ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ινσουλίνη: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί τα άτομα που χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης

Ινσουλίνη: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί τα άτομα που χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης

Ινσουλίνη: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ προειδοποιεί τους ασθενείς που χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο σύστημα αντλίας ινσουλίνης ότι μη εξουσιοδοτημένα άτομα θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό και να αλλάξουν την ποσότητα ινσουλίνης που λαμβάνει ένας ασθενής.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ προειδοποιεί τους ασθενείς που χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο σύστημα αντλίας ινσουλίνης ότι μη εξουσιοδοτημένα άτομα θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό και να αλλάξουν την ποσότητα ινσουλίνης που λαμβάνει ένας ασθενής.

Πώς χακάρεται μία αντλία ινσουλίνης

Η αντλία στο κέντρο της ειδοποίησης FDA είναι το σύστημα αντλίας ινσουλίνης της σειράς Medtronic MiniMed 600, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων όπως το MiniMed 630G και το MiniMed 670G. Εξαρτήματα όπως η αντλία ινσουλίνης, ο πομπός συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM), ο μετρητής γλυκόζης αίματος και η συσκευή USB CareLink επικοινωνούν ασύρματα, σημείωσε η FDA. Ένα πρόβλημα εξοπλισμού μπορεί να επιτρέψει σε κάποιον να διαρρήξει και να αναγκάσει την αντλία να χορηγήσει πολύ ή πολύ λίγη ινσουλίνη στον ασθενή.

Για να συμβεί αυτή η παραβίαση της κυβερνοασφάλειας, ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο που βρίσκεται κοντά θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση σε μια αντλία καθώς γίνεται σύζευξη με άλλα στοιχεία του συστήματος. Κανείς δεν έχει αναφέρει ότι αυτό συνέβη, σημείωσε η FDA. “Για να συμβεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ένα κοντινό άτομο εκτός από εσάς ή τον σύντροφό σας θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στην αντλία σας την ίδια στιγμή που η αντλία ζευγαρώνεται με άλλα εξαρτήματα του συστήματος”, δήλωσε η Medtronic σε μια επείγουσα προειδοποίηση. Η εταιρεία τόνισε ότι αυτού του είδους η πρόσβαση «δεν μπορεί να γίνει μέσω Διαδικτύου».

Η Medtronic εξέδωσε την προειδοποίηση για να ενημερώσει τους χρήστες σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο και να κάνει συστάσεις. Η εταιρεία συνεργάζεται με τον FDA για τον εντοπισμό, την επικοινωνία και την πρόληψη αυτού του ζητήματος κυβερνοασφάλειας από το να συμβεί. Ανέφερε ότι οι ασθενείς θα πρέπει να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία “Remote Bolus” στην αντλία τους, η οποία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Επιπλέον, η Medtronic είπε ότι οι ασθενείς θα πρέπει να κάνουν οποιαδήποτε σύνδεση των συσκευών σε μη δημόσιο χώρο.

Οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να αποσυνδέουν τη συσκευή USB από τον υπολογιστή τους όταν δεν χρησιμοποιείται για τη λήψη δεδομένων αντλίας και δεν θα πρέπει ποτέ να επιβεβαιώνουν αιτήματα απομακρυσμένης σύνδεσης ή άλλες ενέργειες εξ αποστάσεως, εκτός εάν τις έχουν ξεκινήσει οι ασθενείς ή οι συνεργάτες φροντίδας, πρόσθεσε η εταιρεία. Ενώ οι ιατρικές συσκευές συνδέονται συχνά με το Διαδίκτυο, τα δίκτυα νοσοκομείων και άλλες συσκευές, αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά ενέχουν πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σημείωσε η FDA. «Οι ιατρικές συσκευές, όπως και άλλα συστήματα υπολογιστών, μπορεί να είναι ευάλωτες σε παραβιάσεις ασφάλειας, επηρεάζοντας δυνητικά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της συσκευής», ανέφερε η προειδοποίηση FDA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο διαβήτης επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς και πλήττει ιδιαίτερα τους ισπανόφωνους, λατινοαμερικανούς ενήλικες, λέει το CDC

Ποια είναι τα αίτια της πάθησης από διαβήτη τύπου 2;

Διαβήτης - Όταν οι κιρκάδιοι ρυθμοί των λιπιδίων πηγαίνουν στραβά

Ο ΠΟΥ παρέχει στυλό ινσουλίνης για τον διαβήτη στα νοσοκομεία της Ουκρανίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Περισσότεροι από 2000 Οδοντίατροι από ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να παρακολουθήσουν το 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις  6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Τομοσύνθεση αντί μαστογραφίας;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος πιο συχνά ανιχνεύσιμος καρκίνος, αφού μία στις οκτώ γυναίκες έχουν πιθανότητα να νοσήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Δείτε τα σημαντικότερα προβλήματα της όρασης

Τα πιο σημαντικά προβλήματα των ματιών είναι η πρεσβυωπία, ο καταρράκτης, η αμετρωπία, το τράχωμα, η oγκοκερκίαση ή τύφλωση των ποταμών (παρασιτική λοίμωξη), το γλαύκωμα, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας.

Biorexia - Η διατροφική διαταραχή που απειλεί τους εφήβους σύμφωνα με Καναδική μελέτη

Η νέα μελέτη είναι μία από τις πρώτες που εξετάζουν τον αντίκτυπο αυτής της δημοφιλούς δίαιτας στην ψυχική υγεία και τα ευρήματά της οδηγούν τους συγγραφείς να ζητήσουν αλλαγή στην προσέγγισή της, καθώς θεωρούν ότι συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία.

Στην Αϊτή επιστρέφει αιφνιδιαστικά η χολέρα, καθώς ο αποκλεισμός συμμοριών προκαλεί έλλειψη πόσιμου νερού

Τα Ηνωμένα Έθνη το 2016 ζήτησαν συγγνώμη για το ξέσπασμα της επιδημίας, χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη. Μια ανεξάρτητη επιτροπή που διορίστηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέδωσε έκθεση το 2011, η οποία δεν προσδιόριζε οριστικά τον τρόπο με τον οποίο εισήχθη η χολέρα στην Αϊτή.

Μείωση ροχαλητού του ύπνου κατά 40%

Ύπνος Ροχαλητό: Τα αποτελέσματα πολυκαταγραφικής μελέτης, που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Μελέτης Διαταραχών του Ύπνου της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη Media Strom, παρουσιάστηκαν στο 12ο Συνέδριο Υπνολογίας, που διεξήχθη μεταξύ 26 & 28 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.