Ρεπορτάζ Υγείας

Ευλογιά των Πιθήκων: Στις ΗΠΑ παρατηρείται γενική μείωση των μολύνσεων από τη νόσο, ενώ ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμβολιαστεί επαρκώς

Ευλογιά των Πιθήκων: Στις ΗΠΑ παρατηρείται γενική μείωση των μολύνσεων από τη νόσο, ενώ ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμβολιαστεί επαρκώς

Το CDC ανοίγει αιτήσεις για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ισότητας εμβολίων στο πλαίσιο του οποίου έχουν διατεθεί 50.000 δόσεις του εμβολίου Jynneos της Bavarian Nordic για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων διανομής.

Ευλογιά των Πιθήκων: Στις ΗΠΑ παρατηρείται μείωση των μολύνσεων από την ευλογιά των πιθήκων ενώ ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμβολιαστεί επαρκώς. Η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για τη μείωση της αύξησης των νέων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων, αλλά ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας εξακολουθεί να παρατηρείται αύξηση των λοιμώξεων.

Είπε, επίσης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου ότι η υπηρεσία λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των φυλετικών και εθνικών ανισοτήτων στη διανομή των εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Σχεδόν 23.000 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν εντοπιστεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η Walensky στους δημοσιογράφους.

“Τις τελευταίες εβδομάδες, με ικανοποίηση βλέπουμε μείωση της αύξησης των νέων κρουσμάτων εδώ και στο εξωτερικό. Υπάρχουν περιοχές των ΗΠΑ όπου ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται”, δήλωσε η ίδια. “Προσεγγίζουμε αυτά τα νέα με συγκρατημένη αισιοδοξία”.

Η φυλετική και εθνοτική σύνθεση της επιδημίας έχει εξελιχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε η Walensky.

Το CDC ανοίγει αιτήσεις για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ισότητας εμβολίων στο πλαίσιο του οποίου έχουν διατεθεί 50.000 δόσεις του εμβολίου Jynneos της Bavarian Nordic για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων διανομής.

Την περασμένη εβδομάδα οι μη ισπανόφωνοι μαύροι άνδρες αντιπροσώπευαν το 38% των αναφερόμενων λοιμώξεων από ευλογιά των πιθήκων και οι ισπανόφωνοι άνδρες αντιπροσώπευαν το 25%.

Μια έντονη αντίθεση σε σχέση με την αρχή της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων, όπου οι μη ισπανόφωνοι λευκοί άνδρες αποτελούσαν τα περισσότερα κρούσματα.

Την περασμένη εβδομάδα οι μη ισπανόφωνοι μαύροι άνδρες αντιπροσώπευαν το 38% των αναφερόμενων λοιμώξεων από ευλογιά των πιθήκων και οι ισπανόφωνοι άνδρες αντιπροσώπευαν το 25%.

Μια έντονη αντίθεση από την αρχή της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων όπου οι μη ισπανόφωνοι λευκοί άνδρες αποτελούσαν τα περισσότερα κρούσματα.

“Ενώ τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων εμφανίστηκαν για πρώτη φορά κυρίως σε μη ισπανόφωνους λευκούς άνδρες, την τελευταία εβδομάδα μεταξύ των κρουσμάτων για τα οποία έχουμε δεδομένα φυλής και εθνικότητας, οι μη ισπανόφωνοι μαύροι άνδρες αντιπροσώπευαν το 38% των κρουσμάτων, οι λατινοαμερικανοί ή ισπανόφωνοι άνδρες αντιπροσώπευαν το 25% των κρουσμάτων και οι μη ισπανόφωνοι λευκοί άνδρες αντιπροσώπευαν το 26%”, δήλωσε η Walensky.

Αντίθετα, από το 91% των πρώτων δόσεων εμβολίου που χορηγήθηκαν για τις οποίες το CDC έχει δεδομένα φυλής και εθνικότητας, οι λευκοί έλαβαν περίπου το 47% αυτών των εμβολίων, οι ισπανόφωνοι έλαβαν περίπου το 20% και οι μαύροι αντιπροσώπευαν περίπου το 12%, σημείωσε η διευθύντρια του CDC.

“Το ποσοστό των εμβολίων που χορηγήθηκαν σε Λατινοαμερικανούς ή ισπανόφωνους άνδρες και μη ισπανόφωνους μαύρους άνδρες είναι δυσανάλογα χαμηλότερο από αυτό που βλέπουμε να αντιπροσωπεύεται στις περιπτώσεις”, αναγνώρισε.

Περισσότερες από 540.000 δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής, δήλωσε η Walensky.

Τα στοιχεία του CDC δείχνουν ότι το 80% αυτών ήταν πρώτες δόσεις, αλλά ο αριθμός των δεύτερων δόσεων που χορηγήθηκαν έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε η Walensky.

Το Jynneos πρέπει να χορηγηθεί σε δύο δόσεις, με διαφορά τεσσάρων εβδομάδων, για να είναι πλήρως αποτελεσματικό.

Σε ενημέρωση στις 26 Αυγούστου, η Walensky δήλωσε ότι το 97% των ενέσεων που χορηγήθηκαν ήταν πρώτες δόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο αγώνας κατά της ευλογιάς των πιθήκων απαιτεί από το Κογκρέσο να διδαχθεί από την COVID-19 και να ενεργήσει γρήγορα για τη χρηματοδότηση

Η χρήση τεκοβιριμάτης για τη θεραπεία της ευλογιάς των πιθήκων

Καταρρίπτοντας τους κοινούς μύθους για την ευλογιά των πιθήκων

Το εμβόλιο αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές ανοσολογικές αποκρίσεις κατά του ιού της ευλογιάς των πιθήκων 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη βρίσκει σύνδεση με ακάθαρτα καύσιμα μαγειρέματος και αναπτυξιακές καθυστερήσεις στα παιδιά

Η έκθεση σε ακάθαρτο καύσιμο μαγειρέματος από την εγκυμοσύνη έως την ηλικία των 36 μηνών αύξησε τις πιθανότητες αποτυχίας σε οποιονδήποτε αναπτυξιακό τομέα κατά 28%, στον ακαθάριστο κινητικό τομέα κατά 52% και στον προσωπικό-κοινωνικό τομέα κατά 36%.

Μια βαθιά ματιά στην εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον

"Η μελέτη αυτή δείχνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας NanoSIMS να αποκαλύψει μεταβολικές αλλαγές στον εγκέφαλο, με πρωτοφανή ανάλυση, σε υποκυτταρικό επίπεδο", λέει ο Bernard Schneider. "Μας δίνει ένα εργαλείο για να μελετήσουμε τις πρώιμες παθολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στους ευάλωτους νευρώνες ως συνέπεια της συσσώρευσης της α-συνουκλεΐνης, ενός μηχανισμού που συνδέεται άμεσα με τη νόσο του Πάρκινσον".

Λεπτοσπείρωση Θεσσαλία: 1 άνδρας έχασε τη ζωή του - 2 νοσηλεύονται

Λεπτοσπείρωση Θεσσαλία: Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διοικητή της 5ης υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, κρούσμα έχει εντοπιστεί και στη Λαμία σε περιοχή που είχε πληγεί από πλημμύρες.

ΠΙΣ: Σε θετική κατεύθυνση η απόφαση του υπουργείου για τη συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων

ΠΙΣ: Το εμβόλιο της γρίπης αποτελεί φαρμακευτικό σκεύασμα και ως εκ τούτου, πριν τη χορήγησή του, πρέπει να προηγείται εξέταση από τον θεράποντα ιατρό

Ατμοσφαιρική Ρύπανση - Πρόκειται για παγκόσμια σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλοι κατανοούν πως η ατμοσφαιρική ρύπανση αντιπροσωπεύει πιθανώς μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία που αντιμετωπίζουμε σήμερα», τόνισε η Μαρία Νέιρα, διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας του ΠΟΥ