχρι τη διερεύνηση της επίδρασης της ακράτειας ούρων στην υγεία των ηλικιωμένων γυναικών. Η συνεργασία τους έχει επίσης επεκταθεί πέρα από τις ερευνητικές δημοσιεύσεις. Ως κύριες ερευνήτριες σε δύο ερευνητικές υποτροφίες που υποστήριξαν τη Διεθνή Ομοσπονδία Fogarty (Fogarty International) έχουν διευκολύνει τις αμφίδρομες ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ του Πανεπιστημίου UH Mānoa και του Πανεπιστημίου UFRN. Αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγής έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους από τη Χαβάη να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στη Βορειοανατολική Βραζιλία και αντίστροφα, εμπλουτίζοντας την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Τόσο η Pirkle όσο και η Câmara είναι μελετήτριες του Fulbright, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη διεθνή αναγνώριση της συνεισφοράς τους στον τομέα της έρευνας για την υγεία των γυναικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές προπόνησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Προσαρμογή καθημερινών ασκήσεων σε όλες τις ηλικίες

Συμβουλές για γυμναστική μετά την εγκυμοσύνη

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την διαδικασία της γέννας σε νερό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τεστ ομιλίας ενός λεπτού θα μπορούσε να βοηθήσει στην αξιολόγηση του κινδύνου άνοιας

«Οι αξιολογήσεις που βασίζονται στην ομιλία είναι μια άλλη ευκαιρία για να εξοικονομήσουμε χρόνο ως γιατροί για να κάνουμε αξιολογήσεις πριν έρθει κάποιος στην κλινική μνήμης», είπε.

Σταδιακή γνωστική εξασθένηση σε ενήλικες με τρέμουλο στα χέρια

Ιδιοπαθής τρόμος: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης και άνοιας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα άτομα με ιδιοπαθή τρόμο.

Τι είναι η σκωληκοειδίτιδα και πότε πρέπει να αφαιρείται;

Σκωληκοειδίτιδα χειρουργείο: Η σκωληκοειδίτιδα είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, ενός μικρού θύλακα που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος της κοιλιάς.

Τι είναι η νόσος του Addison και πώς αντιμετωπίζεται;

Νόσος Addison: Η νόσος του Addison, γνωστή και ως πρωτοπαθής επινεφριδιακή ανεπάρκεια, είναι μια σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή παραγωγή κορτιζόλης και συχνά ορμονών αλδοστερόνης από τα επινεφρίδια.

Τι είναι η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Aγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα (AS) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία και τελικά σύντηξη των σπονδύλων.