Επιστημονικά Νέα

Ευλογιά πιθήκων: Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν την έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας του Mpox τον Ιανουάριο

Ευλογιά πιθήκων: Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν την έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας του Mpox τον Ιανουάριο

Ευλογιά πιθήκων: Περισσότεροι από 29.000 Αμερικανοί προσβλήθηκαν από τον ιό και 17 πέθαναν κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος.

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων (Mpox) έχουν μειωθεί σημαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωθώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να σχεδιάσει να μην ανανεώσει τον χαρακτηρισμό έκτακτης ανάγκης για τον ιό όταν λήξει στα τέλη του επόμενου μήνα.

Μειώνονται τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

«Δεδομένου του μικρού αριθμού κρουσμάτων σήμερα, το HHS δεν αναμένει ότι θα χρειαστεί να ανανεώσει την κήρυξη έκτακτης ανάγκης όταν λήξει στις 31 Ιανουαρίου 2023», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra σε δελτίο τύπου του πρακτορείου. «Αλλά δεν θα ξεκολλήσουμε το πόδι μας — θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις τάσεις των κρουσμάτων και να ενθαρρύνουμε όλα τα άτομα που κινδυνεύουν να κάνουν δωρεάν εμβόλιο».

Περισσότεροι από 29.000 Αμερικανοί προσβλήθηκαν από τον ιό και 17 πέθαναν κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας που ξεκίνησε στις αρχές του έτους, ανέφερε το Associated Press. Η κυβέρνηση κήρυξε για πρώτη φορά κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία τον Αύγουστο, αναθέτοντας σε δύο ανώτατους αξιωματούχους να διαχειριστούν την επιδημία του ιού, η οποία εμφανιζόταν κυρίως σε άνδρες που έκαναν σεξ με μολυσμένους άνδρες. Αυτοί οι αξιωματούχοι είναι ο Robert Fenton, ο οποίος ηγήθηκε επίσης της προσπάθειας εμβολιασμού της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης κατά του COVID-19, και ο Demetre Daskalakis, M.D., από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Μετά από καθυστερήσεις στις δοκιμές και στην κυκλοφορία του εμβολίου, το εμβόλιο δύο δόσεων Jynneos έγινε πιο διαθέσιμο σε όλη τη χώρα και τα κρούσματα μειώθηκαν. Το Mpox προηγουμένως ονομαζόταν monkeypox, αλλά μετονομάστηκε τον Νοέμβριο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εν μέσω ανησυχιών ότι το όνομα μπορεί να είναι μεροληπτικό και ρατσιστικό, ανέφερε το AP.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να τερματίσουν την έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας για την ευλογιά των πιθήκων τον Ιανουάριο

Ο ΠΟΥ άλλαξε το όνομα της ευλογιάς των πιθήκων

Μελέτη μοντελοποίησης του εμβολίου της ευλογιάς των πιθήκων παρέχει χάρτη πορείας για τον εμβολιασμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού.

Πρόβλεψη άνοιας με χρήση χαρακτηριστικών νευρωνικών δικτύων

Άνοια: Η ήπια γνωστική εξασθένηση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα της νόσου του Αλτσχάιμερ, της νόσου των εγκεφαλικών μικρών αγγείων, της άνοιας με σώματα Lewy ή άλλων νευρογνωστικών διαταραχών.

Πειραματικό εμβόλιο για τον θανατηφόρο ιό Marburg προστατεύει από τη μόλυνση με μία μόνο δόση

Το πειραματικό εμβόλιο, εν τω μεταξύ, το οποίο μελετάται στο εργαστήριο του Hunegnaw και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών, θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση πολλαπλών στόχων - ένα εμβόλιο για περιοχές που κινδυνεύουν από επιδημίες Μάρμπουργκ και την ανάπτυξη εμβολίου σε περίπτωση που ο ιός χρησιμοποιηθεί σε μια πράξη βιοτρομοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι εστιάζουν πιο πολύ σε άμεσους παρά σε μακροπρόθεσμους στόχους υγείας

Εργαζόμενοι:  Είναι πιο αποφασισμένοι να εργαστούν για τους άμεσους στόχους υγείας τους, όπως ο πόνος στην πλάτη ή στις αρθρώσεις, παρά μακροπρόθεσμους στόχους υγείας, όπως η διαχείριση του διαβήτη ή της υπέρτασης.

Μικρή μελέτη δείχνει ότι το αντιελονοσιακό μονοκλωνικό αντίσωμα υπόσχεται την πρόληψη της ελονοσίας

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να διερευνηθεί κατά πόσον το CIS43LS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μακροχρόνια προστασία και για να καθοριστεί η βέλτιστη δοσολογία στα παιδιά της Αφρικής. Επιπλέον, η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να αξιολογήσει κατά πόσον τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την προστασία των εγκύων γυναικών.