Επιστημονικά Νέα

Καρκίνος Διάγνωση: Νέα μη επεμβατική μέθοδος διάγνωσης του καρκίνου με νανοσωματίδια

Καρκίνος Διάγνωση: Νέα μη επεμβατική μέθοδος διάγνωσης του καρκίνου με νανοσωματίδια

Καρκίνος Διάγνωση: Οι πολυτροπικοί νανοαισθητήρες έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν και να ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά του μικροπεριβάλλοντος του καρκικνικού όγκου. Οι νανοαισθητήρες παρέχουν τόσο ένα μη επεμβατικό εργαλείο εξέτασης των ούρων όσο και έναν απεικονιστή για τον εντοπισμό της μετάστασης του όγκου και την αξιολόγηση της απόκρισης στη θεραπεία.

Μια ομάδα επιστημόνων από το ΜΙΤ ανέπτυξαν μια καινοτόμο μη επεμβατική μέθοδο νανοσωματιδίων για την ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων και τον εντοπισμό της θέσης τους στο σώμα.

Οι πολυτροπικοί νανοαισθητήρες έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν και να ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά του μικροπεριβάλλοντος του καρκικνικού όγκου. Οι νανοαισθητήρες παρέχουν τόσο ένα μη επεμβατικό εργαλείο παρακολούθησης των ούρων όσο και έναν απεικονιστή για τον εντοπισμό της μετάστασης όγκου και την αξιολόγηση της απόκρισης στη θεραπεία.

Τα διαγνωστικά νανοσωματίδια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της υποτροπής του όγκου μετά τη θεραπεία ή για τη διενέργεια συστηματικών εξετάσεων καρκίνου.

Οι περισσότερες από τις εξετάσεις που χρησιμοποιούν οι γιατροί για τη διάγνωση του καρκίνου – όπως μαστογραφία, κολονοσκόπηση και αξονική τομογραφία – βασίζονται στην απεικόνιση. Πιο πρόσφατα, οι ερευνητές έχουν επίσης αναπτύξει μοριακά διαγνωστικά που μπορούν να ανιχνεύσουν συγκεκριμένα καρκινικά μόρια που κυκλοφορούν σε σωματικά υγρά όπως το αίμα ή τα ούρα.

Οι μηχανικοί του MIT δημιούργησαν τώρα ένα νέο διαγνωστικό νανοσωματιδίων που συνδυάζει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά: Μπορεί να αποκαλύψει την παρουσία καρκινικών πρωτεϊνών μέσω ενός τεστ ούρων και λειτουργεί απεικονιστικά, επισημαίνοντας τη θέση του όγκου. Κατ ‘αρχήν, αυτό το διαγνωστικό τεστ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση του καρκίνου οπουδήποτε στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των όγκων που έχουν μετασταθεί από τις αρχικές τους θέσεις.

«Πρόκειται για έναν πολύ ευρύ αισθητήρα που προορίζεται να ανταποκριθεί τόσο στους πρωτογενείς όγκους όσο και στις μεταστάσεις τους.», λέει η Sangeeta Bhatia, καθηγήτρια στο τμήμα Technology and Electrical Engineering and Computer Science στο MIT και μέλος του Koch Institute for Integrative Cancer Research του MIT.

Σε μια νέα μελέτη, η Bhatia και οι συνεργάτες της έδειξαν ότι η νέα μέθοδος διάγνωσης με νανοσωματίδια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της εξέλιξης του καρκίνου του παχέος εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης μεταστατικών όγκων στον πνεύμονα και στο ήπαρ. Τελικά, ελπίζουν ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ρουτίνα τεστ καρκίνου που θα μπορούσε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Eντελώς νέα προσέγγιση με θεραπευτικές επιπτώσεις για όλους τους τύπους ιογενών νόσων

Νανοσωματίδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας θεραπείας covid-19 σύμφωνα με έρευνα

Φως ελπίδας τα νανοσωματίδια για όσους πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Eπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Εθνικό Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής στο Μιλάνο ανακάλυψαν έναν τρόπο περιορισμού της δραστηριότητας μιας ομάδας κυττάρων που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απελευθερώσει άλλα ανοσοκύτταρα για να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους.

Γονική άδεια : Περιορισμένο προνόμιο στους κατοίκους των ΗΠΑ

Γονική άδεια : Η άδεια για λόγους υγείας η απόκτησης παιδιού δίνεται στις ΗΠΑ, αρκετά περιορισμένη και με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες που θα την λάβουν θα βρίσκονται υπό το πρίσμα ορισμένων προυποθέσεων.

Νέα γονιδιακή θεραπεία στη μάχη κατά του καρκίνου in vitro

Καρκίνος: Η θεραπεία είναι ένα μηχανικό μόριο, που ονομάζεται MS21, που προκαλεί την υποβάθμιση του AKT, ενός ενζύμου δηλαδή που είναι υπερβολικά ενεργό σε πολλούς τύπους καρκίνου. Η εν λόγω μελέτη έδειξε στοιχεία ότι η φαρμακολογική αποδόμηση του AKT γονιδίου είναι μια βιώσιμη θεραπεία για καρκίνους με μεταλλάξεις σε ορισμένα γονίδια.

Η σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας/νόσου και καρδιακής προσβολής

Καρδιά Κατάθλιψη: Μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Network Open αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη καρδιακή κατάσταση που σχετίζεται με το άγχος και αφορά μια συναισθηματικά προκαλούμενη αποδυνάμωση της αριστερής κοιλίας της καρδιάς λόγω στρες. 

Ο καφές θα μπορούσε να δράσει προληπτικά κατά της αρρυθμίας σύμφωνα με νέα μελέτη

Καφές Καρδιά: Έρευνα του Πανεπιστημίου UC του San Francisco δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία. Στην πραγματικότητα, κάθε επιπλέον ημερήσιο φλιτζάνι καφέ συσχετίστηκε με 3% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμίας, κολπικής μαρμαρυγής, πρόωρων κοιλιακών συστολών ή άλλων κοινών καρδιακών παθήσεων, αναφέρουν οι ερευνητές.

Το εμβόλιο Johnson & Johnson μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των παραλλαγών COVID-19

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη του Landau δεν μίλησε για την πλήρη φύση της ανοσολογικής προστασίας Αναφέρθηκε σε πρόσθετα δεδομένα της εταιρείας που αποδεικνύουν ότι ένα εμβόλιο COVID-19 με μία δόση Johnson & Johnson "δημιούργησε ισχυρή, επίμονη δραστηριότητα έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta και άλλων πολύ διαδεδομένων ιών SARS-CoV-2."