Επιστημονικά Νέα

Health2047: Διαμορφώνει και επενδύει στη RecoverX για τεχνολογίες επαυξημένης νοημοσύνης

Health2047: Διαμορφώνει και επενδύει στη RecoverX για τεχνολογίες επαυξημένης νοημοσύνης

Health2047: Η εταιρεία επενδύει στη RecoverX, που χρησιμοποιεί επαυξημένη νοημοσύνη για την αναβάθμιση των ιατρικών διαδικασιών, αλλά και την αποδοτικότερη αρχειοθέτηση των ιατρικών δεδομένων.

Η Health2047 Inc. είναι θυγατρική της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (AMA) με έδρα τη Silicon Valley. Βοήθησε τόσο στη διαμόρφωση όσο και στην επένδυση της RecoverX. Πρόκειται για μια νεοσύστατη εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογίες επαυξημένης νοημοσύνης με βάση την τεκμηριωμένη ιατρική (EBM) για την υποστήριξη και τον εμπλουτισμό λήψης αποφάσεων από γιατρούς. Η RecoverX παρέχει τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα και προτάσεις επόμενης βέλτιστης δράσης για υποστήριξη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο και περιβάλλον. Λαμβάνει σήματα από κλινικά διαγράμματα, συνομιλίες ασθενών και αποτελέσματα δοκιμών. Η πλατφόρμα της εταιρείας αυξάνει την ικανότητα των γιατρών να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς τους.

Η σημασία του εγχειρήματος

Σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Ιατρικής, ένα διαγνωστικό σφάλμα πιθανότατα θα επηρεάσει την υγεία κάθε ανθρώπου, μερικές φορές με φοβερές συνέπειες. Μια καθυστερημένη ή λανθασμένη διάγνωση εμφανίζεται έως και στο 15% των περιπτώσεων. Επιπλέον, τα διαγνωστικά σφάλματα είναι τα πιο ακριβά ιατρικά λάθη, με το συνολικό κόστος για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ να εκτιμάται μεταξύ 250 και 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.  Οι γιατροί σήμερα αντιμετωπίζουν μυριάδες προκλήσεις στη φροντίδα των ασθενών. Ορισμένες από αυτές είναι και οι ακόλουθες:

  • Συνεχώς αυξανόμενο σύνολο ιατρικών γνώσεων που είναι φυσικά αδύνατο να παραμείνει επίκαιρο
  • Περιορισμένος χρόνος με κάθε ασθενή
  • Υψηλό γνωστικό φορτίο

 

Φυσικά όλες αυτές οι προκλήσεις δυσχεραίνουν την παροχή ποιοτικής ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς, με τρόπο συνοπτικό αλλά και περιεκτικό.

 

Η RecoverX επιδιώκει να γεφυρώσει αυτό το χάσμα γνώσεων, επιλύοντας κρίσιμες γνωστικές και οικονομικές προκλήσεις στο μέτωπο της υγειονομικής περίθαλψης. Το πετυχαίνει αυξάνοντας την αποδοτικότητα λήψης αποφάσεων, μειώνοντας τη σπατάλη πόρων και βελτιώνοντας τόσο τα αποτελέσματα των ασθενών όσο και την εμπειρία του γιατρού. Η εταιρεία μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο ασκούν την επιστήμη τους οι γιατροί, μεταβαίνοντας από το παρόν που βασίζεται στον άνθρωπο, σε ένα μέλλον βασισμένο σε τεκμηριωμένα, ενισχυμένο με AI. Η RecoverX αξιοποιεί ισχυρά και εξαιρετικά επιμελημένα δεδομένα για να τροφοδοτήσει την τεχνολογία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μέλλον της ρομποτικής μέσα από το Kar-go Delivery Bot

Ιατρικές Βεβαιώσεις: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ

AI & μουσική: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της μουσικής

Η Boston Scientific αγόρασε την Devoro Medical μετά την κοινή τους πορεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε περισσότερα παιδιά με κακή υγεία παγκοσμίως

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Είναι επιτακτική ανάγκη τα παιδιά να ενθαρρύνονται να κάνουν καθημερινή σωματική δραστηριότητα για να χτίσουν και να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Αλλαγές στην περίοδο μετά τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Covid19: Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διεξάγει μια μεγάλη μελέτη σε περισσότερες από 60.000 γυναίκες ηλικίας 12-80 ετών στη Νορβηγία για να διερευνήσει οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και των διαφορετικών τύπων αλλαγών της περιόδου.

Πώς οι αλλαγές στον τρόπο ζωής επηρεάζουν την αντίσταση στην ινσουλίνη;

Αντίσταση στην ινσουλίνη: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, ιδιαίτερα η διατροφή, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην πρόληψη, τη θεραπεία και ακόμη και την αναστροφή του διαβήτη τύπου 2.

Μελέτη νευροαπεικόνισης αποκαλύπτει διαφορές που σχετίζονται με την κόπωση ανά ηλικία και φύλο

Μελέτη νευροαπεικόνισης: Για να μελετήσουν τη σχέση μεταξύ ηλικίας και κόπωσης, οι ερευνητές του Ιδρύματος Kessler πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη χρησιμοποιώντας δεδομένα νευροαπεικόνισης και αυτοαναφοράς.

Παίζει ρόλο ο δείκτης μάζας σώματος για την ενέργειά μας;

ΔΜΣ: Παρόλο που οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι είχαν χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας, οι δείκτες υγείας της καρδιάς τους, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, ήταν πολύ καλοί.

Πώς συνδέεται το σύνδρομο Prader-Willi με τις διαταραχές του ύπνου;

Σύνδρομο Prader-Willi: Προκαλείται από την απώλεια ή την εξασθένηση των πατρικών γονιδίων στο χρωμόσωμα 15 και χαρακτηρίζεται από πολλαπλές αναπτυξιακές, ενδοκρινικές (ορμονικές) και μεταβολικές βλάβες.