Σεξουαλική Υγεία

Ευλογιά πιθήκων σεξ: Η νέα επιδημία ασκεί τεράστια πίεση στις σεξουαλικές κλινικές

Ευλογιά πιθήκων σεξ: Η νέα επιδημία ασκεί τεράστια πίεση στις σεξουαλικές κλινικές

Ευλογιά πιθήκων σεξ: Η ασθένεια, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πιθήκους, μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω στενής σωματικής επαφής, η οποία φυσικά συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές της σεξουαλικής επαφής.

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πρόσβαση σε υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας και πρέπει να σταματήσει να καθιερωθεί στην Ευρώπη, προειδοποιούν οι ειδικοί. Η Δρ. Claire Dewsnap, πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης για τη Σεξουαλική Υγεία και τον HIV, είπε ότι το προσωπικό της κλινικής ήταν ήδη υπό σημαντική πίεση πριν από την επιδημία, η οποία έφτασε τα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο χθες. “Ήδη διευρύνει το εργατικό δυναμικό και θα έχει τεράστιο αντίκτυπο εάν το προσωπικό χρειαστεί να απομονωθεί αφού έρθει σε στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί. Όσον αφορά τη μόλυνση και τις συνέπειές της για τα άτομα, δεν ανησυχώ τόσο πολύ. Αλλά ανησυχώ για την ικανότητά μας να διατηρούμε καλές υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας και πρόσβαση για όλους, ενώ παράλληλα διαχειριζόμαστε αυτή τη νέα μόλυνση”, ανέφερε.

Πώς σχετίζεται η ευλογιά των πιθήκων με το σεξ;

Η ασθένεια, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πιθήκους, μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω στενής σωματικής επαφής, η οποία φυσικά συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές της σεξουαλικής επαφής. Εννέα άλλες χώρες εκτός της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής αναφέρουν επίσης κρούσματα, ενώ υπάρχει πλέον ύποπτο κρούσμα και στην Ελλάδα. Ο καθηγητής Sir Peter Horby, διευθυντής του Ινστιτούτου Πανδημικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε: “Το σημαντικό είναι ότι διακόπτουμε τη μετάδοση και αυτό δεν καθιερώνεται στον ανθρώπινο πληθυσμό στην Ευρώπη”.

Ο Sir Peter πρόσθεσε: “Μεταδίδεται μέσω στενής επαφής ανθρώπου με άτομο και, στο παρελθόν, δεν το έχουμε δει να είναι πολύ μολυσματικό. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο στοιχείο σεξουαλικής μετάδοσης, ίσως μόνο με την πολύ στενή επαφή μεταξύ των ανθρώπων και τις δερματικές βλάβες, επειδή ένα μεγάλο ποσοστό των σημερινών περιπτώσεων ανιχνεύεται σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες. Είναι πολύ σημαντικό εάν οι άνθρωποι έχουν ασυνήθιστες δερματικές βλάβες να αναζητήσουν γρήγορα την προσοχή ώστε να μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αφρικανοί επιστήμονες μπερδεμένοι από κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Κεφαλονιά - Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα 

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς πιθήκων στην Αυστραλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.