Πολιτική Υγείας

Πολιτική υγείας: Δημιουργία ανθεκτικής παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας υγειονομικής περίθαλψης

Πολιτική υγείας: Δημιουργία ανθεκτικής παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας υγειονομικής περίθαλψης

Πολιτική υγείας: Μάθαμε πολλά τις τελευταίες δύο δεκαετίες για το τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια πιο ανθεκτική και ασφαλής παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού υγειονομικής περίθαλψης. Εδώ διαβάστε τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται για την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού υγειονομικής περίθαλψης.

Πριν από 20 χρόνια, όταν η επιδημία SARS αποκάλυψε βασικές αδυναμίες στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης, οι άνθρωποι διεθνώς άρχισαν να μιλούν σοβαρά για την ετοιμότητα για πανδημία. Πριν από οκτώ χρόνια, όταν το ξέσπασμα του Έμπολα απέδειξε ότι ο κόσμος δεν ήταν καλύτερα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τα κρούσματα, έγινε περισσότερη συζήτηση και κάποια δράση. Αυτό περιλάμβανε την ίδρυση του Pandemic Supply Chain Network (PSCN), από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, τον Henry Schein και περισσότερες από 60 εταιρείες. Το PSCN ιδρύθηκε για να διευκολύνει την πρόβλεψη και την αντιμετώπιση των διαταραχών της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης.

Παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης

Ωστόσο, σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία του COVID-19 – τη χειρότερη παγκόσμια κρίση υγείας εδώ και έναν αιώνα – εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές από τις ίδιες αδυναμίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αν και οι συνεργασίες, όπως το PSCN, και οι εθνικές προσπάθειες αμβλύνουν κάπως τη σοβαρότητα των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η προσπάθεια ανάπτυξης ενός παγκόσμιου συστήματος ετοιμότητας για την πανδημία δεν έχει ακόμη συγκεντρώσει τη διαρκή πολιτική βούληση και τις επενδύσεις που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι η παγκόσμια παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Η αλυσίδα μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε μια κρίση. Τα σχετικά καλά νέα είναι ότι μάθαμε πολλά τις τελευταίες δύο δεκαετίες για το τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια πιο ανθεκτική και ασφαλής παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού υγειονομικής περίθαλψης. Εδώ είναι επτά βασικά στοιχεία:

1. Πολιτική βούληση και διαρκής χρηματοδότηση. Αν και οι κρίσεις συχνά προκαλούν μια πλημμύρα βραχυπρόθεσμων δαπανών, τα κεφάλαια σύντομα στερεύουν καθώς οι αναμνήσεις εξασθενούν και οι προτεραιότητες αλλάζουν. Η πραγματική παγκόσμια ασφάλεια υγείας απαιτεί παγκόσμιους μηχανισμούς χρηματοδότησης που επιτρέπουν βιώσιμες επενδύσεις, σπάζοντας επιτέλους αυτόν τον κύκλο πανικού και παραμέλησης.

2. Γεωγραφική διαφοροποίηση της μεταποίησης. Η επίτευξη μεγαλύτερης γεωγραφικής διαφοροποίησης απαιτεί περισσότερα από απλώς επενδύσεις σε νέα εργοστάσια. Απαιτούνται μακροπρόθεσμες συμβάσεις και οικονομικές εγγυήσεις για τη διατήρηση της κατασκευής κρίσιμων ειδών υγειονομικής περίθαλψης σε διάφορες τοποθεσίες.

3. Βελτιωμένη διαχείριση αποθεμάτων. Εκτός από την ενίσχυση των αποθεμάτων ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (ΜΑΠ) σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, πρέπει να διαχειριζόμαστε το απόθεμα πιο έξυπνα – από το απόθεμα ποδηλασίας έως την αντιμετώπιση της λήξης του προϊόντος έως τον συντονισμό και την εναρμόνιση των απαντήσεων μεταξύ των δικαιοδοσιών.

4. Πλατφόρμες για κοινή χρήση δεδομένων και ενισχυμένη διαφάνεια. Μέσω του παγκόσμιου εστιασμένου PSCN και διαφόρων εθνικών προσπαθειών, συμπεριλαμβανομένου του Πύργου Ελέγχου Εφοδιαστικής Αλυσίδας των ΗΠΑ, ο Henry Schein εργάζεται σε διάφορους τομείς για να υποστηρίξει τη δημιουργία πλατφορμών πληροφοριών αγοράς που επιτρέπουν την κατάλληλη κοινή χρήση δεδομένων της εφοδιαστικής αλυσίδας σε πραγματικό χρόνο. Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος, η ενθάρρυνση της υπεύθυνης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δημοσίων και ιδιωτικών εταίρων απαιτεί σημαντική πρόσθετη χρηματοδότηση.

5. Ενίσχυση της ελεύθερης ροής αγαθών. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι κρατικοί περιορισμοί στις εξαγωγές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση των ελλείψεων στη διανομή προϊόντων. Ενώ η επιθυμία των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τους πληθυσμούς τους σε περιόδους κρίσης είναι κατανοητή, η διεθνής συνεργασία για να επιτραπεί η ελεύθερη ροή βασικών προϊόντων μειώνει τον κίνδυνο αγοράς πανικού, συσσώρευσης και, τελικά, εξάπλωσης του ιού.

6. Συντονισμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για εστίες. Ο έγκαιρος εντοπισμός της επόμενης επιδημίας είναι απαραίτητος για τον μετριασμό των επιπτώσεών της, την προστασία των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης και τη διάσωση ζωών. Η ενίσχυση της παγκόσμιας ικανότητας εποπτείας μας απαιτεί σημαντικές επενδύσεις και καλύτερο συντονισμό μεταξύ των κυβερνήσεων, των διεθνών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα.

7. Ενισχυμένα συστήματα υγείας και καλύτερη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Όπως είπε περίφημα ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Η καθολική υγειονομική κάλυψη και τα έκτακτα περιστατικά υγείας είναι ξαδέλφια — οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Απαιτούνται σημαντικές και διαρκείς επενδύσεις εάν θέλουμε να αποκομίσουμε τα οφέλη της διευρυμένης πρόσβασης στην περίθαλψη.

Ας ολοκληρώσουμε με έναν άλλο αριθμό: ένα. Αυτός είναι ο αριθμός των ιών που θα μπορούσε να χρειαστεί για να κλείσει ξανά τον κόσμο μας. Αν υπήρξε ποτέ ένα θέμα που θα μας ενώσει – ένα για το οποίο όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο κίνδυνο – η ετοιμότητα για την πανδημία είναι αυτό. Αν δεν σοβαρευτούμε τώρα, σίγουρα διακυβεύονται εκατομμύρια περισσότερες ζωές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το υποχωρούν κύμα COVID της αγροτικής Κίνας υποδηλώνει εξάπλωση του ιού πριν από την επαναλειτουργία του

Κίνα Covid: Εορτασμοί της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς με προσευχές για καλή υγεία

Η δυναμική της οικογένειας και τα συναισθήματα των γιατρών οδηγούν σε άχρηστη φροντίδα στο τέλος της ζωής, σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Το Ισραήλ εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πυραυλικές επιδρομές κατά του Ιράν, δήλωσε στο NPR υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ την Πέμπτη. Υπάρχουν επίσης αναφορές για εκρήξεις στο Ιράκ και τη Συρία. Τα πλήγματα φαίνεται να είναι η απάντηση που υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει το Ισραήλ μετά την ιρανική επίθεση την Κυριακή, όταν η Τεχεράνη εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη […]