Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Μαλάουι: Κλείνει τα σχολεία λόγω της επιδεινούμενης επιδημίας χολέρας

Μαλάουι: Κλείνει τα σχολεία λόγω της επιδεινούμενης επιδημίας χολέρας

Τον Σεπτέμβριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι μετά από χρόνια μείωσης, ο πλανήτης γινόταν μάρτυρας μιας "ανησυχητικής έξαρσης" των κρουσμάτων χολέρας, με την κλιματική αλλαγή να προστίθεται σε παραδοσιακούς παράγοντες όπως η φτώχεια και οι συγκρούσεις. Παγκοσμίως, η ασθένεια προσβάλλει μεταξύ 1,3 και τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπους κάθε χρόνο, προκαλώντας έως και 143.000 θανάτους.

Μαλάουι: Τα σχολεία στις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Μαλάουι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας λόγω της επιδείνωσης της επιδημίας χολέρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα. Οι μαθητές επρόκειτο να επιστρέψουν στις τάξεις τους μετά τις διακοπές την Τρίτη. Όμως, το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι η έναρξη της σχολικής περιόδου για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα Λιλονγκούε και στη νότια πόλη Μπλάντιρε θα καθυστερήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Ο υπουργός Υγείας Khumbize Chiponda ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η αναβολή οφείλεται “στην πρόσφατη και συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων από χολέρα”.

Οι αρχές εξέφρασαν τη λύπη τους “για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε από αυτή την καθυστερημένη συμβουλή που ελήφθη αποκλειστικά προς το συμφέρον της ασφάλειας των μαθητών μας”, πρόσθεσε. Η φτωχή χώρα της νότιας Αφρικής έχει καταγράψει σχεδόν 18.000 κρούσματα της νόσου και 595 θανάτους από τον Μάρτιο, σε αυτό που ο ΟΗΕ δήλωσε ότι είναι το μεγαλύτερο ξέσπασμα που έχει πλήξει το έθνος εδώ και 10 χρόνια. Η χολέρα μεταδίδεται από ένα βακτήριο που μεταδίδεται γενικά μέσω μολυσμένων τροφίμων ή νερού. Προκαλεί διάρροια και εμετό και μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Chiponda ανανέωσε τις εκκλήσεις προς τους θρησκευτικούς ηγέτες να ενθαρρύνουν τους οπαδούς να αναζητήσουν θεραπεία, καθώς ορισμένοι απέφευγαν τη φροντίδα για θρησκευτικούς λόγους. Τον Σεπτέμβριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι μετά από χρόνια μείωσης, ο πλανήτης γινόταν μάρτυρας μιας “ανησυχητικής έξαρσης” των κρουσμάτων χολέρας, με την κλιματική αλλαγή να προστίθεται σε παραδοσιακούς παράγοντες όπως η φτώχεια και οι συγκρούσεις. Παγκοσμίως, η ασθένεια προσβάλλει μεταξύ 1,3 και τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπους κάθε χρόνο, προκαλώντας έως και 143.000 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η χολέρα κατακλύζει την Αϊτή, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται εν μέσω κρίσης

Τα ύποπτα κρούσματα χολέρας αυξήθηκαν σε 2.092 στη ΒΑ Συρία από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα

Ο ΠΟΥ και ο ΟΗΕ πιστεύουν ότι το μη ασφαλές πόσιμο νερό έχει οδηγήσει σε επικίνδυνη επιδημία χολέρας στη Συρία

Το Ιράκ επιβεβαίωσε τουλάχιστον 13 κρούσματα χολέρας

Αφρική χολέρα: Η πρώτη αναζωπύρωση από το 2017 σκοτώνει 1 παιδί στο Ν. Σουδάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon