Επιστημονικά Νέα

Εργαζόμενοι: Εστιάζουν πιο πολύ σε άμεσους παρά σε μακροπρόθεσμους στόχους υγείας

Εργαζόμενοι: Εστιάζουν πιο πολύ σε άμεσους παρά σε μακροπρόθεσμους στόχους υγείας

Εργαζόμενοι:  Είναι πιο αποφασισμένοι να εργαστούν για τους άμεσους στόχους υγείας τους, όπως ο πόνος στην πλάτη ή στις αρθρώσεις, παρά μακροπρόθεσμους στόχους υγείας, όπως η διαχείριση του διαβήτη ή της υπέρτασης.

Περίπου το 47% των Αμερικανών ενηλίκων έχουν υπέρταση και το 14% έχουν διαβήτη. Ωστόσο, το 12% των ανθρώπων έχουν θέσει ως στόχο τη διαχείριση της αρτηριακής τους πίεσης και το 6% έχουν στόχο να διαχειριστούν τον διαβήτη τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του HealthJoy. Συγκριτικά, περίπου οι μισοί Αμερικανοί έχουν μυοσκελετική πάθηση και το 35% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται για τη διαχείριση του πόνου στην πλάτη ή στις αρθρώσεις. Οι εργαζόμενοι είναι πιο αποφασισμένοι να εργαστούν για τους άμεσους στόχους υγείας τους, όπως ο πόνος στην πλάτη ή στις αρθρώσεις, παρά μακροπρόθεσμους στόχους υγείας, όπως η διαχείριση του διαβήτη ή της υπέρτασης, δείχνει μια νέα έκθεση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από το HealthJoy, μια πλατφόρμα πλοήγησης στον τομέα της υγείας για εργοδότες. Είχε συνολικά 2.534 ερωτηθέντες, όλοι οι εργαζόμενοι των πελατών των εργοδοτών της εταιρείας. Περίπου το 47% των Αμερικανών ενηλίκων έχουν υπέρταση και το 14% έχουν διαβήτη. Ωστόσο, το 12% των ερωτηθέντων έχει θέσει ως στόχο τη διαχείριση της αρτηριακής τους πίεσης και το 6% έχει στόχο τη διαχείριση του διαβήτη, σύμφωνα με την έρευνα. Συγκριτικά, περίπου οι μισοί Αμερικανοί έχουν μυοσκελετική πάθηση και το 35% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται για τη διαχείριση του πόνου στην πλάτη ή στις αρθρώσεις.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις αντιστοιχούν σε 420 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιου κόστους υγειονομικής περίθαλψης, αλλά μόνο το 28% των εργοδοτών έχει μια λύση για την πάθηση. Η υπέρταση ευθύνεται για 131 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιου κόστους υγειονομικής περίθαλψης και ο διαβήτης τύπου 2 αντιπροσωπεύει 327 δισεκατομμύρια δολάρια. Και το 32% των εργοδοτών έχει μια λύση για την υπέρταση και το 33% έχει μια λύση για τον διαβήτη τύπου 2. Αυτό σηματοδοτεί ότι οι εργοδότες πρέπει να έχουν μια «μικτή προσέγγιση» όταν σκέφτονται τα προγράμματα που προσφέρουν στους υπαλλήλους τους, δήλωσε ο Justin Holland, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του HealthJoy.

«Μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχουν μερικά από αυτά τα στοιχεία υψηλού κόστους που θέλουν να αντιμετωπίσουν», είπε σε συνέντευξή του. «Αλλά πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι [οι εργαζόμενοι] έχουν πράγματα ακριβώς μπροστά τους που επηρεάζουν τη ζωή τους. Πώς μπορούμε να φέρουμε αυτή την υγεία ολόκληρου του ανθρώπου στον τρόπο που [οι εργοδότες] χτίζουν αυτά τα σχέδια και διασφαλίζουν ότι έχει απήχηση στους ανθρώπους που πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν;» Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι νεότεροι ενήλικες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους ηλικιωμένους να έχουν στόχους υγείας.

Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων μεταξύ 18 και 35 ετών έχουν στόχο για την υγεία, σε σύγκριση με το 37% των εργαζομένων μεταξύ 46 και 65 ετών. Οι νεότεροι ενήλικες είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν στόχο να βελτιώσουν την ψυχική ευεξία: 80% της Γεν. Οι ενήλικες Z και το 60% των Millennials έχουν αυτόν τον στόχο, σε σύγκριση με το 45% του Gen X και το 30% των Boomers. «Δεν νομίζω ότι αυτό προκαλεί έκπληξη, αλλά σε κάνει να πιστεύεις ότι αν είσαι ηγέτης σε εταιρείες που είναι νεότερες, πρέπει να το γνωρίζεις και να βεβαιωθείς ότι έχεις αυτά τα πράγματα στο σχέδιό σου», είπε ο Holland. είπε. Οι γυναίκες είναι επίσης πιο εστιασμένες στην ψυχική υγεία από τους άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας, ανακάλυψε η έρευνα.

Περίπου το 62% των γυναικών έχουν στόχο να βελτιώσουν την ψυχική τους ευεξία, σε σύγκριση με το 40% των ανδρών. Η έρευνα χρησιμεύει ως «υπενθύμιση» για να έχουν κατά νου οι εργαζόμενοι όταν σχεδιάζουν οφέλη για την υγεία, παρά τα τρέχοντα οικονομικά κλίματα, είπε ο Holland. «Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε, ειδικά το 2023, ότι το κόστος είναι στην πρώτη γραμμή του μυαλού», είπε. «Και θα έπρεπε να είναι για πολλούς λόγους, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι τα επιδόματα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προϋπολογισμός στοιχείων γραμμής μετά τους μισθούς. Ωστόσο, υπάρχει ένα άτομο πίσω από αυτό… Δεν είναι μόνο για τη διατήρηση του κόστους και όχι μόνο για όφελος. Στην πραγματικότητα έχεις έναν άνθρωπο που θέλεις να ευδοκιμήσει και να είναι πιο υγιής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα στατιστικά που αφορούν τις καρδιακές παθήσεις

Βρετανία: Νόμος για πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας προτείνεται στη Βουλή

Παρουσίαση της "Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων"

Dentist Pass: Τι καλύπτει και πότε ανοίγει η πλατφόρμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ελπίδα για τους ασθενείς μετά τη διαπίστωση ότι η βεδολιζουμάμπη είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της χρόνιας θυλακίτιδας (πουγκίτιδας)

Σε μεταγενέστερες έρευνες έχουμε δείξει ότι η βεδολιζουμάμπη βελτιώνει σημαντικά την επούλωση του βλεννογόνου στην θυλακίτιδα πουγκίτιδα. Το vedolizumab είναι διαθέσιμο για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο".

Τι απαραίτητα θα πρέπει να γνωρίζει το κάθε κορίτσι με πρώιμη εμμηναρχή που θέλει στο μέλλον να γίνει μαμά

Οι γυναίκες με πρώιμη εμμηναρχή μπορούν να ενδυναμωθούν από αυτή τη γνώση και τις εναλλακτικές που υπάρχουν χάρη στην επιστήμη η οποία είναι με το μέρος τους.

Η ενίσχυση της αντι-ιικής ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού μπορεί να εξαλείψει τα κύτταρα γήρανσης

"Η έρευνά μας επιτρέπει μια νέα θεραπευτική προσέγγιση για την εξάλειψη των γερασμένων κυττάρων μέσω της ενίσχυσης της αντι-ιικής ανοσολογικής απόκρισης", λέει ο Demehri. "Μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης στον κυτταρομεγαλοϊό ως θεραπεία για την εξάλειψη των γερασμένων κυττάρων σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, η ίνωση και οι εκφυλιστικές ασθένειες".

Η μικροβαρύτητα στο διάστημα μπορεί να αλλάξει τα ανθρώπινα κύτταρα

Διάστημα: Στη μικροβαρύτητα, 37 πρωτεΐνες έδειξαν ότι τα επίπεδα έκφρασης είχαν αυξηθεί κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια μέτρηση σε κύτταρα που εκτέθηκαν στην κανονική βαρύτητα της Γης.