Επιστημονικά Νέα

Η κοιλιοκάκη δύσκολα πλέον μένει αδιάγνωστη

Η κοιλιοκάκη δύσκολα πλέον μένει αδιάγνωστη
Μειώνεται ο αριθμός των ατόμων στις ΗΠΑ που πάσχουν από κοιλιοκάκη, η οποία δεν έχει διαγνωστεί σύμφωνα με νέα μελέτη, η οποία επισημαίνει επίσης ότι το πραγματικό ποσοστό των ατόμων με κοιλιοκάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει αλλάξει από το 2009. “Ο συνολικός επιπολασμός είναι σταθερός” είπε στο Reuters Health ο Δρ Joseph Murray, γαστρεντερολόγος […]

Μειώνεται ο αριθμός των ατόμων στις ΗΠΑ που πάσχουν από κοιλιοκάκη, η οποία δεν έχει διαγνωστεί σύμφωνα με νέα μελέτη, η οποία επισημαίνει επίσης ότι το πραγματικό ποσοστό των ατόμων με κοιλιοκάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει αλλάξει από το 2009. “Ο συνολικός επιπολασμός είναι σταθερός” είπε στο Reuters Health ο Δρ Joseph Murray, γαστρεντερολόγος στη Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα.

Για την παιδική ασθένεια κοιλιοκάκη θα πρέπει να ελέγχονται οι ασθενείς με εργαστηριακές εξετάσεις γιατί η ευαισθησία στη γλουτένη μπορεί να προκαλείται από ανοσολογική απόκριση διαπιστώνει η μελέτη. «Αν κοιτάξει κανείς το ποσοστό που διαγιγνώσκονται σε σχέση με τις αδιάγνωστες περιπτώσεις θα δει ότι έχει αυξηθεί δραματικά. Εάν πάτε  έξι χρόνια πίσω, θα δείτε ότι οι περισσότεροι ασθενείς ήταν αδιάγνωστοι, με ποσοστό 1 στις 5 περιπτώσεις» δήλωσε ο Murray και πρόσθεσε: «Αυτή η αύξηση στα  ποσοστά διάγνωσης θα μπορούσε να είναι μια αντανάκλαση της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης της κοιλιοκάκης,”.

Η κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που επηρεάζει περίπου 1 στα 100 άτομα στις ΗΠΑ. Τα άτομα με κοιλιοκάκη πρέπει να αποφεύγουν τα τρόφιμα που περιέχουν την πρωτεΐνη γλουτένη από σιτάρι, κριθάρι ή σίκαλη. Διαφορετικά, το ανοσοποιητικό τους σύστημα επιτίθεται τα έντερά τους, με αποτέλεσμα τον υποσιτισμό και μια σειρά από άλλα προβλήματα.