ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αφρική χολέρα: Η πρώτη αναζωπύρωση από το 2017 σκοτώνει 1 παιδί στο Ν. Σουδάν

Αφρική χολέρα: Η πρώτη αναζωπύρωση από το 2017 σκοτώνει 1 παιδί στο Ν. Σουδάν

Αφρική χολέρα: Το θύμα ήταν ένα επτάχρονο παιδί που πέθανε στις 25 Μαρτίου. Όλοι οι άλλοι μολυσμένοι έχουν λάβει θεραπεία και έχουν εξέλθει από το νοσοκομείο.

Η χολέρα έχει σκοτώσει ένα παιδί και έχει μολύνει 30 ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν. Πρόκειται για την πρώτη αναζωπύρωση της ασθένειας εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας αργά το Σάββατο. “Το Υπουργείο Υγείας θα ήθελε να ενημερώσει το κοινό ότι το ξέσπασμα της χολέρας έχει κηρυχτεί στην κομητεία Rubkona, στο Unity State”, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί συνολικά 31 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου από την πόλη Rubkona και τον καταυλισμό εκτοπισμένων στο Bentiu” και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ερευνούν εάν υπάρχουν άλλες, ανέφερε.

Το θύμα ήταν ένα επτάχρονο παιδί που πέθανε στις 25 Μαρτίου. Όλοι οι άλλοι μολυσμένοι έχουν λάβει θεραπεία και έχουν εξέλθει από το νοσοκομείο, ανέφερε. Το ξέσπασμα ακολούθησε μια σταθερή αύξηση των κρουσμάτων διάρροιας στις πληγείσες περιοχές, ανέφερε. Σηματοδότησε τα πρώτα κρούσματα χολέρας στη χώρα από τον Δεκέμβριο του 2017, που σήμανε το τέλος μιας επιδημίας που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 και σκότωσε 436 ανθρώπους.

Η χολέρα είναι μια οξεία μορφή διάρροιας που αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά και ενυδάτωση, αλλά μπορεί να σκοτώσει μέσα σε λίγες ώρες εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Προκαλείται από ένα μικρόβιο που συνήθως μεταδίδεται από κακές συνθήκες υγιεινής. Οι άνθρωποι μολύνονται όταν καταπίνουν τροφή ή νερό που μεταφέρει το ζωύφιο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε στις αρχές του 2021 ότι υπήρχαν μεταξύ 1,3 και 4 εκατομμυρίων κρουσμάτων χολέρας ετησίως σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε 21.000 έως 143.000 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων πολιομυελίτιδας, χολέρας και ιλαράς

Περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι πέθαναν από χολέρα πρόσφατα στη Νιγηρία

Όταν η δημόσια υγεία απειλείται από το μολυσμένο νερό

Η επιδημία ως ευκαιρία και εφαλτήριο για την προαγωγή της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοιχτό πρόγραμμα κατάρτισης για 2000 ανέργους από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων άνεργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας

Μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονούσες γυναίκες με κατάθλιψη μπορούν να τη μεταδώσουν στο παιδί τους

Εγκυμοσύνη κατάθλιψη: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης