Πολιτική Υγείας

Μαλάουι: Κλείνει τα σχολεία λόγω της επιδεινούμενης επιδημίας χολέρας

Μαλάουι: Κλείνει τα σχολεία λόγω της επιδεινούμενης επιδημίας χολέρας

Τον Σεπτέμβριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι μετά από χρόνια μείωσης, ο πλανήτης γινόταν μάρτυρας μιας "ανησυχητικής έξαρσης" των κρουσμάτων χολέρας, με την κλιματική αλλαγή να προστίθεται σε παραδοσιακούς παράγοντες όπως η φτώχεια και οι συγκρούσεις. Παγκοσμίως, η ασθένεια προσβάλλει μεταξύ 1,3 και τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπους κάθε χρόνο, προκαλώντας έως και 143.000 θανάτους.

Μαλάουι: Τα σχολεία στις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Μαλάουι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας λόγω της επιδείνωσης της επιδημίας χολέρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα. Οι μαθητές επρόκειτο να επιστρέψουν στις τάξεις τους μετά τις διακοπές την Τρίτη. Όμως, το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι η έναρξη της σχολικής περιόδου για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα Λιλονγκούε και στη νότια πόλη Μπλάντιρε θα καθυστερήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Ο υπουργός Υγείας Khumbize Chiponda ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η αναβολή οφείλεται “στην πρόσφατη και συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων από χολέρα”.

Οι αρχές εξέφρασαν τη λύπη τους “για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε από αυτή την καθυστερημένη συμβουλή που ελήφθη αποκλειστικά προς το συμφέρον της ασφάλειας των μαθητών μας”, πρόσθεσε. Η φτωχή χώρα της νότιας Αφρικής έχει καταγράψει σχεδόν 18.000 κρούσματα της νόσου και 595 θανάτους από τον Μάρτιο, σε αυτό που ο ΟΗΕ δήλωσε ότι είναι το μεγαλύτερο ξέσπασμα που έχει πλήξει το έθνος εδώ και 10 χρόνια. Η χολέρα μεταδίδεται από ένα βακτήριο που μεταδίδεται γενικά μέσω μολυσμένων τροφίμων ή νερού. Προκαλεί διάρροια και εμετό και μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Chiponda ανανέωσε τις εκκλήσεις προς τους θρησκευτικούς ηγέτες να ενθαρρύνουν τους οπαδούς να αναζητήσουν θεραπεία, καθώς ορισμένοι απέφευγαν τη φροντίδα για θρησκευτικούς λόγους. Τον Σεπτέμβριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι μετά από χρόνια μείωσης, ο πλανήτης γινόταν μάρτυρας μιας “ανησυχητικής έξαρσης” των κρουσμάτων χολέρας, με την κλιματική αλλαγή να προστίθεται σε παραδοσιακούς παράγοντες όπως η φτώχεια και οι συγκρούσεις. Παγκοσμίως, η ασθένεια προσβάλλει μεταξύ 1,3 και τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπους κάθε χρόνο, προκαλώντας έως και 143.000 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η χολέρα κατακλύζει την Αϊτή, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται εν μέσω κρίσης

Τα ύποπτα κρούσματα χολέρας αυξήθηκαν σε 2.092 στη ΒΑ Συρία από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα

Ο ΠΟΥ και ο ΟΗΕ πιστεύουν ότι το μη ασφαλές πόσιμο νερό έχει οδηγήσει σε επικίνδυνη επιδημία χολέρας στη Συρία

Το Ιράκ επιβεβαίωσε τουλάχιστον 13 κρούσματα χολέρας

Αφρική χολέρα: Η πρώτη αναζωπύρωση από το 2017 σκοτώνει 1 παιδί στο Ν. Σουδάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών - Συστάσεις στους οδηγούς για τήρηση του Κ.Ο.Κ

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες. Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Μίνα Γκάγκα: Συμμετοχή στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ στο Βουκουρέστι

Μίνα Γκάγκα: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας: τα κυλιόμενα ωράρια, η αργή επαγγελματική εξέλιξη, όπως και οι απολαβές που είναι χαμηλότερες από αυτές άλλων κλάδων.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.