Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Καρκίνος Διάγνωση: Νέα μη επεμβατική μέθοδος διάγνωσης του καρκίνου με νανοσωματίδια

Καρκίνος Διάγνωση: Νέα μη επεμβατική μέθοδος διάγνωσης του καρκίνου με νανοσωματίδια

Καρκίνος Διάγνωση: Οι πολυτροπικοί νανοαισθητήρες έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν και να ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά του μικροπεριβάλλοντος του καρκικνικού όγκου. Οι νανοαισθητήρες παρέχουν τόσο ένα μη επεμβατικό εργαλείο εξέτασης των ούρων όσο και έναν απεικονιστή για τον εντοπισμό της μετάστασης του όγκου και την αξιολόγηση της απόκρισης στη θεραπεία.

Μια ομάδα επιστημόνων από το ΜΙΤ ανέπτυξαν μια καινοτόμο μη επεμβατική μέθοδο νανοσωματιδίων για την ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων και τον εντοπισμό της θέσης τους στο σώμα.

Οι πολυτροπικοί νανοαισθητήρες έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν και να ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά του μικροπεριβάλλοντος του καρκικνικού όγκου. Οι νανοαισθητήρες παρέχουν τόσο ένα μη επεμβατικό εργαλείο παρακολούθησης των ούρων όσο και έναν απεικονιστή για τον εντοπισμό της μετάστασης όγκου και την αξιολόγηση της απόκρισης στη θεραπεία.

Τα διαγνωστικά νανοσωματίδια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της υποτροπής του όγκου μετά τη θεραπεία ή για τη διενέργεια συστηματικών εξετάσεων καρκίνου.

Οι περισσότερες από τις εξετάσεις που χρησιμοποιούν οι γιατροί για τη διάγνωση του καρκίνου – όπως μαστογραφία, κολονοσκόπηση και αξονική τομογραφία – βασίζονται στην απεικόνιση. Πιο πρόσφατα, οι ερευνητές έχουν επίσης αναπτύξει μοριακά διαγνωστικά που μπορούν να ανιχνεύσουν συγκεκριμένα καρκινικά μόρια που κυκλοφορούν σε σωματικά υγρά όπως το αίμα ή τα ούρα.

Οι μηχανικοί του MIT δημιούργησαν τώρα ένα νέο διαγνωστικό νανοσωματιδίων που συνδυάζει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά: Μπορεί να αποκαλύψει την παρουσία καρκινικών πρωτεϊνών μέσω ενός τεστ ούρων και λειτουργεί απεικονιστικά, επισημαίνοντας τη θέση του όγκου. Κατ ‘αρχήν, αυτό το διαγνωστικό τεστ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση του καρκίνου οπουδήποτε στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των όγκων που έχουν μετασταθεί από τις αρχικές τους θέσεις.

«Πρόκειται για έναν πολύ ευρύ αισθητήρα που προορίζεται να ανταποκριθεί τόσο στους πρωτογενείς όγκους όσο και στις μεταστάσεις τους.», λέει η Sangeeta Bhatia, καθηγήτρια στο τμήμα Technology and Electrical Engineering and Computer Science στο MIT και μέλος του Koch Institute for Integrative Cancer Research του MIT.

Σε μια νέα μελέτη, η Bhatia και οι συνεργάτες της έδειξαν ότι η νέα μέθοδος διάγνωσης με νανοσωματίδια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της εξέλιξης του καρκίνου του παχέος εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης μεταστατικών όγκων στον πνεύμονα και στο ήπαρ. Τελικά, ελπίζουν ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ρουτίνα τεστ καρκίνου που θα μπορούσε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Eντελώς νέα προσέγγιση με θεραπευτικές επιπτώσεις για όλους τους τύπους ιογενών νόσων

Νανοσωματίδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας θεραπείας covid-19 σύμφωνα με έρευνα

Φως ελπίδας τα νανοσωματίδια για όσους πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 Βασικές συμβουλές για να διατηρήσετε την όρασή σας σε πολύ καλό επίπεδο

Όραση συμβουλές: Η διατήρηση της βέλτιστης όρασης είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευημερία και την ποιότητα ζωής. Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την όρασή σας

Πώς η έλλειψη της Β12 συνδέεται με τον διαβήτη;

Βιταμίνη Β12: Η βιταμίνη Β12, γνωστή και ως κοβαλαμίνη, παίζει αρκετούς ρόλους στο σώμα που μπορεί να επηρεάσει τον διαβήτη, τόσο τύπου 1 όσο και τύπου 2, αν και οι ακριβείς μηχανισμοί βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα.

Πώς μπορώ να αποτρέψω την αρθρίτιδα;

Αρθρίτιδα αντιμετώπιση: Η αρθρίτιδα περιλαμβάνει μια σειρά καταστάσεων που επηρεάζουν τις αρθρώσεις, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία, πρήξιμο και μειωμένο εύρος κίνησης. Ενώ ορισμένες μορφές αρθρίτιδας,

Μια σε βάθος ματιά σε μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή

Σύνδρομο Evans: Το σύνδρομο Evans είναι μια σπάνια και σύνθετη αυτοάνοση διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ταυτόχρονη ή διαδοχική εμφάνιση αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας (AIHA) και ανοσοθρομβοπενίας (ITP).

Μελέτη δεν διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 ή τον εμβολιασμό στην αρχή της εγκυμοσύνης

Ως εκ τούτου, λένε ότι ούτε η μόλυνση από τον COVID-19 ούτε ο εμβολιασμός κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης συνδέθηκαν με συγγενείς ανωμαλίες. Δεν φάνηκε, επίσης, να υπάρχει αξιοσημείωτη διακύμανση στον κίνδυνο σύμφωνα με τις παραλλαγές του ιού, αν και απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες για την παροχή πιο ισχυρών στοιχείων.

Close Icon