Πολιτική Υγείας

ΟΗΕ: Η επιδημία χολέρας στη Συρία αποτελεί σοβαρή απειλή

ΟΗΕ: Η επιδημία χολέρας στη Συρία αποτελεί σοβαρή απειλή

Η Μπρέναν δήλωσε ότι ο ΠΟΥ απευθύνει έκκληση στους δωρητές να αυξήσουν τη χρηματοδότηση, καθώς ο οργανισμός αντιμετωπίζει ήδη μια σειρά από επιδημίες χολέρας στην περιοχή, μεταξύ άλλων στο Πακιστάν, όπου οι πλημμύρες επιδείνωσαν μια προϋπάρχουσα επιδημία.

ΟΗΕ: Ο ΠΟΥ και ο ΟΗΕ πιστεύουν ότι το μη ασφαλές πόσιμο νερό έχει οδηγήσει σε επικίνδυνη επιδημία χολέρας στη Συρία Μια επιδημία χολέρας σε διάφορες περιοχές της Συρίας αποτελεί “σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους στη Συρία και την περιοχή”, δήλωσε ο αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα, ζητώντας επείγουσα αντίδραση για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Η επιδημία πιστεύεται ότι συνδέεται με την άρδευση καλλιεργειών με μολυσμένο νερό και με ανθρώπους που πίνουν μη ασφαλές νερό από τον ποταμό Ευφράτη, ο οποίος διχοτομεί τη Συρία από τον βορρά προς τα ανατολικά, ανέφερε σε δήλωσή του ο μόνιμος και ανθρωπιστικός συντονιστής του ΟΗΕ Ιμράν Ρίζα.

Η εκτεταμένη καταστροφή των εθνικών υποδομών ύδρευσης μετά από μια δεκαετία και πλέον πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του συριακού πληθυσμού εξαρτάται από μη ασφαλείς πηγές νερού.

Ο Ρίτσαρντ Μπρέναν, περιφερειακός διευθυντής έκτακτης ανάγκης της Περιφέρειας Ανατολικής Μεσογείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε ότι ο οργανισμός έχει καταγράψει οκτώ θανάτους από την ασθένεια από τις 25 Αυγούστου: έξι στο Χαλέπι στα βόρεια και δύο στο Ντέιρ αλ Ζορ στα ανατολικά.

“Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο ξέσπασμα χολέρας τα τελευταία χρόνια… η γεωγραφική εξάπλωση προκαλεί ανησυχία και γι’ αυτό πρέπει να κινηθούμε γρήγορα”, δήλωσε στο Reuters μέσω τηλεφώνου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επιβεβαιώσει οκτώ θανάτους από χολέρα στη Συρία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε οκτώ θανάτους από χολέρα στη Συρία. Το επίκεντρο της επιδημίας είναι η βόρεια περιοχή του Χαλεπίου, όπου έχει καταγραφεί πάνω από το 70% των συνολικά 936 ύποπτων κρουσμάτων, και η Ντέιρ αλ-Ζορ, όπου έχει καταγραφεί πάνω από το 20%.

Μικρότερος αριθμός ύποπτων κρουσμάτων έχει καταγραφεί στη Ράκα, την αλ-Χασάκα, τη Χάμα και τη Λαττάκεια.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χολέρας είναι 20 στο Χαλέπι, τέσσερα στη Λαττάκεια και δύο στη Δαμασκό.

Πριν από το πρόσφατο ξέσπασμα της χολέρας, η κρίση του νερού είχε προκαλέσει αύξηση ασθενειών όπως η διάρροια, ο υποσιτισμός και οι δερματικές παθήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Μπρέναν δήλωσε ότι ο ΠΟΥ απευθύνει έκκληση στους δωρητές να αυξήσουν τη χρηματοδότηση, καθώς ο οργανισμός αντιμετωπίζει ήδη μια σειρά από επιδημίες χολέρας στην περιοχή, μεταξύ άλλων στο Πακιστάν, όπου οι πλημμύρες επιδείνωσαν μια προϋπάρχουσα επιδημία.

“Πρέπει να αυξήσουμε την ικανότητα επιτήρησης και δοκιμών… Καταβάλλονται προσπάθειες για την μεταφορά καθαρού νερού με φορτηγά στις κοινότητες που έχουν πληγεί περισσότερο”, δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αφγανιστάν: Η Καμπούλ σημειώνει ανησυχητική έξαρση στις εποχικές ασθένειες

Το Ιράκ επιβεβαίωσε τουλάχιστον 13 κρούσματα χολέρας

Αφρική χολέρα: Η πρώτη αναζωπύρωση από το 2017 σκοτώνει 1 παιδί στο Ν. Σουδάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.