Επιστημονικά Νέα

Εγκυμοσύνη: Η πρόσληψη αλκοόλ επηρεάζει την γονιμότητα

Εγκυμοσύνη: Η πρόσληψη αλκοόλ επηρεάζει την γονιμότητα

Εγκυμοσύνη: Η υψηλότερη πρόσληψη αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένες πιθανότητες εγκυμοσύνης ή ζωντανής γέννησης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) και θεραπεία με ενδοκυτταροπλασματική έγχυση σπέρματος (ICSI).

Η υψηλότερη πρόσληψη αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένες πιθανότητες εγκυμοσύνης ή ζωντανής γέννησης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) και θεραπεία με ενδοκυτταροπλασματική έγχυση σπέρματος (ICSI), σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 20 Οκτωβρίου στο Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica.

Αλκοόλ και γονιμότητα

Ο Wentao Rao, από το Ιατρικό Κολλέγιο Tongji στο Wuhan της Κίνας, και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν μια συστηματική ανασκόπηση για να εξετάσουν τη συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης καφεΐνης και αλκοόλ και των αποτελεσμάτων IVF/ICSI. Η ανασκόπηση περιελάμβανε 12 μελέτες για την κατανάλωση καφεΐνης και 14 για την κατανάλωση αλκοόλ. επτά και εννέα ήταν επιλέξιμοι για τη μετα-ανάλυση, αντίστοιχα. Οι μελέτες περιελάμβαναν 26.922 γυναίκες ή/και τους συζύγους τους.

Οι ερευνητές δεν παρατήρησαν καμία σημαντική συσχέτιση για την κατανάλωση καφεΐνης γυναικών και ανδρών με το ποσοστό εγκυμοσύνης ή το ποσοστό ζωντανών γεννήσεων της εξωσωματικής γονιμοποίησης / ICSI. Υπήρχε αρνητική συσχέτιση για την κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα με την εγκυμοσύνη μετά από θεραπεία IVF/ICSI (αναλογία πιθανοτήτων, 0,83, 95 τοις εκατό διάστημα εμπιστοσύνης, 0,69 έως 1,01). Παρατηρήθηκε αρνητική συσχέτιση για την κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα με τη ζωντανή γέννηση του συντρόφου μετά από θεραπεία IVF/ICSI (αναλογία πιθανοτήτων, 0,88, 95 τοις εκατό διάστημα εμπιστοσύνης, 0,79 έως 0,99). Σε σύγκριση με εκείνους που απείχαν, οι γυναίκες και οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερα από 84 g αλκοόλ την εβδομάδα είχαν μειωμένες πιθανότητες να επιτύχουν εγκυμοσύνη και ζωντανή γέννα με σύντροφο, αντίστοιχα, μετά από θεραπεία IVF/ICSI (αναλογίες πιθανοτήτων [95 τοις εκατό διαστήματα εμπιστοσύνης], 0,93 [0,90 σε 0,98] και 0,91 [0,88 έως 0,94], αντίστοιχα).

«Τα ζευγάρια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ορισμένοι τροποποιήσιμοι παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως οι συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της θεραπείας γονιμότητας», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε μια δήλωση. «Αλλά το πώς αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το αναπαραγωγικό σύστημα χρειάζεται ακόμα περισσότερη έρευνα για να διαλευκανθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προκαλεί εξογκώματα στο στήθος κατά τον θηλασμό;

Θεραπεία του εθισμού των γυναικών σε οπιοειδή κατά την εγκυμοσύνη

Ποιοι είναι οι λόγοι των εμβρυϊκών θανάτων τα τελευταία χρόνια;

Πώς επηρεάζει το κάπνισμα την εγκυμοσύνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Ακτίνα ελπίδας" Καρκίνος - Νέες εξελίξεις στην καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων

Τα εμβόλια που θεραπεύουν τον υπάρχοντα καρκίνο αποτελούν εδώ και καιρό στόχο της ιατρικής κοινότητας. Οι προκαταρκτικές μελέτες που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) αφορούσαν εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, τον όγκο του εγκεφάλου γλοιοβλάστωμα και τον καρκινογόνο ιό HPV.

Εικονική τεχνολογία αιμοφόρων αγγείων βελτιώνει τη φροντίδα καρδιομυοπάθειας

Καρδιομυοπάθεια: Οι ασθενείς με καρδιοπάθεια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λιγότερο εκτεταμένες παρεμβάσεις χάρη στην τεχνολογία αιχμής τρισδιάστατων υπολογιστικών μοντέλων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την περιτομή;

Περιτομή: Κατανοώντας την περιτομή και συμμετέχοντας ενεργά στην ανάρρωση του αγοριού σας, μπορείτε να διευκολύνετε την επούλωση, να παρέχετε άνεση και να εντοπίζετε έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα.

Καρκίνος του προστάτη - Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας

Ενώ ο καρκίνος είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται, ο Humphreys δίνει τις εξής συμβουλές και ενθάρρυνση: "Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας σας και μια ομάδα εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας μπορεί να σας καθοδηγήσει στις λύσεις που είναι πιο προσαρμοσμένες για εσάς, τις επιθυμίες σας και το σώμα σας".

Η διακοπή της ανοσοθεραπείας μετά από δύο χρόνια είναι λογική σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα

«Αυτή η μελέτη παρέχει σημαντικά δεδομένα που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν τους ασθενείς να αισθάνονται λιγότερο ανήσυχοι για τους πιθανούς κινδύνους από τη θεραπεία και να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εάν αποφασίσουν να διακόψουν τη θεραπεία μετά από δύο χρόνια».