Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ευλογιά πιθήκων: 2 άτομα διαγνώστηκαν με ευλογιά πιθήκων στο Λονδίνο

Ευλογιά πιθήκων: 2 άτομα διαγνώστηκαν με ευλογιά πιθήκων στο Λονδίνο

Ευλογιά πιθήκων: Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι διερευνούν τώρα πού και πώς απέκτησαν τη μόλυνση τα τελευταία κρούσματα. Επιβεβαίωσαν, επίσης, με άτομα που μπορεί να είχαν στενή επαφή με τα δύο άτομα και δόθηκαν συμβουλές υγείας. 

Δύο άνθρωποι διαγνώστηκαν με ευλογιά πιθήκων στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA). Το ζευγάρι ζει στο ίδιο νοικοκυριό και δεν συνδέονται με άλλο άτομο που διαγνώστηκε με τη νόσο στην Αγγλία νωρίτερα αυτό το μήνα. Η ιογενής λοίμωξη είναι παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά και συνήθως προκαλεί ήπια ασθένεια, με τους περισσότερους ανθρώπους να αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ένα από τα πιο πρόσφατα άτομα που βρέθηκαν θετικά νοσηλεύεται στη μονάδα ειδικών μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο St Mary’s, Imperial College Healthcare NHS Trust στο Λονδίνο. Ωστόσο, το άλλο άτομο βρίσκεται σε απομόνωση και δεν χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη, ανέφερε το UKHSA.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι διερευνούν τώρα πού και πώς απέκτησαν τη μόλυνση τα τελευταία κρούσματα. Επιβεβαίωσαν, επίσης, με άτομα που μπορεί να είχαν στενή επαφή με τα δύο άτομα και δόθηκαν συμβουλές υγείας. Ο διευθυντής κλινικών και αναδυόμενων λοιμώξεων στο UKHSA, Δρ Κόλιν Μπράουν, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η μόλυνση “δεν εξαπλώνεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων και απαιτεί στενή προσωπική επαφή” με κάποιον που έχει συμπτώματα. “Ο συνολικός κίνδυνος για το ευρύ κοινό παραμένει πολύ χαμηλός”, πρόσθεσε. Η περίπτωση που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ήταν ένα άτομο με πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού από τη Νιγηρία, όπου πιστεύεται ότι είχε προσβληθεί από τη μόλυνση. Εκείνη την εποχή, το άτομο λέγεται ότι λάμβανε περίθαλψη στη μονάδα μολυσματικών ασθενειών στο Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust στο Λονδίνο.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα αρχικά συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων περιλαμβάνουν:

  • πυρετό,
  • πονοκέφαλο,
  • μυϊκούς πόνους,
  • οσφυαλγία,
  • πρησμένους λεμφαδένες,
  • ρίγη και εξάντληση, σύμφωνα με το UKHSA.

Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί εξάνθημα, το οποίο αλλάζει και περνά από διαφορετικά στάδια πριν σχηματίσει σημάδια χώρας, τα οποία αργότερα πέφτουν. Σύμφωνα με το NHS, μεταδίδεται κυρίως από άγρια ​​ζώα σε περιοχές της δυτικής ή κεντρικής Αφρικής και ο κίνδυνος αλίευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ χαμηλός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλια: 200 και πλέον χρόνια σκεπτικισμού

Κρούσμα πανώλης σε νοσοκομείο των ΗΠΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ο εμβολιασμός αποτελεί διαχρονικά την πιο αξιόπιστη και ασφαλή λύση για την υγεία

ΣΦΕΕ καμπάνια Π.Ο.Υ.: Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προειδοποιητικά σημάδια φραγμένων αρτηριών στα πόδια και τα πόδια τη νύχτα

Φραγμένες αρτηρίες: Τα προειδοποιητικά σημάδια απόφραξης των αρτηριών στα πόδια μπορεί να εκδηλωθούν διαφορετικά κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω μειωμένης ροής αίματος και αλλαγών στη θέση του σώματος.

Ενισχύστε τον εγκέφαλό σας, τις αρθρώσεις, το ανοσοποιητικό με αντιοξειδωτικά, ωμέγα-3, βιταμίνες

Λειτουργικές τροφές: Τα λειτουργικά τρόφιμα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή λόγω της ικανότητάς τους να παρέχουν οφέλη για την υγεία πέρα ​​από τη βασική διατροφή.

Οφθαλμικό σύνδρομο που προκαλείται από τη θερμότητα

Μάτια θερμοκρασία: Το οφθαλμικό σύνδρομο που προκαλείται από τη θερμότητα (HIOS) είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από δυσφορία στα μάτια και βλάβες που προκύπτουν από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Close Icon