Ρεπορτάζ Υγείας

Αφρική Νιγηρία: Αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες επιδημίες χολέρας τα τελευταία χρόνια

Αφρική Νιγηρία: Αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες επιδημίες χολέρας τα τελευταία χρόνια

«Πρέπει να παραμείνουμε συνειδητοί ότι αυτές οι πολλαπλές επιδημίες μπορούν να επιβαρύνουν περαιτέρω το σύστημα υγείας μας», δήλωσε στο Associated Press ο γενικός διευθυντής του CDC της Νιγηρίας Chikwe Ihekweazu

Αφρική Νιγηρία: Περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι πέθαναν από χολέρα πρόσφατα, καθώς η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής αγωνίζεται να αντιμετωπίσει πολλαπλές εστίες ασθένειας. Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας οφείλεται σε αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει την πανδημία covid-19 υψηλότερη προτεραιότητα. Και είναι αλήθεια ότι η Νιγηρία αντιμετωπίζει μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που οφείλεται στην παραλλαγή Delta, ωστόσο λιγότερο από το ένα τοις εκατό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το Associated Press.

Αλλά είναι η έξαρση της χολέρας που παίρνει περισσότερες ζωές από τον κορωνοϊό αυτή τη στιγμή. Σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών, το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας των περιπτώσεων είναι 3,3 τοις εκατό, περισσότερο από το διπλάσιο από το ποσοστό θνησιμότητας περιπτώσεων θανάτου του κορωνοϊού 1,3 % στη Νιγηρία. Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, φέτος, περίπου 69.925 ύποπτα κρούσματα χολέρας καταγράφηκαν σε 25 από τα 36 κράτη της Νιγηρίας, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Νιγηρίας (NCDC).

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων, το Εθνικό Κέντρο Έκτακτης Επιχείρησης Χολέρας (EOC) ενεργοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου, φιλοξενούμενο από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Νιγηρίας NCDC. Και όπως εξηγεί το NCDC, η ανάπτυξη ομάδων ταχείας αντίδρασης στις πληγείσες περιοχές, καθώς και η απαιτούμενη διαχείριση περιστατικών και εργαστηριακή διάγνωση, υλικά για επικοινωνίες κινδύνου, οδηγίες αντιμετώπισης και η χρήση μιας αντιδραστικής εκστρατείας από του στόματος εμβολίου χολέρας (OCV) είναι όλα καλά και το σωστό – το υποκείμενο πρόβλημα δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί.

Η χολέρα είναι μια υδατογενής ασθένεια, μια οξεία, διάρροια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο υποομάδας Vibrio cholerae O1 ή O139 και ο κίνδυνος μετάδοσης είναι υψηλότερος όταν υπάρχει κακή υγιεινή και διακοπή της παροχής καθαρού νερού. Όπως και να έχει, η χολέρα δεν είναι μόνο εποχική, αλλά είναι ενδημική στη Νιγηρία. Από έναν πληθυσμό άνω των 200 εκατομμυρίων ανθρώπων, μόνο το 14 % έχει πρόσβαση σε καθαρό, ασφαλές πόσιμο νερό, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία από το 2020, αναφέρει το CTV Canada News.

Επιπλέον, η ανοιχτή αφόδευση εξακολουθεί να ασκείται από τουλάχιστον το 30 % των κατοίκων σε 14 πολιτείες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του νερού που χρησιμοποιείται για πόσιμο και προσωπική χρήση. Και μια μελέτη της UNICEF διαπίστωσε ότι η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγιεινής με ασφαλή διαχείριση ήταν μόλις 21 % σε εθνικό επίπεδο. Η Νιγηρία συνεχίζει επίσης να παρατηρεί τακτικά κρούσματα κίτρινου πυρετού, πυρετού Lassa, ιλαράς και άλλων μολυσματικών ασθενειών.

«Πρέπει να παραμείνουμε συνειδητοί ότι αυτές οι πολλαπλές επιδημίες μπορούν να επιβαρύνουν περαιτέρω το σύστημα υγείας μας», δήλωσε στο Associated Press ο γενικός διευθυντής του CDC της Νιγηρίας Chikwe Ihekweazu. Ο μηχανικός Michael Oludare, επιστήμονας νερού στο Oyo, δήλωσε ότι είναι “πολύ σημαντικό” για τις αρχές να παρέχουν βασικό νερό και αποχέτευση. Είπε ότι οι φτωχοί, οι γυναίκες, τα παιδιά και οι εσωτερικά εκτοπισμένοι είναι μεταξύ εκείνων “που θα έχουν προβλήματα όταν πρόκειται για χολέρα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κρούσμα πανώλης σε νοσοκομείο των ΗΠΑ

101 νεκροί στη Νιγηρία από τον πυρετό Lassa

Αφρική: Το AIDS βασική αιτία θανάτου εφήβων

Επείγον εμβολιασμός πολιομυελίτιδας στη Νιγηρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.