Πολιτική Φαρμάκoυ

Ευλογιά πιθήκων εμβόλια:Έρχονται τα πρώτα εμβόλια στα τέλη Ιουνίου

Ευλογιά πιθήκων εμβόλια:Έρχονται τα πρώτα εμβόλια στα τέλη Ιουνίου

Τα πρώτα εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων θα είναι διαθέσιμα στα τέλη Ιουνίου.Χρειάζονται οι  μάσκες προσώπου για την ευλογιά των πιθήκων;

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου γνωστοποίησε πως «οι πρώτες παραδόσεις των εμβολίων γαι την ευλογιά πιθήκων θα ξεκινήσουν να γίνονται στα τέλη Ιουνίου», κάνοντας λόγο για περίπου 900 κρούσματα στην Ε.Ε. και 1.400 παγκοσμίως έως τώρα.

Στέλλα Κυριακίδου

Έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες μαζικές παραγγελίες εμβολίων και παράλληλα  οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών αναφορικά με τον τρόπο μετάδοσης αλλά και προστασίας συνεχώς ανανεώνονται.Η Αρχή Ετοιμότητας και Ανημετώπισης Καταστάσεων Εκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (HERA) σύναψε χθες σύμβαση με την εταιρία Bavarian Nordic για την αγορά 109.090 δόσεων εμβολίων τρίτης γενιάς για την ανπμετώπιση της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων.

  • Τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησαν πως η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αέρα, αλλά μόνο μέσω της κοντινής, πρόσωπο με πρόσωπο, επαφής με ένα μολυσμένο άτομο. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των CDC, Rochelle Walensky είπε όπ η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται μέσω σωματικής επαφής με συμπτωματικούς ασθενείς και αγγίζοντας τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματά τους.

Χρειάζονται οι  μάσκες προσώπου για την ευλογιά των πιθήκων;

Σε μια προσπάθεια να διευκρινίσει εάν χρειάζονται μάσκες προσώπου για να αποφευχθεί η μόλυνση, η επιδημιολόγος εξήγησε ότι ο ιός που προκαλεί το εξάνθημα δεν θα «μείνει στον αέρα» όπως ο κορονοϊός. «Η ασθένεια δεν μεταδίδεται μέσω περιστασιακών συζητήσεων, περνώντας, για παράδειγμα, σε ένα παντοπωλείο ή αγγίζοντας πράγματα όπως πόμολα πόρτας» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ολα τα κρούσματα που έχουμε δει ως σήμερα σε αυτό το ξέσπασμα σχετίζονται με άμεση επαφή». Στην Ελλάδα υπάρχει αυξημένη εγρήγορση για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων. Γι’ αυτόν τον λόγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι  η ενημέρωση για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα, που γίνεται κάθε δεύτερη Πέμπτη, θα αυξηθεί σε μία φορά την εβδομάδα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H ευλογιά των πιθήκων αποτελεί επείγουσα κρίση διεθνούς εμβέλειας;

Πλεύρης στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας: O ψηφιακός μετασχηματισμός βασική προτεραιότητα του "Ελλάδα 2.0"

Πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε σε μέλος του στρατού των ΗΠΑ στη Γερμανική βάση

Στοιχεία για τον σπάνιο ιό της ευλογιάς των πιθήκων που εξαπλώνεται αυτήν τη στιγμή

Η ευλογιά των πιθήκων συνεχίζει να προβληματίζει τους επιστήμονες καθώς εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες

Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι η επόμενη πανδημία, λέει η ειδικός του ΠΟΥ

Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής, Κ. Τριανταφυλλίδης, δίνει το γενετικό προφίλ των ιών της ευλογιάς, ανεμοβλογιάς και ευλογιάς των πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: Απόφαση ΕΕΕ-Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται το εμβόλιο

Το ECDC συνιστά προληπτικό εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες μπορούν να περιοριστούν, δήλωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.

Διάθεση αντιικών χαπιών από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Αντιιικά: Το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών - εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους.

Συνάντηση της PIF με Πλεύρη και Σκέρτσο

Η πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) Greece συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.