Επιστημονικά Νέα

Έρευνα: Τι συμβαίνει με την ποσότητα της ινσουλίνης;

Έρευνα: Τι συμβαίνει με την ποσότητα της ινσουλίνης;

Έρευνα: Διακύμανση παρατηρείται μεταξύ των υποομάδων, με μερισμό σε 11,2 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω και 20,4 τοις εκατό των νεότερων ατόμων.

Συνολικά, το 16,5 τοις εκατό των χρηστών ινσουλίνης αναφέρουν την ποσότητα ινσουλίνης το περασμένο έτος, σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 18 Οκτωβρίου στο Annals of Internal Medicine.

Ινσουλίνη

Ο Adam Gaffney, M.D., M.P.H., από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης και οι συνεργάτες του εξέτασαν τον επιπολασμό και τις συσχετίσεις της μερίδας της ινσουλίνης χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Έρευνα Εθνικής Συνέντευξης Υγείας του 2021. Ο επιπολασμός της ποσότητας υπολογίστηκε ανά τύπο διαβήτη και σύμφωνα με επτά κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά.

Το δείγμα περιελάμβανε 982 χρήστες ινσουλίνης με διαβήτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 16,5 τοις εκατό των χρηστών ινσουλίνης έβαλαν σε μερίδα ινσουλίνης το περασμένο έτος, που αντιστοιχεί σε 1,3 εκατομμύρια ενήλικες με διαβήτη σε εθνικό επίπεδο. Η καθυστέρηση αγοράς ήταν η πιο κοινή μορφή δελτίων (14,2 τοις εκατό). Η λήψη λιγότερης ποσότητας από ό,τι χρειαζόταν ήταν πιο συχνή μεταξύ εκείνων με διαβήτη τύπου 1 (16,5 τοις εκατό) και λιγότερο συχνή μεταξύ αυτών με διαβήτη τύπου 2 (9,5 τοις εκατό). Διακύμανση στον μερισμό της ινσουλίνης παρατηρήθηκε μεταξύ των υποομάδων. για παράδειγμα, το 11,2 και το 20,4 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω και νεότερων έβαλαν σε μερίδα ινσουλίνης, αντίστοιχα, και η μερίδα αναφέρθηκε από το 10,8, 19,8 και 14,6 τοις εκατό των ατόμων υψηλότερου, μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, αντίστοιχα . Τόσο στις μη προσαρμοσμένες όσο και στις προσαρμοσμένες αναλύσεις, η κατανομή της ινσουλίνης συσχετίστηκε με το αίσθημα υπερέντασης με τις απαιτήσεις της ζωής με διαβήτη (αναλογίες επιπολασμού, 1,55 και 1,48, αντίστοιχα).

«Παρόλο που το δελτίο ήταν πιο συχνό μεταξύ των ανασφάλιστων, ήταν επίσης κοινό μεταξύ των ενηλίκων με ιδιωτική κάλυψη, κάτι που συχνά απαιτεί υψηλότερο επιμερισμό του κόστους από τη δημόσια ασφάλιση», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο με την αντλία ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G¹

Αν η μυρωδιά της αναπνοής σας είναι φρουτώδης ίσως πάσχετε από διαβήτη

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι πιο σκληρός στα κορίτσια παρά στα αγόρια

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί τα άτομα που χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε εξετάσεις αίματος;

Εξετάσεις αίματος: Είναι σημαντικό να συζητήσετε τις ατομικές σας ανάγκες και ανησυχίες υγείας με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να καθορίσετε την καταλληλότερη συχνότητα αιματολογικών εξετάσεων για εσάς.

SARS-CoV-2: Επίμονα ψευδώς θετικά rapid test μπορεί να σχετίζονται με αυτοάνοσο νόσημα - Μελέτη

η παρουσίαση αυτής της συσχέτισης της αυτοανοσίας ή του γυναικείου φύλου με επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να διακρίνουν μεταξύ της διασταυρούμενης ψευδούς θετικότητας και της ανάκαμψης του SARS-CoV-2.

Τι ακριβώς είναι η ουρολοίμωξη και πώς αντιμετωπίζεται;

Ουρολοίμωξη ορισμός: Τα κρούσματα ουρολοίμωξης (ουρολοίμωξη) αυξάνονται. Δυστυχώς, τυχαίνει να είναι ένα από τα πολλά ζητήματα υγείας για τα οποία δεν μιλάμε όλοι – είτε από αμηχανία είτε από ντροπαλότητα.

Κλινικές δοκιμές δοκιμάζουν συνδυαστική θεραπεία με αντισώματα σε ενήλικες με προχωρημένο καρκίνο

"Το CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 είχε διαχειρίσιμο προφίλ ασφάλειας σε ένα ευρύ φάσμα δόσεων και έδειξε πολλά υποσχόμενες αντικαρκινικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα δόσης CS1002 όταν συνδυάστηκε με το CS1003", έγραψαν οι ερευνητές. "Αυτό υποστηρίζει περαιτέρω αξιολόγηση του CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 για τη θεραπεία συμπαγών όγκων."