ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ευλογιά πιθήκων: 2 άτομα διαγνώστηκαν με ευλογιά πιθήκων στο Λονδίνο

Ευλογιά πιθήκων: 2 άτομα διαγνώστηκαν με ευλογιά πιθήκων στο Λονδίνο

Ευλογιά πιθήκων: Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι διερευνούν τώρα πού και πώς απέκτησαν τη μόλυνση τα τελευταία κρούσματα. Επιβεβαίωσαν, επίσης, με άτομα που μπορεί να είχαν στενή επαφή με τα δύο άτομα και δόθηκαν συμβουλές υγείας. 

Δύο άνθρωποι διαγνώστηκαν με ευλογιά πιθήκων στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA). Το ζευγάρι ζει στο ίδιο νοικοκυριό και δεν συνδέονται με άλλο άτομο που διαγνώστηκε με τη νόσο στην Αγγλία νωρίτερα αυτό το μήνα. Η ιογενής λοίμωξη είναι παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά και συνήθως προκαλεί ήπια ασθένεια, με τους περισσότερους ανθρώπους να αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ένα από τα πιο πρόσφατα άτομα που βρέθηκαν θετικά νοσηλεύεται στη μονάδα ειδικών μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο St Mary’s, Imperial College Healthcare NHS Trust στο Λονδίνο. Ωστόσο, το άλλο άτομο βρίσκεται σε απομόνωση και δεν χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη, ανέφερε το UKHSA.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι διερευνούν τώρα πού και πώς απέκτησαν τη μόλυνση τα τελευταία κρούσματα. Επιβεβαίωσαν, επίσης, με άτομα που μπορεί να είχαν στενή επαφή με τα δύο άτομα και δόθηκαν συμβουλές υγείας. Ο διευθυντής κλινικών και αναδυόμενων λοιμώξεων στο UKHSA, Δρ Κόλιν Μπράουν, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η μόλυνση “δεν εξαπλώνεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων και απαιτεί στενή προσωπική επαφή” με κάποιον που έχει συμπτώματα. “Ο συνολικός κίνδυνος για το ευρύ κοινό παραμένει πολύ χαμηλός”, πρόσθεσε. Η περίπτωση που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ήταν ένα άτομο με πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού από τη Νιγηρία, όπου πιστεύεται ότι είχε προσβληθεί από τη μόλυνση. Εκείνη την εποχή, το άτομο λέγεται ότι λάμβανε περίθαλψη στη μονάδα μολυσματικών ασθενειών στο Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust στο Λονδίνο.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα αρχικά συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων περιλαμβάνουν:

  • πυρετό,
  • πονοκέφαλο,
  • μυϊκούς πόνους,
  • οσφυαλγία,
  • πρησμένους λεμφαδένες,
  • ρίγη και εξάντληση, σύμφωνα με το UKHSA.

Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί εξάνθημα, το οποίο αλλάζει και περνά από διαφορετικά στάδια πριν σχηματίσει σημάδια χώρας, τα οποία αργότερα πέφτουν. Σύμφωνα με το NHS, μεταδίδεται κυρίως από άγρια ​​ζώα σε περιοχές της δυτικής ή κεντρικής Αφρικής και ο κίνδυνος αλίευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ χαμηλός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλια: 200 και πλέον χρόνια σκεπτικισμού

Κρούσμα πανώλης σε νοσοκομείο των ΗΠΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ο εμβολιασμός αποτελεί διαχρονικά την πιο αξιόπιστη και ασφαλή λύση για την υγεία

ΣΦΕΕ καμπάνια Π.Ο.Υ.: Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατά κύριο λόγο νεαροί Ασιάτες χρήστες αερίων γέλιου εμφανίζουν νευρολογικές παρενέργειες, δείχνει η σειρά περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Οι κατασκευαστές και οι πωλητές μονοξειδίου του αζώτου θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την προφανή αύξηση της ζημίας μέσω της εφαρμογής πολιτικής ή/και της νομοθεσίας». Από τότε που έγινε αποδεκτή αυτή η έρευνα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να απαγορεύσει τις λιανικές πωλήσεις οξειδίου του αζώτου.

Διαβήτης τύπου 2: Πώς μπορεί να προσφέρει οφέλη η απογευματινή άσκηση

Διαβήτης τύπου 2: Οι γιατροί έχουν από καιρό εξυμνήσει τα οφέλη της άσκησης για να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να διαχειριστούν τη χρόνια νόσο και να μειώσουν τον κίνδυνο επιπλοκών στην υγεία τους. 

Οι καρδιολογικές εταιρείες του Η.Β εκδίδουν κοινή δήλωση πολιτικής για την εξάλειψη των απαράδεκτων συμπεριφορών στην ειδικότητα

Ο Δρ. Christian Fielder Camm, Πρόεδρος της Βρετανικής  Ένωσης  Νέων Καρδιολόγων BJCA, προσθέτει, «Η επιζήμια επίδραση της ακατάλληλης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας μπορεί να είναι βαθιά και όλοι όσοι ασχολούνται με την καρδιολογία και την καρδιαγγειακή ιατρική του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα».

Πώς τα μικροπλαστικά επηρεάζουν την υγεία των θαλάσσιων πτηνών;

Ρύπανση μικροπλαστικά: Η μικροπλαστική ρύπανση προκαλεί αλλαγές στα μικροβιώματα του εντέρου των άγριων θαλάσσιων πτηνών, κάτι που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προειδοποιητικό σημάδι για τον άνθρωπο.