Πολιτική Υγείας

Πολιτική υγείας: Δημιουργία ανθεκτικής παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας υγειονομικής περίθαλψης

Πολιτική υγείας: Δημιουργία ανθεκτικής παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας υγειονομικής περίθαλψης

Πολιτική υγείας: Μάθαμε πολλά τις τελευταίες δύο δεκαετίες για το τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια πιο ανθεκτική και ασφαλής παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού υγειονομικής περίθαλψης. Εδώ διαβάστε τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται για την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού υγειονομικής περίθαλψης.

Πριν από 20 χρόνια, όταν η επιδημία SARS αποκάλυψε βασικές αδυναμίες στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης, οι άνθρωποι διεθνώς άρχισαν να μιλούν σοβαρά για την ετοιμότητα για πανδημία. Πριν από οκτώ χρόνια, όταν το ξέσπασμα του Έμπολα απέδειξε ότι ο κόσμος δεν ήταν καλύτερα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τα κρούσματα, έγινε περισσότερη συζήτηση και κάποια δράση. Αυτό περιλάμβανε την ίδρυση του Pandemic Supply Chain Network (PSCN), από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, τον Henry Schein και περισσότερες από 60 εταιρείες. Το PSCN ιδρύθηκε για να διευκολύνει την πρόβλεψη και την αντιμετώπιση των διαταραχών της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης.

Παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης

Ωστόσο, σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία του COVID-19 – τη χειρότερη παγκόσμια κρίση υγείας εδώ και έναν αιώνα – εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές από τις ίδιες αδυναμίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αν και οι συνεργασίες, όπως το PSCN, και οι εθνικές προσπάθειες αμβλύνουν κάπως τη σοβαρότητα των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η προσπάθεια ανάπτυξης ενός παγκόσμιου συστήματος ετοιμότητας για την πανδημία δεν έχει ακόμη συγκεντρώσει τη διαρκή πολιτική βούληση και τις επενδύσεις που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι η παγκόσμια παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Η αλυσίδα μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε μια κρίση. Τα σχετικά καλά νέα είναι ότι μάθαμε πολλά τις τελευταίες δύο δεκαετίες για το τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια πιο ανθεκτική και ασφαλής παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού υγειονομικής περίθαλψης. Εδώ είναι επτά βασικά στοιχεία:

1. Πολιτική βούληση και διαρκής χρηματοδότηση. Αν και οι κρίσεις συχνά προκαλούν μια πλημμύρα βραχυπρόθεσμων δαπανών, τα κεφάλαια σύντομα στερεύουν καθώς οι αναμνήσεις εξασθενούν και οι προτεραιότητες αλλάζουν. Η πραγματική παγκόσμια ασφάλεια υγείας απαιτεί παγκόσμιους μηχανισμούς χρηματοδότησης που επιτρέπουν βιώσιμες επενδύσεις, σπάζοντας επιτέλους αυτόν τον κύκλο πανικού και παραμέλησης.

2. Γεωγραφική διαφοροποίηση της μεταποίησης. Η επίτευξη μεγαλύτερης γεωγραφικής διαφοροποίησης απαιτεί περισσότερα από απλώς επενδύσεις σε νέα εργοστάσια. Απαιτούνται μακροπρόθεσμες συμβάσεις και οικονομικές εγγυήσεις για τη διατήρηση της κατασκευής κρίσιμων ειδών υγειονομικής περίθαλψης σε διάφορες τοποθεσίες.

3. Βελτιωμένη διαχείριση αποθεμάτων. Εκτός από την ενίσχυση των αποθεμάτων ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (ΜΑΠ) σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, πρέπει να διαχειριζόμαστε το απόθεμα πιο έξυπνα – από το απόθεμα ποδηλασίας έως την αντιμετώπιση της λήξης του προϊόντος έως τον συντονισμό και την εναρμόνιση των απαντήσεων μεταξύ των δικαιοδοσιών.

4. Πλατφόρμες για κοινή χρήση δεδομένων και ενισχυμένη διαφάνεια. Μέσω του παγκόσμιου εστιασμένου PSCN και διαφόρων εθνικών προσπαθειών, συμπεριλαμβανομένου του Πύργου Ελέγχου Εφοδιαστικής Αλυσίδας των ΗΠΑ, ο Henry Schein εργάζεται σε διάφορους τομείς για να υποστηρίξει τη δημιουργία πλατφορμών πληροφοριών αγοράς που επιτρέπουν την κατάλληλη κοινή χρήση δεδομένων της εφοδιαστικής αλυσίδας σε πραγματικό χρόνο. Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος, η ενθάρρυνση της υπεύθυνης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δημοσίων και ιδιωτικών εταίρων απαιτεί σημαντική πρόσθετη χρηματοδότηση.

5. Ενίσχυση της ελεύθερης ροής αγαθών. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι κρατικοί περιορισμοί στις εξαγωγές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση των ελλείψεων στη διανομή προϊόντων. Ενώ η επιθυμία των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τους πληθυσμούς τους σε περιόδους κρίσης είναι κατανοητή, η διεθνής συνεργασία για να επιτραπεί η ελεύθερη ροή βασικών προϊόντων μειώνει τον κίνδυνο αγοράς πανικού, συσσώρευσης και, τελικά, εξάπλωσης του ιού.

6. Συντονισμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για εστίες. Ο έγκαιρος εντοπισμός της επόμενης επιδημίας είναι απαραίτητος για τον μετριασμό των επιπτώσεών της, την προστασία των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης και τη διάσωση ζωών. Η ενίσχυση της παγκόσμιας ικανότητας εποπτείας μας απαιτεί σημαντικές επενδύσεις και καλύτερο συντονισμό μεταξύ των κυβερνήσεων, των διεθνών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα.

7. Ενισχυμένα συστήματα υγείας και καλύτερη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Όπως είπε περίφημα ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Η καθολική υγειονομική κάλυψη και τα έκτακτα περιστατικά υγείας είναι ξαδέλφια — οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Απαιτούνται σημαντικές και διαρκείς επενδύσεις εάν θέλουμε να αποκομίσουμε τα οφέλη της διευρυμένης πρόσβασης στην περίθαλψη.

Ας ολοκληρώσουμε με έναν άλλο αριθμό: ένα. Αυτός είναι ο αριθμός των ιών που θα μπορούσε να χρειαστεί για να κλείσει ξανά τον κόσμο μας. Αν υπήρξε ποτέ ένα θέμα που θα μας ενώσει – ένα για το οποίο όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο κίνδυνο – η ετοιμότητα για την πανδημία είναι αυτό. Αν δεν σοβαρευτούμε τώρα, σίγουρα διακυβεύονται εκατομμύρια περισσότερες ζωές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το υποχωρούν κύμα COVID της αγροτικής Κίνας υποδηλώνει εξάπλωση του ιού πριν από την επαναλειτουργία του

Κίνα Covid: Εορτασμοί της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς με προσευχές για καλή υγεία

Η δυναμική της οικογένειας και τα συναισθήματα των γιατρών οδηγούν σε άχρηστη φροντίδα στο τέλος της ζωής, σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγνοώντας τους ειδικούς, η ξαφνική έξοδος της Κίνας από τη στρατηγική μηδενικού COVID-19 κόστισε ζωές

Η απόφαση να ανοίξει ξανά ξαφνικά ξάφνιασε τη χώρα. «Ακόμα και τρεις ημέρες ειδοποίησης θα ήταν καλό», είπε ένας πρώην αξιωματούχος του CDC της Κίνας. «Ο τρόπος που έγινε αυτό ήταν απλά απίστευτος»

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.