Επιστημονικά Νέα

Ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του αίματος;

Ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του αίματος;

Μελέτες έχουν δείξει ότι αρκετοί παράγοντες κινδύνου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου. 

Συνήθως, είναι αδύνατο να εντοπιστεί γιατί ένα άτομο προσβάλλεται από καρκίνο ενώ ένα άλλο όχι. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι αρκετοί παράγοντες κινδύνου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου. Ωστόσο, αρκετές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να επηρεάσουν αυτήν την ευπάθεια.

Η έκθεση σε χημικές ή άλλες ουσίες και συγκεκριμένες συμπεριφορές στον τρόπο ζωής είναι παράγοντες κινδύνου. Αυτό περιλαμβάνει επίσης παράγοντες όπως η ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν. Για παράδειγμα, ένα οικογενειακό ιστορικό ενός συγκεκριμένου καρκίνου μπορεί να υποδεικνύει ένα πιθανό κληρονομικό καρκινικό σύνδρομο.  

Καρκίνος αίματος: Προληπτικοί Παράγοντες

Η επιδημιολογική μελέτη αρχικά προσδιόρισε τους περισσότερους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο (και προληπτικούς παράγοντες). Σε αυτές τις μελέτες, οι ερευνητές εξετάζουν μεγάλους πληθυσμούς και μελετούν διαφορετικές μεταβλητές σε αυτούς που προσβάλλονται από καρκίνο και σε αυτούς που δεν έχουν.

Συμπεριφορές τρόπου ζωής

Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι ορισμένες συμπεριφορές τρόπου ζωής θέτουν αυτά τα άτομα σε υψηλότερο κίνδυνο από τον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, όταν δεν κατανοείται σωστά, ο συσχετισμός μπορεί να δημιουργήσει πανικό στο ευρύ κοινό και μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρανοήσεις.

Τροποποιήσιμοι Παράγοντες Κινδύνου

Οι συμπεριφορές του τρόπου ζωής που αναφέρονται είναι η αιτία του συγκεκριμένου καρκίνου: Κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, μάσημα καπνού, παχυσαρκία και υπερβολικό πρόχειρο φαγητό.

Έχουν επίσης εμπλακεί ορισμένοι παράγοντες που σχετίζονται με τη θεραπεία

Ορμονικές θεραπείες, έκθεση σε ακτινοβολία, δευτερογενείς κακοήθειες μετά τη θεραπεία ενός τύπου καρκίνου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για τις κατάλληλες συμβουλές και καθοδήγηση. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tα πιο πρόσφατα όπλα στον αγώνα κατά του καρκίνου του προστάτη

Όλη η αλήθεια για τον καρκίνο του προστάτη

Έρευνα που αφορά τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου των ωοθηκών

Τι είναι η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία;

Ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του καρκίνου της ουροδόχου κύστης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκζεμα: Αιτίες, συμπτώματα και διαχείριση

Έκζεμα: Η ζωή με έκζεμα μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με την κατάλληλη κατανόηση και διαχείριση, τα άτομα μπορούν να ελέγξουν τα συμπτώματά τους και να ζήσουν μια άνετη ζωή.

Η τεχνολογία παπουτσιών μειώνει τον κίνδυνο διαβητικού έλκους στο πόδι

Ο στόχος της τεχνολογίας εσωτερικής σόλας είναι να μετριάσει τον κίνδυνο διαβητικού έλκους στο πόδι αντιμετωπίζοντας μια από τις πιο σημαντικές αιτίες: τη διάσπαση του δέρματος και των μαλακών ιστών λόγω επαναλαμβανόμενου στρες στο πόδι κατά το περπάτημα.

ΣΚΠ: Σημάδια εμφανίζονται στο αίμα χρόνια πριν από τα συμπτώματα

ΣΚΠ: Σε περίπου 1 στις 10 περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας, το σώμα αρχίζει να παράγει ένα διακριτικό σύνολο αντισωμάτων ενάντια στις δικές του πρωτεΐνες χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.