Επιστημονικά Νέα

Κατοικίδια Διατροφή: Υψηλά επίπεδα υδραργύρου σε τροφές για γάτες και σκύλους

Κατοικίδια Διατροφή: Υψηλά επίπεδα υδραργύρου σε τροφές για γάτες και σκύλους

Κατοικίδια Διατροφή: Ενώ μεγάλο μέρος των τροφών για γάτες και σκύλους που δοκιμάστηκαν σε μια μακρόχρονη μελέτη είχε συγκεντρώσεις υδραργύρου υψηλές για χρόνια κατανάλωση, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science of the Total Environment, η πλειονότητα των τροφών για κατοικίδια που δοκιμάστηκαν είχαν συγκεντρώσεις υδραργύρου κάτω από τα προτεινόμενα επίπεδα.

Η μελέτη ανακάλυψε επίσης μεγάλο αριθμό ανακρίβειας στην επισήμανση των συστατικών, υποδεικνύοντας την ανάγκη για ένα καθορισμένο και επιβεβλημένο όριο για τις μολυσματικές ουσίες στις τροφές για κατοικίδια με βάση το τι είναι ασφαλές για χρόνια κατανάλωση, καθώς και πολιτική και κανονισμούς για την εξασφάλιση ακριβούς επισήμανσης στα τρόφιμα.

«Μόνο δύο από τα δοκιμασμένα δείγματα μας είχαν συγκεντρώσεις υδραργύρου πάνω από τα μέγιστα ανεκτά επίπεδα που προτείνει το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας», δήλωσε ο Sarrah Dunham-Cheatham, βοηθός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδας, και επικεφαλής συγγραφέας της εφημερίδας. «Τα επόμενα δύο υψηλότερα ήταν ξηρές τροφές για σκύλους από μια εταιρεία τροφίμων κατοικίδιων ζώων που επί του παρόντος υπόκειται σε αγωγή για τις υψηλές συγκεντρώσεις τοξικών μετάλλων. Τα 10 κορυφαία τρόφιμα που δοκιμάσαμε περιελάμβαναν έξι τροφές για γάτες (τρεις υγρές, τρεις ξηρές) και τέσσερις τροφές για σκύλους (όλες ξηρές).”

Με βάση τις ετικέτες των συστατικών συσκευασίας, ο τόνος κατατάχθηκε ως το πρώτο συστατικό και για τα δύο προϊόντα, με άλλα συστατικά με βάση τα θαλασσινά, όπως ο σολομός ή το καβούρι, που αναφέρονται ως κορυφαία συστατικά, αν και κανένα μεμονωμένο συστατικό δεν είναι η κύρια πηγή υδραργύρου σε εμπορικές τροφές για κατοικίδια , σύμφωνα με τη μελέτη που εξέτασε 59 τροφές για σκύλους (τόσο υγρές όσο και ξηρές), 14 θεραπείες για σκύλους, 17 ξηρές τροφές για γάτες και 35 τροφές για γάτες σε υγρή μορφή.

Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι χωρίς ένα καθορισμένο και επιβεβλημένο όριο για μολυσματικούς παράγοντες όπως ο υδράργυρος και ο μεθυλυδράργυρος σε προϊόντα διατροφής κατοικίδιων ζώων, η βιομηχανία τροφίμων για κατοικίδια μπορεί να συνεχίσει να κατασκευάζει και να πωλεί προϊόντα που ενέχουν κινδύνους για κατοικίδια ζώα. Σημείωσαν επίσης ότι απαιτούνται πρόσθετες μελέτες για τον καθορισμό ασφαλών επιπέδων κατανάλωσης υδραργύρου σε είδη κατοικίδιων ζώων για τον προσδιορισμό της ασφάλειας των προϊόντων διατροφής κατοικίδιων ζώων για χρόνια κατανάλωση.

«Δεν υπάρχουν ρυθμιστικά πρότυπα για τον υδράργυρο στις τροφές για κατοικίδια, αλλά υπάρχουν πολλά προτεινόμενα όρια από διάφορες πηγές», δήλωσε ο Dunham-Cheatham, με έδρα το Κολέγιο Γεωργίας, Βιοτεχνολογίας και Φυσικών Πόρων. “Για αυτό το άρθρο, επιλέξαμε ένα όριο που πρότεινε το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, καθώς βρίσκεται στο μέσο του εύρους των προτεινόμενων ορίων και είναι το πιο συχνά αναφερόμενο όριο στη βιβλιογραφία που σχετίζεται με τα τρόφιμα για κατοικίδια.”

Ακολουθεί βίντεο:

“Με βάση τα αποτελέσματά μας, θα ενθαρρύνω τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να αποφεύγουν ή να ελαχιστοποιούν τη σίτιση τροφίμων με βάση τα ψάρια στα κατοικίδια ζώα τους για να μετριάσουν τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τη χρόνια έκθεση σε υδράργυρο”, δήλωσε ο Dunham-Cheatham. «Εάν ένα κατοικίδιο προτιμά τρόφιμα με βάση τα ψάρια, δοκιμάστε να το αναμίξετε με τρόφιμα που δεν βασίζονται σε ψάρια. Εάν ένα κατοικίδιο ζώο έχει τροφική αλλεργία, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τα τρόφιμα που συνιστούν να ταΐσετε το κατοικίδιο ζώο για να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο δεν κινδυνεύει από τυχαία έκθεση λόγω νοθείας (η συμπερίληψη ενός συστατικού στο προϊόν που δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία λίστα συστατικών ή / και εξαίρεση συστατικού στο προϊόν που περιλαμβάνεται στη λίστα συστατικών συσκευασίας). “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διατηρήσετε το εντερικό σας περιβάλλον υγιές

  Στοιχεία μετάδοσης κορωνοϊού ανθρώπου σε γάτα εντόπισαν επιστήμονες

Η Διεργασία του Πένθους μετά την Απώλεια ενός Κατοικίδιου Ζώου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πυρηνικές αντιδράσεις συνεχίζονται στα λιωμένα πυρηνικά καύσιμα του Τσερνόμπιλ

Τσερνόμπιλ: Όταν ο αντιδραστήρας 4 του Τσερνόμπιλ εξερράγη πριν από 35 χρόνια, τα πυρηνικά καύσιμα έλιωσαν, διαπέρασαν τον ατσάλινο πυθμένα και χύθηκαν στα τσιμεντένια υπόγεια του εργοστασίου, όπου σχημάτισαν ένα ασυνήθιστο αμάλγαμα μαζί με τις λιωμένες ράβδους ελέγχου και την άμμο που χύθηκε στο σημείο για να σβήσει την πυρκαγιά. Η στερεοποιημένη «λάβα» είναι γνωστή ως κόριο, ένα υλικό που μοιάζει με τσιμέντο αλλά είναι άκρως ραδιενεργό και εκπέμπει επικίνδυνα νετρόνια από τη διάσπαση ισοτόπων ουρανίου.

Ο εντυπωσιακός πυρήνας του Κρόνου αποκαλύπτεται

Κρόνος: Δεν είχαμε μέχρι σήμερα πολλά στοιχεία για τον πυρήνα του Κρόνου. Επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας (Caltech) κατάφεραν μέσω της μελέτης των δακτυλίων του Κρόνου να κάνουν μια σειρά από διαπιστώσεις για τον πυρήνα του. Όπως οι σεισμοί βοηθούν τους γεωλόγους να κάνουν διαπιστώσεις για το τι βρίσκεται στο εσωτερικό της Γης και πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί της έτσι και η μελέτη των δακτυλίων, η κίνηση τους, τα φαινόμενα τους και η αλληλεπίδραση τους με τον πλανήτη τους αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία γι’ αυτόν.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το εμβόλιο covid-19 με τη γονιμότητα της γυναίκας

Τα ευρήματα δεν θα καθορίσουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των εμβολίων COVID-19 και των εμμηνορροϊκών αλλαγών, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία της βάσης για περαιτέρω έρευνα, δήλωσε η Katharine Lee, μία από τους ερευνητές, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο St. Louis.

Νανοσωματίδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας θεραπείας covid-19 σύμφωνα με έρευνα

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ένεσαν τα νανοσωματιδια που είναι ικανά να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη των ακίδων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό των δύο σε ποντίκια που αργότερα μολύνθηκαν με μια παραλλαγή του SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι αυτό το "κοκτέιλ" νανοσωματιδίων μείωσε τα ιικά φορτία σε ποντίκια με τον ιό SARS-CoV-2.

Περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ’ όσο απορροφά εκπέμπει την τελευταία 10ετία η Αμαζονία της Βραζιλίας

Κλιματική αλλαγή: Η μελέτη προβάλλει την παραγνωρισμένη, αλλά σημαντική, ευθύνη της φθοράς του δάσους. Αντίθετα με την αποψίλωση που ορίζει την καταστροφή της δασικής έκτασης, οι φθορές περιλαμβάνουν ό, τι μπορεί να υποστεί βλάβη χωρίς να καταστραφεί τελείως: ευάλωτα δένδρα στις παρυφές αποψιλωμένων εκτάσεων, επιλεκτική υλοτομία, μικρές πυρκαγιές, θνητότητα των δένδρων που συνδέεται με την ξηρασία.

Πρωτεΐνη που εκκρίνεται από το στομάχι συμβάλλει στην παχυσαρκία

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια πρωτεΐνη που εκκρίνεται από το στομάχι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόοδο της παχυσαρκίας, ανεξάρτητα από τις θερμίδες που λαμβάνουμε. Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Μακροχρόνιες δίαιτες αποτοξίνωσης μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες παρενέργειες

Παρά τους πολυάριθμους ισχυρισμούς για βελτιωμένη υγεία από τους δημιουργούς και τους υποστηρικτές της δίαιτας αποτοξίνωσης, τα περισσότερα προγράμματα αποτοξίνωσης δεν έχουν κλινικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλειά τους.

Πείραμα εξόρυξης μετάλλων από το βυθό ναυάγησε στον Ειρηνικό

Ειρηνικός: Το γιγάντιο μηχάνημα ήταν σχεδιασμένο να συλλέγει τους μεταλλικούς κονδύλους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε μεγάλο μέρος του ωκεάνιου πυθμένα και θα μπορούσαν στο μέλλον να αποτελέσουν σημαντική πηγή φυσικών πόρων.