Επιστημονικά Νέα

Λόγοι για τους οποίους πρέπει να παρακολουθείτε την περίοδό σας

Λόγοι για τους οποίους πρέπει να παρακολουθείτε την περίοδό σας

Οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι, οι οποίοι διαφέρουν από άτομο σε άτομο, μπορεί να εμφανιστούν μεταξύ 21-35 ημερών και να διαρκέσουν περίπου πέντε ημέρες.

Οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι, οι οποίοι διαφέρουν από άτομο σε άτομο, μπορεί να εμφανιστούν μεταξύ 21-35 ημερών και να διαρκέσουν περίπου πέντε ημέρες. Είναι ενδεικτικά της συνολικής υγείας ενός ατόμου, αφού λένε πολλά για το πώς λειτουργεί το σώμα και τα επίπεδα άγχους του. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τους κύκλους, όχι μόνο όταν σχεδιάζετε να συλλάβετε, αλλά ακόμη και διαφορετικά. Σύμφωνα με τη Δρ Amina Khalid, μαιευτήρα-γυναικολόγο, η παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου μπορεί να σας βοηθήσει με πέντε διαφορετικούς τρόπους. Στο Instagram, μοιράστηκε μια ανάρτηση όπου αναφέρει τους λόγους ως εξής:

1. Μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το σώμα σας και τους εμμηνορροϊκούς κύκλους

Σύμφωνα με τον γιατρό, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κανονική διάρκεια του κύκλου είναι 28 ημέρες — και οτιδήποτε λιγότερο ή περισσότερο μπορεί να είναι ανησυχητικό — δεν ισχύει. Η διάρκεια του κύκλου ποικίλλει μεταξύ των ατόμων και ένας κύκλος που είναι μεταξύ 21-35 ημερών θεωρείται φυσιολογικός. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι το «φυσιολογικό» για εσάς ως άτομο, ώστε να γνωρίζετε πότε πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

2. Μπορεί να σας βοηθήσει να συλλάβετε ή να αποτρέψετε μια εγκυμοσύνη

Ανάλογα με το τι επιλέγετε, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τους κύκλους σας, ώστε να γνωρίζετε τις γόνιμες ημέρες σας όταν έχετε ωορρηξία εάν σχεδιάζετε ένα μωρό. Ομοίως, εάν δεν επιθυμείτε να μείνετε έγκυος, μπορείτε να αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή αυτές τις μέρες, εξήγησε η Dr Amina στην ανάρτηση.

3. Ετοιμαστείτε για ορμονικές αλλαγές και περιόδους

Δεν είναι μυστικό ότι εμφανίζονται προεμμηνορροϊκά συμπτώματα και για πολλούς ανθρώπους μπορεί να σημαίνει πονοκεφάλους, ευαισθησία στο στήθος, φούσκωμα, διάρροια κ.λπ. Το να γνωρίζετε τα ραντεβού σας μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε διανοητικά για αυτό που θα ακολουθήσει.

4. Μάθετε πότε κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας

Σύμφωνα με τον γιατρό, σε περίπτωση που οι κύκλοι σας είναι ακανόνιστοι, θα ξέρετε ότι δεν είναι φυσιολογικό και θα επισκεφτείτε έναν επαγγελματία για να εκτιμήσετε την αιτία. Θα σας βοηθήσει με την κατάλληλη αξιολόγηση και θεραπεία, και επίσης θα σας δώσει μια ιδέα για ένα μοτίβο ασυνέπειας.

5. Προγραμματίστε τις σημαντικές σας μέρες, τα επαγγελματικά σας γεγονότα

Η αντιμετώπιση των προεμμηνορροϊκών συμπτωμάτων μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητά σας. Σε περίπτωση που έχετε προγραμματίσει σημαντικές εργάσιμες ημέρες ή έχετε μια εκδήλωση να παρακολουθήσετε, μπορείτε πάντα να τις επαναπρογραμματίσετε σε μεταγενέστερη ημερομηνία, όταν είστε πιο παραγωγικοί και σε καλύτερη κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η περίοδος μπορεί να επηρεάσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη;

Η διατροφή μπορεί να μεταμορφώσει την εμμηνορροϊκή σας υγεία;

5 τροφές που επιδεινώνουν τους πόνους της περιόδου

Ποιοι θέλουν να ερευνήσουν το αίμα της περιόδου και γιατί;

Μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος αν έχει περίοδο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αισιόδοξη σκέψη συνδέεται με χαμηλότερες γνωστικές ικανότητες

Αισιοδοξία εγκέφαλος: Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι είχαν υψηλότερη γνωστική ικανότητα παρουσίασαν 22% αύξηση στην πιθανότητα «ρεαλισμού» και 35% μείωση στην πιθανότητα «ακραίας αισιοδοξίας».

Γιατί τα παιδικά τραγούδια στα μωρά τα βοηθούν να μάθουν τη γλώσσα

Βρεφική ανάπτυξη: Η φωνητική κωδικοποίηση στα μωρά εμφανίστηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής, ξεκινώντας με τους ήχους των χειλιών (π.χ. d για το «μπαμπά») και τους ρινικούς ήχους (π.χ. m για τη «μούμια»), με το «διάβασμα» σταδιακά να φαίνεται περισσότερο όπως αυτή των ενηλίκων. 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έγκυες γυναίκες για τις κολπικές κράμπες

Εγκυμοσύνη κράμπες: Τα ταξίδια εγκυμοσύνης μπορεί να φαίνονται διαφορετικά για διαφορετικές γυναίκες, όσον αφορά το είδος των εμπειριών που έχουν. Για πολλές, η περίοδος κύησης είναι ομαλή.

Τι είναι η γάγγραινα και γιατί έχει σχεδόν εξαλειφθεί;

Γάγγραινα ορισμός: Η μειωμένη παροχή αίματος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό ή μόλυνση. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε ορισμένες καταστάσεις όπως ο διαβήτης, η υπέρταση κ.λπ. που επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος.