Επιστημονικά Νέα

Έρευνα: Γιατί οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους θανάτους από την Ευρώπη;

Έρευνα: Γιατί οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους θανάτους από την Ευρώπη;

Έρευνα: Μεταξύ 2019 και 2021, ο ετήσιος αριθμός υπερβολικών θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν διπλασιάστηκε, με το 45% της αύξησης να οφείλεται σε άλλα αίτια εκτός από τον COVID-19.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περισσότερους υπερβολικούς θανάτους από τις ευρωπαϊκές χώρες υψηλού εισοδήματος, ένα χάσμα που διευρύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Χάσμα ανθρώπινων απωλειών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης

Υπερβολικοί θάνατοι είναι εκείνοι από όλες τις αιτίες πάνω και πέρα από αυτό που θα αναμενόταν υπό τις συνήθεις συνθήκες. Και το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών δεν οφείλεται μόνο στον χειρισμό του COVID-19 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Patrick Heuveline, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

«Ο χρόνιος αριθμός υπερβολικών θανάτων που οφείλονται σε άλλες αιτίες εκτός από τον COVID-19 συνέχισε να αυξάνεται, αποδεικνύοντας περαιτέρω την αποτυχία της πολιτικής υγείας των ΗΠΑ να ενσωματώσει τις κοινωνικές, ψυχολογικές και οικονομικές διαστάσεις της υγείας, από ένα αδύναμο δίκτυο κοινωνικής ασφάλισης και την έλλειψη υγείας πρόσβαση σε φροντίδα για όλους σε κακές συμπεριφορές υγείας», είπε.

Προηγούμενη έρευνα έχει τεκμηριώσει μια σημαντική διεύρυνση του χάσματος θανάτου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και πέντε ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ 2000 και 2017. Αυτές οι χώρες είναι η Αγγλία και η Ουαλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και την Ισπανία. Σε σύγκριση με αυτές τις χώρες, αυξανόμενα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν ακόμη υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για τη νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 29 Μαρτίου στο περιοδικό PLOS ONE, η Heuveline υπολόγισε τα υπερβολικά ποσοστά θνησιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με τις πέντε χώρες για το 2017 έως το 2021. Οι υπολογισμοί αντιπροσώπευαν διαφορετικά μεγέθη πληθυσμού μεταξύ των χωρών.

Μεταξύ 2019 και 2021, ο ετήσιος αριθμός υπερβολικών θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν διπλασιάστηκε, με το 45% της αύξησης να οφείλεται σε άλλα αίτια εκτός από τον COVID-19. Το 2021, το 25% των υπερβολικών θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αποδόθηκε στον COVID-19 — περισσότεροι από 223.000 από πάνω από 892.000 συνολικά υπερβολικούς θανάτους από οποιαδήποτε αιτία.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να κατανοηθεί συγκεκριμένα πώς η πανδημία συνέβαλε στο χάσμα, δήλωσε ο Heuveline σε δελτίο ειδήσεων σε περιοδικό. Πρότεινε ότι η έρευνα θα μπορούσε να διερευνήσει διαφορές στα ποσοστά εμβολιασμού ή στις κοινωνικές συνθήκες που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους μειονοτικούς πληθυσμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκάλυψη των αιτιών και των επιπτώσεων της μακροχρόνιας COVID

ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονική έγκριση 15 φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις

Η παχυσαρκία αυξήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας

Τι είναι η λοιμώδης μονοπυρήνωση και πώς θεραπεύεται;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μας κάνει ο ανταγωνισμός λιγότερο ηθικούς; Νέα έρευνα λέει ναι, αλλά μόνο λίγο

Αυτά τα διερευνητικά αποτελέσματα -που δεν έχουν ακόμη αναπαραχθεί- υποδηλώνουν έναν λόγο για τον οποίο ο ανταγωνισμός δεν επηρεάζει πολύ την ηθική κατά μέσον όρο. Ίσως, η μειονεκτική θέση σε μια ανταγωνιστική διαδικασία να είναι αυτή που διαφθείρει και όχι ο ανταγωνισμός καθαυτός.

"Ακτίνα ελπίδας" Καρκίνος - Νέες εξελίξεις στην καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων

Τα εμβόλια που θεραπεύουν τον υπάρχοντα καρκίνο αποτελούν εδώ και καιρό στόχο της ιατρικής κοινότητας. Οι προκαταρκτικές μελέτες που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) αφορούσαν εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, τον όγκο του εγκεφάλου γλοιοβλάστωμα και τον καρκινογόνο ιό HPV.

Εικονική τεχνολογία αιμοφόρων αγγείων βελτιώνει τη φροντίδα καρδιομυοπάθειας

Καρδιομυοπάθεια: Οι ασθενείς με καρδιοπάθεια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λιγότερο εκτεταμένες παρεμβάσεις χάρη στην τεχνολογία αιχμής τρισδιάστατων υπολογιστικών μοντέλων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την περιτομή;

Περιτομή: Κατανοώντας την περιτομή και συμμετέχοντας ενεργά στην ανάρρωση του αγοριού σας, μπορείτε να διευκολύνετε την επούλωση, να παρέχετε άνεση και να εντοπίζετε έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα.

Καρκίνος του προστάτη - Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας

Ενώ ο καρκίνος είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται, ο Humphreys δίνει τις εξής συμβουλές και ενθάρρυνση: "Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας σας και μια ομάδα εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας μπορεί να σας καθοδηγήσει στις λύσεις που είναι πιο προσαρμοσμένες για εσάς, τις επιθυμίες σας και το σώμα σας".