Επιστημονικά Νέα

Μπλε φως: Γιατί να αποφύγετε την οθόνη δύο ώρες πριν τον ύπνο;

Μπλε φως: Γιατί να αποφύγετε την οθόνη δύο ώρες πριν τον ύπνο;

Μπλε φως: Ο σεβασμός προς την ανάγκη του σώματος για ξεκούραση πριν τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ενέργεια, ανθεκτικότητα και βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Η σύγχρονη ζωή μας είναι συνυφασμένη με την τεχνολογία, με τις οθόνες και το μπλε φως να κυριαρχούν σε κάθε βήμα μας. Ωστόσο, όταν πρόκειται για έναν άνετο ύπνο, οι επιστήμονες συστήνουν να αποφεύγουμε τις οθόνες του τηλεφώνου, του υπολογιστή ή της τηλεόρασης τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο μας.

Ο Κίνδυνος του Μπλε Φωτός

Δεν υπάρχει καμία έκπληξη έκπληξη στο γιατί η οθόνη μας επηρεάζει τον ύπνο, καθώς αυτή η συσχέτιση δεν είναι τυχαία. Οι οθόνες εκπέμπουν μπλε φως, το οποίο επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης, του ορμόνης που ελέγχει τον ύπνο. Το μπλε φως καθυστερεί την έναρξη του ύπνου, καθιστώντας δυσκολότερη την επίτευξη βαθιάς και αναζωογονητικής ξεκούρασης.

Αντικαταστήστε την Οθόνη με Χαλαρωτικές Δραστηριότητες

Αντί να παραμένουμε δεμένοι με τις οθόνες μας πριν τον ύπνο, μπορούμε να αντικαταστήσουμε αυτή τη συνήθεια με άλλες ευεργετικές δραστηριότητες. Ένα καλό βιβλίο, ακούσματα μουσικής, ή ένα ζεστό αφρόλουτρο είναι ιδανικές επιλογές που βοηθούν στη χαλάρωση του σώματος και του μυαλού, προετοιμάζοντας μας για έναν ήρεμο ύπνο.

Ο σεβασμός προς την ανάγκη του σώματος για ξεκούραση πριν τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ενέργεια, ανθεκτικότητα και βελτίωση της ψυχικής υγείας. Ας δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία για έναν αναζωογονητικό ύπνο, αποφεύγοντας την οθόνη και το μπλε φως τουλάχιστον δύο ώρες πριν την αναπαυτική μας νύχτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φορητή οθόνη υπερήχων που βοηθά στην αποκατάσταση από τραυματισμό

Ποιότητα ύπνου - Κλειδί για την αποτελεσματική καύση λίπους

Αποτελεσματικές στρατηγικές για ανακούφιση τη νύχτα από τα ξηρά μάτια

Κόπωση: Τα 6 είδη ξεκούρασης που πραγματικά χρειάζεστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε πραγματικά

Ο κακός ύπνος μπορεί να αυξήσει την κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κάνει πιο δύσκολη την απόλαυση της ζωής. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό οι χρόνοι του ύπνου των ανθρώπων να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Τι επανενεργοποιεί τα αδρανοποιημένα καρκινικά κύτταρα;

Επειδή οι μεταστάσεις προκαλούν τους περισσότερους θανάτους που σχετίζονται με τον καρκίνο, οι καλύτερες γνώσεις σχετικά με τον λήθαργο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις στη θεραπεία.

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί τύποι καρκίνου;

Καρκίνος: Η συνεχής έρευνα για τα αίτια, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη μείωση των επιπτώσεων αυτής της καταστροφικής ασθένειας στα άτομα και την κοινωνία στο σύνολό της.

Καρκίνος παχέος εντέρου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Καρκίνος παχέος εντέρου: Ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί συχνά να είναι ασυμπτωματικός στα αρχικά του στάδια, με συμπτώματα που εκδηλώνονται μόνο όταν ο καρκίνος έχει αυξηθεί σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος.